Futbolininkų mačas – su dziudo elementais | kl.lt

FUTBOLININKŲ MAČAS – SU DZIUDO ELEMENTAIS

  • 3

„Prieš rungtynes galvojome, kad priešininkas yra silpnas, bet mums buvo parodyta, kad jis irgi moka žaisti“, – po mačo su Gibraltaro vienuolike sakė Lietuvos futbolo rinktinės strategas Edgaras Jankauskas.

Mūsų šalies futbolininkai Portugalijoje, Faro miesto stadione, žaidė išlikimo Tautų lygos C divizione pirmas rungtynes su Gibraltaro ekipa ir įveikė ją 1:0.

Antras susitikimas numatytas kovo 26-ąją Kaune, Dariaus ir Girėno stadione.

Dvikovą stadione „Estadio Algarve“ aktyviau pradėjo Gibraltaro atstovai, tačiau pirmą kėlinį už paskutinės vilties pražangą iš aikštės išvytas jų vartininkas Dayle’as Coleingas.

Vienintelį įvartį pelnė Armandas Kučys, antrą kėlinį pakeitęs Danielį Romanovskį. Be to, varžovus išgelbėjo vartų konstrukcija – užkirto kelią Gvido Gineičio ir Fiodoro Černycho smūgiuotam kamuoliui.

„Labai sunkios, kovingos rungtynės. Per anksti įsivėlėme į varžovams parankesnį žaidimą, galbūt net labiau primenantį dziudo – daug kietų dvikovų, provokacijų, šauksmų. Jautėsi mūsų nervingumas“, – po mačo kalbėjo E. Jankauskas.

Anot trenerio, mačas su Gibraltaro komanda suteikė mūsiškiams naujos patirties.

Labai nemėgstu kalbėti apie sėkmę, bet šiandien ji buvo ne mūsų pusėje, nes antrą kėlinį susikūrėme užtektinai progų įvarčiams, o įmušėme tik kartą, – dėstė strategas. – Šis rezultatas nėra galutinis, dar laukia antra akistata. Tačiau mes turime aiškų tikslą: išsilaikyti C divizione.“

Lietuvos rinktinė, išlikusi C divizione, Tautų lygos varžybas tęstų antroje grupėje, kurioje išmėgintų jėgas su Rumunijos, Kosovo ir Kipro futbolininkais.

Rugsėjo 6-ąją numatytos rungtynės namuose su Kipro atstovais, 9 d. – svečiuose su rumunais, spalio 12 d. namuose – su Kosovo ekipa ir 15 d. – su Rumunijos vienuolike, lapkričio 15 d. išvykoje – su Kipro komanda ir 18 d. – su Kosovo futbolininkais.


Statistika

Gibraltaras–Lietuva 0:1 (0:0).

Portugalija, Faro „Estadio Algarve“ stadionas, 207 žiūrovai.

Teisėjas G. Kruašvilis (Sakartvelas). Įvartis: 60 min. A. Kučys (0:1).

Raudonos kortelės: 26 min. D. Coleingas (Gibraltaras), 71 min. E. Girdvainis (Lietuva).

Gibraltaras: D. Coleingas (nuo 26 min. B. Banda), J. Sergeantas (nuo 86 min. E. De Haro), L. Annesley, B. Lopesas, L. Walkeris (nuo 74 min. J. Scanionas), J. Olivero, R. Chipolina, N. Hartmanas, K. Ronanas, T. De Barras, E. Britto (nuo 74 min. M. Ruizas).

Lietuva: E. Zubas, P. Širvys (nuo 82 min. K. Upstas), E. Girdvainis, E. Utkus, J. Lasickas, G. Gineitis, V. Slivka (nuo 82 min. O. Verbickas), D. Romanovskis (nuo 46 min. A. Kučys), F. Černychas (nuo 88 min. A. Dolžnikovas), A. Novikovas, G. Paulauskas (nuo 74 min. L. Klimavičius).

Komandų rodikliai. Žaidimo laikas su kamuoliu – 39 proc. ir 61 proc. Kamuolio perdavimai – 238 (tikslūs 151 – 63 proc.) ir 532 (tikslūs 456 – 86 proc.). Atakos – 20 ir 45. Smūgiai: į vartus – 6 ir 26, į vartų plotą – 3 ir 5. Kampiniai – po 4. Nuošalės – 0 ir 4.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

VAIDUOKLIAI

Ar jums, lietuviai, nėra gėda kalbėti apie dziudo, kai gavote 15 pražangų ir 5 geltonas korteles, įskaitant vieną pašalinimą? Jūs esate muzikos grupė vaiduoklis, bandote nuslėpti savo liūdną realybę, kuri yra ta, kad esate labai blogi, VAIDUOKLIAI

simas

Novikovas baisus O

Užpelkis

Tokio šūdino Lietuvos rinktinės žaidimo gal ir nebuvau matęs. Nors buvo "šedevrų" it ajščiau, kad ir Baltijos lygoje. Girbraltaro rinktinėje gal tik trys futbolininkai žaidžia klubuose, o visi kiti - tiesiog sportuojantys vyrai. Bet jie fiziškai stipresni už mūsų "grybus". Girdvainis, Paulauskas, Lasickas, Novikovas pasirodė kaip visiški lopai. Ypač Girvainis. Nuolatos neteisingai išsirinkdavo poziciją, o po to jau naudodavo laisvųjų imtynių "priomus". Ko pasekoje buvo išvytas iš aikštės. Košmaras, košmaras, košmaras... Kur žiūri Lietuvos valdžia, kodėl nesirūpina žaidėjų auginimu, kodėl nesirūpina tautos kultūra ?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS