Futbolininkių rinktinei – nemaloni staigmena | kl.lt

FUTBOLININKIŲ RINKTINEI – NEMALONI STAIGMENA

Europos moterų futbolo čempionato atrankos burtai Lietuvos rinktinę suvedė į vieną grupę su baltarusėmis, tačiau rungtynės gali neįvykti.

Lietuvos komanda pateko į 2025-ųjų Europos čempionato atrankos C diviziono pirmą grupę, kurioje taip pat atsidūrė Baltarusijos, Kipro ir Sakartvelo vienuolikės.

Varžybos turėtų vykti šiemet balandžio–liepos mėnesiais, bet Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius pareiškė, kad mūsų futbolininkės neketina žaisti su baltarusėmis.

Kaip būtų įvertintas toks galimas lietuvių sprendimas, galutinį žodį turėtų tarti Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) pareigūnai, su kuriais situaciją aptars E. Stankevičius.

C diviziono antroje grupėje varžysis Slovėnijos, Latvijos, Šiaurės Makedonijos ir Moldovos vienuolikės, trečioje – Graikijos, Juodkalnijos, Andoros ir Farerų salų, ketvirtoje – Rumunijos, Bulgarijos, Kazachstano ir Armėnijos, penktoje – Albanijos, Estijos ir Liuksemburgo.

Pirmame atkrintamųjų varžybų etape C diviziono penkių grupių nugalėtojos ir trys geriausios antras vietas užėmusios komandos susitiks su A diviziono keturiose grupėse trečią ir ketvirtą vietas užėmusiomis ekipomis.

A diviziono pirmoje grupėje – Nyderlandų, Italijos, Norvegijos ir Suomijos rinktinės, antroje – Ispanijos, Danijos, Belgijos ir Čekijos, trečioje – Prancūzijos, Anglijos, Švedijos ir Airijos, ketvirtoje – Vokietijos, Austrijos, Islandijos ir Lenkijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS