Futbolo kuriozai: pašalinus vartininką kauniečius gelbėjo gynėjas | kl.lt

FUTBOLO KURIOZAI: PAŠALINUS VARTININKĄ KAUNIEČIUS GELBĖJO GYNĖJAS

Iš turnyro lentelės dugno išsikapsčiusi „Hegelmann Litauen“ ekipa ketvirtadienį įsirašė vertingą pergalę. Kauniečiai šalies antrojo diviziono čempionate 2:1 nukovė pajėgią DFK „Dainava“ komandą.

Lietuvos futbolo federacijos pirmosios lygos čempionate „Kauno Žalgirio“ ekipos dubleriai „Hegelmann Litauen“ futbolininkai kyla į viršų. Praėjusiame ture Dainiaus Bučmos auklėtiniai savo aikštėje užkūrė rimtą pirtį lygos lyderiui Kazlų Rūdos „Šilui“, tačiau pralaimėjo 1:0.

Šįkart likimas šeimininkams buvo palankesnis. S.Dariaus ir S.Girėno stadione palaikomi vos kelių dešimčių žiūrovų šeimininkai iškart metėsi į ataką. Kauniečiams padėjo keletas pagrindinės komandos narių, nes „Kauno Žalgiriui“ šalies A lygoje prasidėjo ilgoka pertrauka. Artimiausias rungtynes jie žais tik liepos 13-ąją Jonavoje su „Lietava“. Vienas pagrindinės komandos narių „Hegelmann Litauen“ ir padėjo pralaužti varžovų gynybos užkardas. 17-ąją min. aktyviai žaidęs puolėjas Donatas Stulga įsiveržė į svečių baudos aikštelę ir šaltakraujiškai nuginklavo vartininką Donatą Mikučionį.

Kauniečiai, nepaisant alinančio karščio nemažino apsukų, ir dar iki pertraukos padvigubino pranašumą. 33-ąją min. kamuolį netoli vartų techniškai suvaldė Karolis Palaima ir pasiuntė jį į vartų tinklą.

Ilsėtis jaunieji žalgiriečiai išėjo ramūs dėl mačo baigties, tad trenerių štabas netruko atlikti keletą keitimų. Aikštę paliko abu įvarčių autoriai, o juos pakeitė atsarginiai žaidėjai. Alytiškai, tuo tarpu, akivaizdžiai, neketino taikstytis su jiems nepalankiu rezultatu. Savo sudėtyje ne vieną legionierių iš Ukrainos turinti komanda taip pat remiasi ir buvusiais A lygos klubų futbolininkais: saugais Linu Savastu, Renaldu Stankevičiumi, puolėju Ronaldu Solominu. Pastarasis, rungtyniavęs blankokai, buvo taip pat pakeistas. Nors svečių ekipa šiek tiek suaktyvino veiksmus, tikrąjį proveržį ji pasiekė prieš pat mačo pabaigą. Patyręs kauniečių vartininkas Modestas Stonys, stabdydamas priešininkų ataką, išbėgo iš baudos aikštelės ir palietė kamuolį rankomis už jos ribų. Ilgokai padvejojęs arbitras jam parodė raudonąją kortelę.  Iki rungtynių pabaigos buvo likę daugiau nei 10 min.

Keitimų limitą šeimininkai buvo jau išnaudoję, tad jiems teko imtis neįprastų manevrų. Tuomet iniciatyvos ėmėsi gynėjas Matas Gavrilovas. Jis užsimovė pirštines ir užėmė M.Stonio vietą. Įgiję kiekybinį pranašumą alytiškai pradėjo vartų šturmą, kurį vainikavo 86-ąją min. į kauniečių vartus skirtas 11 m baudinys. Jį realizavo ukrainietis Viktoras Dovbyšas. Likę smūgiai arba nepasiekė tikslo, arba sviedinį patikimai gaudė M.Gavrilovas. „Hegelmann Litauen“ ir patys rezgė pavojingas kontratakas, kuriose kamuolius sumaniai skirstė 39-erių metų veteranas Audrius Kšanavičius.

Po pergalės „Hegelmann Litauen“ sąskaitą padidino iki 15-os taškų per 14 rungtynių ir pakilo į 10-ąją vietą. Kita Kauno komanda FBK „Kaunas“ po 12 mačų turi 7 taškus ir rikiuojasi 14-oje pozicijoje, lenkdama tik dvi ekipas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS