Futbolo rinktinė savo simbolį išlydėti nori tinkamai: Saulius turėtų karjerą užbaigti pergalingai | kl.lt

FUTBOLO RINKTINĖ SAVO SIMBOLĮ IŠLYDĖTI NORI TINKAMAI: SAULIUS TURĖTŲ KARJERĄ UŽBAIGTI PERGALINGAI

  • 1

Lietuvos nacionalinė rinktinė jau trečiadienio vakarą stos į kovą su Islandijos ekipa. Dvikovos kaina – patekimas į Baltijos taurės finalą.

Rungtynės Kauno Dariaus ir Girėno stadione startuos 19 valandą, bilietus į mačą įsigyti galite paspaudę čia.

Prieš rungtynes spaudos konferencijoje rinktinės treneris Reinholdas Breu teigė, jog tiek žaidėjai, tiek visas trenerių štabas nekantriai laukia abiejų Baltijos taurės mačų.

„Laukiame rungtynių prieš Islandiją ir prieš antrą būsimą varžovą, vakar turėjome trumpą treniruotę, kai kurie žaidėjai turėjo atstatomąsias rungtynes. Manau, kad visi žaidėjai yra neblogoje formoje, negalės žaisti tik Artemijus Tutyškinas, jis turi problemų su keliu po lygos rungtynių Lenkijoje, bet jis bus pasiruošęs antram mačui.

Turime gerą balansą tarp jaunų bei patyrusių žaidėjų, grupė yra gera, turime gerą jausmą, atrodo, kad visi žaidėjai yra vieningi, bet matysime, kas nutiks aikštėje. Analizavome buvusias rungtynes su Liuksemburgu, padarėme neblogą darbą visose fazėse, bet norime dėti kitą žingsnį į priekį prieš labai stiprų varžovą, kuris žais su stipriausia komanda.

Visi nori žaisti, nori padaryti gerą darbą, dienos pabaigoje esu įsitikinęs, kad visi 90 minučių kausis už Lietuvą ir matysime, kas nutiks“, – pasakojo rinktinės strategas.

Jam antrino ir rinktinės saugas Modestas Vorobjovas.

„Laukiame šių rungtynių, smagu, kad teks sužaisti prieš Islandijos rinktinę, įprastai Baltijos taurėje žaidžiame prieš Latviją arba Estiją, todėl šios rungtynės bus ypatingos“, – sakė jis.

Rumunijoje rungtyniaujantis žaidėjas į rinktinę po šiokios tokios pertraukos grįžo praėjusį rugsėjį ir akcentavo, kad būti rinktinėje visada yra ypatingas jausmas.

„Su kiekvienu treneriu rinktinėje kažkas keičiasi, keičiasi klimatas, bet rinktinė lieka rinktine ir pagrindai yra tie patys“, – dėstė vidurio saugas.

Tuo tarpu R. Breu dar kartą pagyrė Islandiją bei jos atliekamą darbą žaidėjų bei trenerių ugdyme.

„Islandija mums yra geriausias pavyzdys, kaip tokia maža šalis daro tokį gerą darbą ruošdama žaidėjus, trenerius. Visų pirma, jie yra labai stiprūs fiziškai, gera individuali kokybė, visi jų žaidėjai žaidžia geruose užsienio klubuose.

Pastaraisiais metais jie pasikeitė, atėjo kita karta, bet prieš juos sunku žaisti tiek su kamuoliu, tiek be kamuolio, galima matyti, kad tai yra komanda, o tokioms valstybėms tai visada yra pliusas“, – pasakojo specialistas iš Vokietijos.

Trečiadienio dvikova bus paskutinė su rinktinės marškinėliais legendiniam šalies futbolininkui Sauliui Mikoliūnui.

Tiek R. Breu, tiek ir M. Vorobjovas negailėjo gerų žodžių ilgamečiam rinktinės žaidėjui.

„Visi nori padaryti gerą darbą, nes Saulius turėtų karjerą baigti pergalingai, visi norėtų tokios situacijos ir mes norime po rungtynių su juo atšvęsti, nes jis turėjo puikią karjerą nacionalinėje komandoje.

Rungtynėse jis tikrai turės savo akimirką, tai jau su juo aptarėme. Jis pradės rungtynes kaip kapitonas ir jo lauks svarbus momentas“, – šiek tiek kortų atskleidė R. Breu.

„Saulius man asmeniškai yra didelis pavyzdys nepriklausomai nuo jo sužaistų rungtynių rinktinėje ar klube, nes tai tiesiog yra didelis žmogus rūbinėje ir tikrai gaila, kad tai bus paskutinės rungtynės man kartu su juo rinktinėje“, – pridėjo ir M. Vorobjovas.

GALERIJA

  • Modestas Vorobjovas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

marija taurage

islydeti reiktu toki neaisku treneri,jei taip dar galima pavadinti nieko nepasiekusi bitla,kartu su svinine organizacija naxer.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS