Į lyderių trejetą neįsiveržė | kl.lt

Į LYDERIŲ TREJETĄ NEĮSIVERŽĖ

Nei Kauno “Stumbras B” futbolininkai, nei Kėdainių “Nevėžio” ekipa nepasinaudojo galimybe įsiveržti į Lietuvos pirmosios lygos lyderių gretas. Antradienį abu kolektyvai įbėgo į Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) aikštę, kad sužaistų atkeltas 8-ojo turo rungtynes.

Bet kuriai iš dalyvių, pergalė būtų atvėrusi kelią į lyderių gretas. Abu klubai turėjo po 7 taškus ir nuo 2-3 vietas besidalinančių Telšių „Džiugo“ ir Gargždų „Bangos“ kolektyvų atsilikinėjo vos 3 taškais, o nuo pirmaujančio Kauno „Hegelmann Litauen“ kolektyvo – 5 taškais. Tiesa, „Stumbras B“ jaunimas yra sužaidęs 6 mačus, o „Nevėžis“ vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Abiejų komandų panašų lygį atspindėjo ir įvykiai NFA aikštėje. Sėkmingą atkarpą žaidžiantys šeimininkai pasitelkė tris legionierius: atakų lyderį Jegorą Kondratiuką iš Ukrainos, Alseny Bahą, turintį Portugalijos pilietybę bei Demijatą Slambekovą iš Kazachstano. Tiesa, ant atsarginių suolo jie turėjo tik tris aikštės žaidėjus, kurių vienas – „Stumbro“ sporto direktorius Giedrius Klevinskas. Kėdainiečių gretose pasirodė 10 lietuvių ir ukrainietis Aleksandras Dovhijus. Svečių koziris buvo kur kas didesnė patirtis. Dauguma jų žaidėjų ne vienerius metus rungtyniauja antrajame pagal pajėgumą šalies futbolo divizione, o puolėjas Ernestas Mickevičius keletą pastarųjų sezonų atstovavo „Kauno Žalgiriui“ Lietuvos A lygos pirmenybėse ir ten įmušė ne vieną įvartį.

Nepaisant atkaklios kovos, antradienio mačas baigėsi be įvarčių. Tad kėdainiečiai su 8 taškais po 5 rungtynių rikiuojasi septinti tarp 16-os ekipų, o „Stumbras B“ su tokiu pat kraičiu po 6 mačų – laipteliu žemiau. Trečiadienį NFA stadione ietis sukryžiuos dar dvi pirmosios lygos dalyvės – Kauno „Hegelmann Litauen“ ir „Jonava“. Tiesa, tai bus Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro antrojo etapo rungtynės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS