G. Sirgėdas: debiutas man reiškia labai daug | kl.lt

G. SIRGĖDAS: DEBIUTAS MAN REIŠKIA LABAI DAUG

Lietuvos rinktinės futbolininkai po pergalės prieš Lichtenšteiną džiaugėsi pavykusiu taktiniu planu ir rezultatu, kuris suteiks pasitikėjimo savo jėgomis prieš kitas rungtynes.

Lietuvos rinktinės gynėjas Tadas Kijanskas:

„Nuo pirmųjų minučių nusiteikėme neleisti Lichtenšteinui įsijausti į žaidimą ir iš karto pradėjome spausti. Iš to krito pirmasis įvartis. Aišku, suveikė ir sėkmės faktorius, nes jų žaidėjas paslydo. Tačiau sėkmę užsitarnavome, nes spaudėme varžovus.

Antrasis įvartis krito po standartinės padėties. Man tai pirmasis įvartis rinktinėje. Kai komanda laimi ir įvartį įmušti, tikrai malonu. Turėjau dar vieną progą antrajame kėlinyje, bet šiek tiek nepavyko, kamuolys „nusipjovė". Dublis būtų išvis smagu. Dar keliomis progomis nepasinaudojome. Antrojo kėlinio pabaigoje jautėsi jėgų trūkumas.

Rungtynėse su latviais neatrodėme labai prastai, turėjome savotišką braižą. Bet dvi skaudžios klaidos mums kainavo pralaimėjimą. Šiandien taip pat bandėme įžaidinėti kamuolį, kurti atakas. Tai nėra mūsų stiprioji pusė. Šiandien norėjome reabilituotis, ypač dėl aistruolių. Jų tribūna Rygoje atrodė labai gražiai."

Lietuvos rinktinės puolėjas Deivydas Matulevičius:

„Rungtynės pavyko, pasiekėme tai ką norėjome - greitą įvartį. Įvykdėme trenerio reikalavimus, spaudėme varžovus. Įrodėme, kad esame geresnė komanda. Turėjome šiandien įrodyti visiems pesimistams, ir patys sau, kad galime įveikti tokias komandas.

Įmušę įvartį nusiraminome. Žinodami, kad pirmaujame, antrajame kėlinyje turbūt šiek tiek atsipalaidavome, leidome varžovams surengti pavojingų atakų. Vėliau susiėmėme. Galėjau šiandien pasižymėti keturis kartus, tačiau galbūt pritrūko meistriškumo, galbūt ir sėkmės. Yra ties kuo padirbėti."

Lietuvos rinktinės saugas Gediminas Vičius:

„Komanda rimtai nusiteikė rungtynėms, ruošėsi labai susikaupusi, žinojo, ką reikia daryti aikštėje. Todėl pavyko nugalėti. Treneris perspėjo, kad varžovų komanda kovinga, stengsis iškovoti rezultatą. Negalima nusiteikti žaisti prieš silpną komandą, nes tokių nebėra.

Stengėmės spausti varžovus, ne viskas pavyko, bet tai pasiteisino. Įmušėme įvarčių ir tai svarbiausia. Galėjome įmušti ir daugiau, bet pritrūko tikslumo. Pergalė labai svarbi, tuo labiau kad jų nelabai yra daug. Tai duos teigiamą nusiteikimą kitai dvikovai."

Lietuvos rinktinės gynėjas Vytautas Andriuškevičius:

„Smagu sugrįžti žaisti už rinktinę. Pergalė maloni, nes šiandien tikrai parodėme, kad buvome geresni. Palaikėme kamuolį, turėjome daugiau progų. Manau, kad viskas pavyko. Nutildėme tuos, kurie mus jau nurašė kaip paskutinius.

Lichtenšteino komanda kibi, žaidė kietą futbolą, todėl netrūko ir emocijų. Turėjome užduotį laikyti kamuolį ir prieš rungtynes, bet kai pirmavome 2:0, nebebuvo dėl ko skubėti į priekį."

Lietuvos rinktinės saugas Deividas Česnauskis:

„Rungtynės pavyko gerai. Pavyko atsitiesti po paskutinių rungtynių Latvijoje. Svarbu buvo įmušti ir pasiekti pergalę. Nors ir prieš Lichtenšteiną, bet vis tiek svarbi. Daug reiškė šeimos, artimųjų ir viso stadiono palaikymas."

Lietuvos rinktinės saugas Gratas Sirgėdas:

„Debiutas man reiškia labai daug. Žaisti už nacionalinę vyrų rinktinę nori kiekvienas futbolininkas. Pirmas kartas tikrai būna malonus. Tokios tarptautinio lygio rungtynės prideda ir motyvacijos, ir patirties.

Kaip treneris ir prašė, šiose rungtynėse stengėmės kontroliuoti kamuolį, Manau, jog tas pavyko. Dabar svarbiausia trys taškai ir pergalė."

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

L

Gaila, kad buvo pasimesta 2 kėlinyje, išėjus prieš vartininką ir pataikyta, o tiksliau nepataikyta. Antras įvartis tikrai buvo gražus. Pasirodo, kad kai nori, tai ir moka žaisti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS