Futbolo rinktinės treneris V. Urbonas: būti mažu nereiškia būti silpnu | kl.lt

FUTBOLO RINKTINĖS TRENERIS V. URBONAS: BŪTI MAŽU NEREIŠKIA BŪTI SILPNU

  • 0

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Urbonas konferencijoje žiniasklaidai prieš rungtynes su Ukraina pabrėžė, kad lietuviai turi būti drąsūs nepaisant to, kokio kalibro varžovas laukia.

„Laukia rungtynės su grupės lyderiu. Tai gerai organizuota ir taktiškai puikiai sustyguota komanda, kuri demonstruoja į rezultatą orientuotą žaidimą. Tą rodo taškų kiekis. Šią savaitę rimtai ir atsakingai ruošėmės, žinome, kaip turime žaisti. Suprantame, kad didesnę dalį turėsime gintis, - kalbėjo V. Urbonas - Iš kitos pusės, turime suprasti ir žinoti, kad turime tapti gera komanda ir be kamuolio. Toks irgi yra mano noras. Būti mažu gyvenime dar futbole dar nereiškia būti silpnu. Turime būti drąsūs, atkaklūs ir ambicingi ir išeiti į aikštę su ryžtu atiduoti visą save“.

Paklaustas apie psichologinį pasiruošimą, treneris atsakė: „Suprantu, kad laukia ne kasdienės ir neįprastos rungtynės. Tam tikra įtampa yra, bet iš kitos pusės turime savo ambicijas. Jų papildomi rūpesčiai neužgoš ir būsime pasiruošę“.

Anot V. Urbono, visi žaidėjai, kurie atvyko į stovyklą, pasiruošę žaisti ir jis jau apsisprendė dėl startinio vienuoliktuko pirmosioms rungtynėms. Treneris užsiminė, kad antrose gali prireikti naujų, šviežių jėgų.

„Reikėtų žiūrėti taip, kad turime dvi rungtynes. Dabar svarbiausia rytojaus rungtynės, po to pasiruošimas kitoms rungtynėms. Neišvengsime ir rotacijos. Bus reikalingas daugumos žaidėjų bendras indėlis“, - kalbėjo treneris.

Šiemet prie rinktinės pirmą kartą prisijungęs Ovidijus Verbickas sakė, kad treniruočių stovykloje nebuvo rūpesčių prisitaikyti prie trenerio užduočių ir komandos.

Futbolininkas džiaugėsi, kad patirtis, įgyta atstovaujant Marijampolės „Sūduvai“ sunkiose Europos taurių rungtynėse, išeis į naudą rinktinėje.

„Tai padės ne vien psichologiškai, bet ir fiziškai. Daugiausiai žaidžiu A lygoje, kur ne tokie dideli greičiai. Pripratimas prie greitesnio ir kokybiškesnio futbolo padės ir rinktinėje“, - teigė žaidėjas.

Lietuvos ir Ukrainos rinktinės susitiks šeštadienį 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS