„Gintra-Universitetas“ Čempionių lygoje nenusileido Čekijos klubui | kl.lt

"GINTRA-UNIVERSITETAS" ČEMPIONIŲ LYGOJE NENUSILEIDO ČEKIJOS KLUBUI

  • 0

Lietuvos čempionės Šiaulių "Gintra-Universitatas" lygiosiomis sužaidė istorines UEFA moterų Čempionių lygos rungtynes prieš Čekijos Respublikos vicečempiones Prahos „Spartą". Varžovės įsiveržė į priekį pirmojo kėlinio pabaigoje, tačiau pirmą kartą šešioliktfinalyje dalyvavusios šiaulietės pademonstravo gražų žaidimą puolime ir iškovojo lygiąsias 1:1.

Lietuvos čempionės susitvarkė su startiniu jauduliu ir atlaikė čekių spaudimą susitikimo pradžioje. Pirmąja progą „Gintra-Universitetas" sukūrė 28 minutę, kai Sonata Vanagaitė išbėgo viena prieš „Spartos" vartininkę, tačiau nespėjo nukreipti kamuolio į vartus. Kėlinio pabaigoje šiaulietės suklydo atlikdamos dirbtinę nuošalę ir pasprukusi su kamuoliu Karolina Krživska nuginklavo Iną Boiko.

Po pertraukos šiaulietės ėmėsi iniciatyvos ir žiūrovai išvydo du Anos Alekperovos smūgius iš distancijos. Vilčių išsigelbėti nuo pralaimėjimo suteikė patikimas Vestinos Neverdauskaitės ir Inos Boiko žaidimas prie savo vartų bei Glorijos Chinasa Okoro pasirodymas po keitimo. Puolėja iš Pusiaujo Gvinėjos suaktyvino žaidimą ir atliko puikų perdavimą Kristinai Petrunovai, smūgiavusiai šalia vartų.

Rimanto Viktoravičiaus sprendimas išleisti iš aikštę Kamilę Vaičiulaitytę pasiteisinо. Jaunoji puolėja 81 minutę išbėgo į susitikimą su čekių vartininke ir savo įvarčiu sulaukė viso stadiono aplodismentų. Susitikimo pabaigoje smūgius į „Spartos" vartus pelnė G. Chinasa Okora, K. Petrunova ir Algimantė Mikutaitė, tačiau patikimai sužaidusi Sara Vršatova neleido rezultatui pakisti.

Atsakomosios rungtynės Prahoje įvyks spalio 15 dieną. „Gintra-Universitetas" į kitą etapą žengtų pergalės ar rezultatyvių lygiųjų (2:2 ir daugiau) atveju.

Rungtynių statistika

„Gintra-Universitetas" - „Sparta" 1:1 (0:1)

Šiaulių m. sav. centrinis stadionas

Teisėja - Sharon Sluyts (Belgija)

Įvarčiai: 81 min. K. Vaičiulaitytė („Gintra-Universitetas"); 42 min. K. Křivská („Sparta")

Įspėti: 73 min. M. Liužinaitė („Gintra-Universitetas"); 29 min. A. Odehnalová, 69 min. A. Dědinová („Sparta")

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS