Futbolininkas A. Novikovas: visada norisi padėti rinktinei | kl.lt

FUTBOLININKAS A. NOVIKOVAS: VISADA NORISI PADĖTI RINKTINEI

Lietuvos futbolo rinktinės saugas Arvydas Novikovas artėjant akistatai su Portugalija teigia, kad mūsų komandai gali padėti tai, kad spaudimą jaus varžovai.

Portugalijos komanda Europos čempionato atrankos grupėje vienu tašku lenkia serbus ir gali būti ramūs dėl kelialapio į finalinį etapą tik tuo atveju, jei iškovos dvi pergales prieš Lietuvą ir Liuksemburgą.

„Galbūt mes tuo ir pasinaudosime, mums nėra ko prarasti. Jie bus labiau įsitempę nei mes“, – vylėsi saugas.

Pirmąją tarpusavio akistatą jis praleido dėl traumos, todėl džiaugėsi, jog šį kartą gaus galimybę parungtyniauti su Europos čempionais: „Bus labai įdomu pasižiūrėti kokio lygio tai žaidėjai. Žinoma, rungtyniavau prieš anglus, o jie daug nesisiskiria nuo portugalų. Tačiau manau, kad netgi pavyzdžiui „Premier“ lygos žaidėjams malonu išbandyti save prieš Cristiano Ronaldo ar Lionelį Messi.“

Anot A. Novikovo, psichologiškai sunku, kai retai iškovoji pergales, tačiau tai neatima noro atstovauti rinktinei.

„Kiekvienas pralaimėjimas labai sunkus. Labai norėtųsi kažką laimėti su rinktine. Pastaraisiais metais gavome labai stiprius varžovus. Tai nėra pasiteisinimas, bet sunku su tuo susitaikyti, tai kerta per psichologiją, – teigė žaidėjas – Bet niekados nebuvo kilę minčių neatvykti į rinktinę. Visada norisi padėti komandai. Žaidi už Lietuvą ir tai yra malonu“.

Pastaruoju metu vis sėkmingiau žaidžia savo klube Varšuvos „Legia“. Per paskutines ketverias Lenkijos čempionato rungtynes jis įmušė keturis įvarčius. Pirmieji pora mėnesių ekipoje jam nebuvo tokie sėkmingi.

„Manau, kad su patirtimi viskas ateina. Pradžia būna visada sunki bet kuriame klube, kiekvienam žaidėjui. Iš pradžių būna sunku. Vėliau reikia žiūrėti kaip pritapsi prie žaidimo stiliaus, kaip sutarsi rūbinėje su žaidėjais, – kalbėjo futbolininkas. – Perėjimas į „Legia“ buvo žingsnis į priekį. Labai svarbu, kad manęs norėjo treneris, o ne, pavyzdžiui, sporto direktorius ar prezidentas. Kai žinau, kad manimi pasitiki, daugiau galiu duoti iš savęs“.

Keletą rungtynių sezono pradžioje jis praleido dėl traumų. Pasak A. Novikovo, tokius laikotarpius jis išgyvena itin sunkiai: „Kai gauni traumą automatiškai yra duobė. Nė vienas nenori būti traumuotas, bet man tai labai labai sunku. Tuomet būna visai kitoks gyvenimas. Kai buvau Vokietijoje ir iš rikiuotės iškritau trims mėnesiams buvo sunkus laikas“.

Portugalijos ir Lietuvos rungtynės vyks ketvirtadienį nuo 21 val. 45 min.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS