Futbolininkas M. Kuklys: motyvuoti mūsų nereikia | kl.lt

FUTBOLININKAS M. KUKLYS: MOTYVUOTI MŪSŲ NEREIKIA

  • 0

Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjams teks greitai persiorientuoti prie laukiančių didelių iššūkių, o kai kuriems žaidėjams tai gali būti karjeros rungtynės. Apie tai kalbėjo į stovyklą Vilniuje susirinkę komandos nariai, skelbia Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Penkios dienos – tiek rinktinė turi pasiruošimui prieš rungtynes su elitiniais varžovais: Europos čempionato atrankos B grupės lydere Ukraina ir žemyno nugalėtojų titulą ginančia Portugalija.

„Žinome, kad laukia išskirtinės rungtynės. Faktas vienas - tos rinktinės aikštėje nieko nedalina. Ką mes pasiimsime, ką sugebėsime savo ambicijomis, agresyvumu, noru, pasiimti, tą ir turėsime“, - kalbėjo rinktinės treneris Valdas Urbonas.

Prieš strategui ruošiantis bendrauti su žiniasklaida prasidėjo smarkus lietus, o interviu metu ne kartą nugriaudėjo griaustinis, tačiau komandai pradėjus apšilimą po truputį prasišvietė saulė.

Ryškūs pasikeitimai - nuo eilinių rungtynių A lygoje iki akistatų su elitiniais žaidėjais - laukia ir dalies rinktinės futbolininkų.

„Atėjus iš A lygos ar kitur žengti į aikštę prieš tokius žaidėjus kaip Cristiano Ronaldo bus iššūkis. Svarbu, kad žaidėjai psichologiškai būtų tam pasiruošę, Svarbus padėti žaidėjams iš kasdienės aplinkos pereiti į kitą etapą“, - laukiantį barjerą akcentavo V. Urbonas.

Trenerio teigimu, dabar visas dėmesys sutelktas į šeštadienio rungtynes ir labiau galvojama apie savo žaidimą, nei varžovų. Visgi V. Urbonas pripažino, jog 10 taškų iš 12 galimų kol kas surinkusi Ukrainos komanda demonstruoja brandų žaidimą.

„Matosi tos komandos braižas, turbūt įtakotas trenerio A. Ševčenkos. Jie stengiasi nemušti kamuolį bet kur ir bet kaip, stengiasi įžaisti ieškoti situacijų prie varžovų vartų. Su Serbija (5:0 laimėtose rungtynėse) jiems daug kas pavyko, jie išpildė visas situacijos, kurios buvo“, - kalbėjo treneris.

Dėl traumos vasarą rinktinei negalėjęs padėti Mantas Kuklys pabrėžė, kad žaidėjai kupini vidinės motyvacijos.

„Visi žinome, kokie atvažiuoja varžovai. Motyvuoti mūsų nereikia. Reikia pasiruošti ir kovoti. Žinau, kad visi bilietai parduoti, ir nors bus daug ukrainiečių, tikimės savų aistruolių palaikymo. Kad ir kaip mums nesiseka, atsiduosime aikštėje šimtu procentų“, - kalbėjo saugas.

Jis teigė ypatingo jaudulio nejaučiantis, bet suprantantis, jog kai kuriems tai gali būti didžiausias išbandymas: „Mes, vyresni žaidėjai, esame žaidę ir prieš Anglijos rinktinę, o jaunimui, jei jis žais, tai būtų karjeros rungtynės. Tokių žaidėjų kaip C. Ronaldo nesustabdysi, priklauso nuo jų dienos. Žinoma, reikės dvigubinti gynybą, bet Ukrainos rinktinė taip pat aukšto lygio, atvažiuoja pilnos sudėties“.

Po pertraukos į rinktinę grįžęs Ernestas Šetkus sakė, kad varžovai atrodo grėsmingai, bet komandą motyvuoja ažiotažas, po kurio bilietų į rungtynes neliko iš anksto. Vartininkas teigė, kad apie akistatą su Cristiano Ronaldo kol kas per daug negalvojęs, tuo labiau, kad pernelyg analizuoti garsaus futbolininko žaidimo neprireiks.

„Visi žinome, koks tai žaidėjas, koks jo lygis. Be to, jei būčiau aikštės žaidėjas būtų kitaip, bet vartininkui didelio skirtumo nėra. Problemas kelia kamuolys, o smūgiuoti moka visi. Tau reikia susikoncentruoti į kamuolį“, - teigė E. Šetkus.

Jis nesureikšmino to fakto, jog šeštadienio rungtynėse varžovams gali būti neįprasta aikštės danga: „Dauguma komandų nemėgsta žaisti mūsų dirbtinės dangos stadione, bet Ukrainai manau nebus didelio skirtumo. Jie kovinga komanda, nesvarbu ar žaidžia Anglijos „Premier“ lygos klubuose ar kitur. Jie nekreips dėmesio ar dirbtinė aikštė, ar natūrali“.

Lietuvos ir Ukrainos rungtynės vyks šeštadienį, o dvikova su Portugalija - rugsėjo 10 dieną.

GALERIJA

  • Futbolininkas M. Kuklys: motyvuoti mūsų nereikia
  • Futbolininkas M. Kuklys: motyvuoti mūsų nereikia
  • Futbolininkas M. Kuklys: motyvuoti mūsų nereikia
lff.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS