Irano futbolo federacijos bosas: moterys galės gyvai stebėti aukščiausios lygos rungtynes | kl.lt

IRANO FUTBOLO FEDERACIJOS BOSAS: MOTERYS GALĖS GYVAI STEBĖTI AUKŠČIAUSIOS LYGOS RUNGTYNES

  • 0

Irano moterys, kurioms ilgą laiką buvo draudžiama lankytis futbolo rungtynėse, išskyrus retus atvejus, ateinantį sezoną bus įleidžiamos į stadionus, sekmadienį pranešė aukšto rango pareigūnas.

„Šiais metais vienas iš svarbiausių šios lygos bruožų yra tai, kad į stadionus įžengs moterys“, – sakė Irano futbolo federacijos vadovas Mehdi Tajas (Mehdis Tadžas).

Jis kalbėjo per tiesioginę būsimo Irano aukščiausiosios futbolo lygos sezono burtų traukimo ceremonijos transliaciją. 16 komandų turnyras prasidės kitą mėnesį.

Nuo 1979 metų islamo revoliucijos Iranas iš esmės uždraudė moterims lankytis futbolo ir kitų sporto šakų rungtynėse stadionuose, nors to nedraudžia joks įstatymas.

Dvasininkai, kurie atlieka svarbų vaidmenį priimant sprendimus Irane, teigė, kad moterys turi būti apsaugotos nuo vyriškos atmosferos ir pusnuogių sportininkų vyrų žvilgsnių.

Kai kurie pareigūnai kaltino nepakankamą sporto bazių infrastruktūrą.

Sekmadienį M. Tajas sakė, kad kai kurie Isfahano, Kermano ir Ahvazo miestų stadionai, bet ne sostinė Teheranas, yra pasiruošę priimti moteris.

Rugpjūtį pirmą kartą po daugelio metų moterims buvo leista lankytis futbolo rungtynėse per Teherano klubo „Esteghlal“ ir Kermano komandos „Mes Kerman“ mačą.

2019 metų spalį maždaug 4 000 moterų buvo leista gyvai stebėti Irano 2022 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynes su Kambodža Teherano „Azadi“ stadione.

Po to, kai 2019 metais susidegino futbolo sirgalė Sahar Khodayari (Sahar Chodajari), kuri bijodama būti įkalinta, rungtynes stebėdavo persirengusi vyru, Iranas susidūrė su didėjančiu spaudimu leisti moterims gyvai stebėti futbolo čempionato rungtynes.

S. Khodayari buvo praminta „mėlynąja mergina“ už tai, kad visada dėvėdavo savo mėgstamos komandos „Esteghlal“ spalvų rūbus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS