Futbolo snaiperės svajonė - susilaukti sūnaus | kl.lt

FUTBOLO SNAIPERĖS SVAJONĖ - SUSILAUKTI SŪNAUS

Rezultatyviausia A lygos žaidėja Raimonda Bložytė-Lukoševičienė treniruojasi su varžovių komanda, nes gyvena Šiauliuose, o žaidžia Akmenės klube.

Buvusi profesionali futbolininkė Raimonda Bložytė-Lukoševičienė neturėjo rimtų varžovių rungiantis dėl rezultatyviausiosios Lietuvos moterų futbolo A lygos žaidėjos titulo. Įmušusi 16 įvarčių ji dvigubai aplenkė antra-trečia vietomis šioje įskaitoje pasidalijusiomis Sonatą Vanagaitę ir Dovilę Gailevičiūtę.

Skirtingai, nei dvi pastarosios futbolininkės, 25 metų R. Bložytė-Lukoševičienė žaidė ne šalies čempionių Šiaulių "Gintros-Universiteto", o sidabro medalių laimėtojų "Akmenės" moterų komandoje.

"Man šis prizas - svarbus. Matau, kaip treneriai mane vertina. Ir kaip vertina žaidėjos," - apie rezultatyviausios žaidėjos prizą kalbėjo R. Bložytė-Lukoševičienė.

Akmenėje gimusi Raimonda ten žengė pirmus žingsnius futbole. Vėliau išvyko į Daniją. Ten net penkis sezonus žaidė Birkerodo "Skjold" klube antroje pagal pajėgumą tos šalies lygoje.

Skirtingai nei Lietuvoje, kur moterų futbolas - neapmokamas laisvalaikio užsiėmimas, Danijoje net ne aukščiausios lygos futbolininkės - profesionalės.

"Mūsų pirmojoje lygoje rungtynių per sezoną būdavo 18. O dar yra aukščiausia lyga. Visose tose komandose mokamas atlyginimas. Dauguma iš to ir gyvena. Gali kitos žaidėjos dar ir papildomai ką nors dirbdavo, jeigu spėdavo. Man pakako to, ką gaudavau iš futbolo"- kalbėjo Raimonda apie Danijos moterų futbolo padėtį.

R. Bložytė-Lukoševičienė dar galėjo tęsti profesionalios futbolininkės karjerą, bet vos baigusi universitetą, pernai grįžo namo.

"Danijoje gyvenau, kol neradau darbo Lietuvoje. Tada pagalvojau - kodėl man nespjovus į visus užsienius ir negrįžus į tėvynę? Įgausiu šiek tiek praktikos Naujojoje Akmenėje ir po to bandysiu kabintis didesniame mieste. Nes Lietuva man yra Lietuva.  Aš noriu gyventi tik Lietuvoje", - aiškino savo pasirinkimą futbolininkė.

Dabar R. Bložytė-Lukoševičienė dirba du darbus. Naujojoje Akmenėje ji - kūno kultūros mokytoja, o Šiauliuose - futbolo akademijos trenerė. Raimonda ir gyvena Šiauliuose. Ten gyventi persikėlė ir jos tėvai.

"Iš ryto atsikeliu Šiauliuose ir važiuoju į Naująją Akmenę. Mokykloje būnu iki keturių. Grįžtu atgal į Šiaulius ir šeštą valandą vedu mergaičių treniruotę. Po jos, jei turiu laiko ir nėra dar kokių nors darbų, einu pajudėti su "Gintra-Universitetu", - apie savo dieną kalbėjo buvusi futbolo profesionalė.

Dėl to, kad gyvena Šiauliuose, futbolininkė neturi galimybės treniruotis su savo komanda, tad pluša pratybose su varžovėmis Visa tai dėl to, kad Raimonda davė sau žodį, atstovauti tik savo gimtinės ekipai.

"Akmenė - mano gimtasis kraštas. Esu ištikima "Akmenei" ir jos neišduodu. Nors tenka pasivažinėti. Bet sau esu pasakiusi: būsiu ištikima savo kraštui - kol galėsiu, tol jo komandoje žaisiu. Bet treniruotis su šiaulietėmis man yra paprasčiau ir patogiau. Pasitreniruoju su jomis, o po to prieš jas žaidžiu. Bet jos pačios kviečiasi mane į treniruotes, tai kodėl man nenueiti pajudėti, formos palaikyti? Į Akmenę vakare iš tiesų nelabai spėčiau", - aiškino futbolininkė.

Dar kartą išvykti ragauti futbolo profesionalės duonos rezultatyviausia A lygos puolėja neketina. Tvirtai sau pasakė, kad žais tiktai Lietuvoje ir tiktai Akmenėje.

Mokytoja Raimonda futbolu sužavėjo ir savo mokines. Dabar keturios R. Bložytės-Lukoševičienės mokinės žaidžia toje pačioje, kaip ir jų mokytoja, komandoje.

Vis dėl to gal po poros metų, R. Bložytė-Lukoševičienė žada nutraukti ryšius su gimtine: "Planuoju visam apsigyventi Šiauliuose. Nebesivažinėsiu iš Šiaulių į Akmenę, gal ir futbolininkės karjerą jau baigsiu."

R. Bložytės-Lukoševičienės šeima žada užsiimti savo verslu. "Limobusai bus mūsų verslo kryptis. Po truputį su laiku, manau, mes savo įgyvendinsim ir tada, galbūt po metų, po dviejų sakysiu: štai - aš verslininkė", - kalbėjo Raimonda.

Futbolininkė su vyru Rūteniu planuoja ir šeimos pagausėjimą. "Norėčiau berniuko", - prasitarė R. Bložytė-Likoševičienė.

Daugeliui moterų futbolininkių vaikai reiškia ir karjeros pabaigą. Veikiausia R. Bložytė-Lukoševičienė nebus išimtis.

"Dabar komandų pagrindas yra jaunos studenčiokės arba mokyklose besimokančios mergaitės. Yra dvyliktokių, vienuoliktokių. Lietuvos moterų futbolas atjaunėjo. Išėjo tokios veteranės, kaip 40-metė Gitana Kerpienė, Raimonda Kuodytė", - kalbėjo rezultatyviausia 2013-ųjų A lygos sezono žaidėja.

Nors jos vyras ne tik nepyksta, bet ir palaiko sportinį žmonos pomėgį. "Mano vyras neturi visai nieko bendra su sportu. Bet iš jo sulaukiu labai didelio palaikymo. Tikrai nespaudžia - mesk futbolą, nes mažai laiko skiri man. Viskas yra suderinama. Jam pačiam krepšinis yra labiau prie širdies negu futbolas. Bet po truputį jis pamėgsta ir merginų futbolą. Vyrų futbolo mes nelabai žiūrime. Aš pati gal kiek ir domiuosi vyrų futbolu. Bet žiūrėti laiko neatrandu. Nebent - kiek leidžia galimybės. Tačiau tikrai dažniausia būna laiko stoka", - pasakojo R. Bložytė-Lukoševičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS