Futbolo legendai D. Maradonai atlikta smegenų operacija | kl.lt

FUTBOLO LEGENDAI D. MARADONAI ATLIKTA SMEGENŲ OPERACIJA

Argentinos futbolo legendai Diego Maradonai dėl kraujo krešulio atlikta smegenų operacija. Jo gydytojas Leopoldas Luque antradienį sakė, kad krešulys „sėkmingai pašalintas“ per operaciją privačioje klinikoje Buenos Airėse.

Pasak gydytojo, 60-metis gerai atlaikė operaciją. Dabar jis dar kurį laiką liks ligoninėje. Maradona daug metų turi sunkių sveikatos problemų.

1986 metų futbolo pasaulio čempionas pirmadienį buvo paguldytas į Argentinos La Platos miesto ligoninę, nes blogai pasijuto. L. Luque sakė, kad D. Maradona atrodė „labai silpnas ir labai pavargęs“. Pirmieji tyrimai parodė geležies ir skysčių trūkumą jo organizme.

Atlikus daugiau tyrimų, aptiktas krešulys. Tada Maradona perkeltas į specialią Buenos Airių kliniką, jį lydėjo jo duktė Giannina.

Maradona prieš savaitę izoliavosi, kai kilo įtarimų, kad jo aplinkoje buvo koronavirusu užsikrėtusių žmonių. Įtarimams nepasitvirtinus, buvusi futbolo žvaigždė reikalavo galimybės praėjusį penktadienį, per savo 60-ąjį gimtadienį, dalyvauti La Platos „Gimnasia“ futbolo klubo, kurio treneris jis yra, treniruotėje.

Tačiau D. Maradona akivaizdžiai blogau jautėsi ir jau po kelių minučių paliko futbolo aikštę. Jo duktė Giannina vėliau tviteryje rašė: „Plyšta širdis, matant jį tokį“.

D. Maradona daug metų, be kita ko, dėl anksčiau vartotų narkotikų, turi rimtų sveikatos problemų. 2000-aisiais jis dėl rimtų širdies bėdų buvo gydomas Kuboje. 2004 metais dėl gyvybei pavojingo širdies ir plaučių veiklos sutrikimo jis atsidūrė Argentinos ligoninėje. 2007-aisiais dėl alkoholio vartojimo problemų D. Maradonai vėl prireikė medikų pagalbos, Pernai jam implantuotas kelio sąnario protezas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS