Futbolo A lyga: į aikštes žengė ne visos komandos | kl.lt

FUTBOLO A LYGA: Į AIKŠTES ŽENGĖ NE VISOS KOMANDOS

  • 0

Lietuvos futbolo A lygos čempionato startas – su permainingu kauniečių derbiu, vis dar neatsitraukiančio COVID-19 išpuoliu ir netikėta naujiena iš Vilniaus.

Rizika pasiteisino

Kauno rajono „Hegelmann“ vienuolikė, praeitą A lygos sezoną nė karto neįveikusi „Kauno Žalgirio“, tai padarė šiemet jau per pirmąsias rungtynes – iškovojo pergalę 2:1.

Žalgiriečiai pirmavo 1:0, tačiau greičiau nei per pusvalandį „Hegelmann“ futbolininkai išlygino rezultatą ir persvėrė jį savo naudai.

„Praleidę įvartį daug rizikavome, tačiau tai pasiteisino, gal ir dėl to, kad labai norėjome laimėti“, – po rungtynių sakė Kauno rajono komandos vyriausiasis treneris Andrius Skerla.

„Deja, pirmai čempionato dvikovai nebuvome pasirengę taip, kaip reikėtų, kai kurie žaidėjai kol kas nėra optimalios sportinės formos“, – pripažino „Kauno Žalgirio“ strategas Rokas Garastas.

Sieks trofėjaus

Dvejus metus iš eilės A lygos bronzos medalius iškovojusių Kauno žalgiriečių strategas patvirtino, kad ekipos komplektacija nebaigta.

„Džiaugiamės, kad pavyko pasikviesti tuos žaidėjus, kurių norėjome. Atrodo, kad jų adaptacija vyksta greitai, bet vis prisimenu, ką yra pasakęs vienas geriausių futbolo trenerių Marcelo Bielsa: tam, kad jis įvertintų žaidėją, reikėjo 20 rungtynių. Sezonui įsibėgėjus bus galima matyti, ar jis auga, ar taiso klaidas, o galbūt atsiskleis dalykų, kurių nežinome ir šiuo metu nematome“, – svarstė R.Garastas ir pridūrė, kad komandoje dar gali būti pokyčių.

„Kauno Žalgirio“ treneris įvardijo šio sezono tikslus: visuose turnyruose pasirodyti geriau nei pernai, siekti pirmo trofėjaus klubo istorijoje.

Vilniečiai čempionatui ruošėsi du mėnesius, mes – dvi savaites, kai kurie žaidėjai atvyko prieš kelias dienas.

Per mačą – šeši įvarčiai

Po pertraukos į A lygą sugrįžusi „Jonava“ svečiuose net 0:6 pralaimėjo čempiono titulą ginančiam Vilniaus „Žalgiriui“.

Nugalėtojams du įvarčius pelnė ir rezultatyvų perdavimą atliko Francis Kyeremeh'as – legionierius iš Ganos.

„Šiuo metu negalime pateikti jokių svarių kontrargumentų prieš „Žalgirį“. Vilniečiai čempionatui ruošėsi du mėnesius, mes – dvi savaites, o kai kurie žaidėjai atvyko vos prieš kelias dienas. Tad natūralu, kad stokojame susižaidimo, tačiau tikiuosi, kad rungtynės po rungtynių situacija gerės“, – paaiškino „Jonavos“ komandos vyriausiasis treneris Eisvinas Utyra.

Jonaviečių gretose – net šeši legionieriai iš Pietų Amerikos (Argentinos, Brazilijos, Kolumbijos).

Vakar jėgas išmėgino „Šiauliai“ ir Marijampolės „Sūduva“, Vilniaus „Riteriai“ ir „Panevėžys“.

Vienos pirmojo turo rungtynės atidėtos – dėl COVID-19 protrūkio Gargždų „Bangos“ klube neįvyko mačas su Telšių „Džiugu“.

Padės „Riteriams“

Sostinės „Riterių“ trenerių štabą papildė buvęs Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas.

E.Jankauskas vėl A lygoje – papildė Vilniaus „Riterių“ trenerių štabą. (Evaldo Šemioto nuotr.)

46-erių specialistas padės Vilniaus ekipos vyriausiajam treneriui švedui Glennui Stahliui, bus atsakingas už darbą su puolėjais.

„Turime daug jaunų žaidėjų. Suprantame, kad tik sunkus darbas jiems gali atnešti sėkmę. Edgaras pasirūpins, kad tas darbas būtų kokybiškas“, – sakė „Riterių“ sporto direktorius Tadas Simaitis.

„Smagu prisijungti prie ambicingo klubo, keliančio aukštus tikslus. Man smagu sugrįžti į futbolą, vėl pajausti varžybų adrenaliną, treniruočių proceso įdomybes. Tikimės sėkmingo čempionato“, – kalbėjo E.Jankauskas.

Pakeitė portugalą

Su A lygos komanda dirba ir kitas buvęs nacionalinės vienuolikės strategas Valdas Urbonas.

„Treniruodamas rinktinę su visais Lietuvos klubais turėjau ryšių. Esu patenkintas tuo, kaip padirbėjome ruošdamiesi sezonui. Nesinorėjo būti masiniu žaidėjų peržiūros punktu, kviestis bet ką ir iš bet kur – ieškojome kokybės. Labai tikiuosi, kad tie futbolininkai, kuriuos pasirinkome, atskleis savo potencialą, kad A lygoje būsime konkurencingi. Motyvacijos prideda ir tai, kad dalyvausime Europos konferencijų lygos atrankos varžybose, tad laukia įdomus laikotarpis“, – teigė „Panevėžio“ vairą iš portugalo Joao Martinso perėmęs V.Urbonas.


Rezultatai

„Hegelmann“–„Kauno Žalgiris“ 2:1 (0:0). 350 žiūrovų. Įvarčiai: 53 min. G.Sirgėdas (0:1), 69 min. I.Kružikas (1:1), 90+1 min. V.Armanavičius (2:1).

„Žalgiris“–„Jonava“ 6:0 (3:0). 400 žiūrovų. Įvarčiai: 17 min. F.Kyeremeh'as (1:0), 40 min. N.Gorobsovas (2:0), 43 min. F.Kyeremeh'as (3:0), 46 min. O.Verbickas (4:0), 72 min. M.Miličkovičius (5:0), 83 min. D.Kazlauskas (6:0).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS