Įtempta kova: „Man City“ kentėjo nuo „Arsenal“ puolimo lyderio | kl.lt

ĮTEMPTA KOVA: „MAN CITY“ KENTĖJO NUO „ARSENAL“ PUOLIMO LYDERIO

  • 0

Rezultatyviausias Londono „Arsenal“ klubo futbolininkas ir tikras ekipos lyderis Pierre'as-Emerickas Aubameyangas FA taurės pusfinalyje tik dar kartą pademonstravo, kodėl ekipa tarpsezonyje turės dėti visas pastangas siekdama išsaugoti įvarčių mašiną iš Gabono. Du tikslūs puolėjo smūgiai prieš „Manchester City“ garantavo kelialapį į turnyro finalą – „Arsenal“ triumfavo 2:0.

Ryškiais dvikovos autsaideriais laikyti Londono futbolininkai į priekį išsiveržė jau 19 min., kuomet Nicolas Pepe adresuotas perdavimas pasiekė būtent P-E. Aubameyangą, o pastarasis vienu lietimu kamuolį pasiuntė į dešinį vartų kampą – kamuolys nuo virpsto įskriejo į vartus.

Didžiąją rungtynių dalį kamuolį kontroliavę „miestiečiai“ pirmoje antrojo kėlinio dalyje turėjo keletą gerų progų rezultatą išlyginti, tačiau jos ir liko progomis.

Savo ruožtu „Arsenal“ varžovus baudė negailestingai. 71 min. Kieranas Tierney atliko puikų perdavimą į priekį pasileidusiam P-E. Aubameyangui – įspūdingais greičiais pasižymintis puolėjas neprisileido varžovų gynėjų ir galingai spurtavęs nesunkiai nuginklavo Edersoną.

„Man City“ kamuolį kontroliavo net 71 proc. rungtynių laiko, o link vartų smūgiavo 17 kartų. Visgi į vartų plotą skriejo tik du smūgiai.

„Arsenal“ žaidė kur kas efektyviau – visi 4 smūgiai skriejo į vartų plotą.

„Kanonieriai“ FA taurės finale žais net 21-ąjį kartą. Būtent jiems priklauso iškovotų titulų rekordas (13), o pastarąjį sykį Londono klubas šiame turnyre triumfavo 2017 metais.

Priminsime, kad „Manchester City“ gynė praėjusiais metais iškovotą trofėjų.

Jų varžovais finale bus Londono „Chelsea“ arba „Manchester United“ – antrasis pusfinalis bus žaidžiamas sekmadienį 20 val. Lietuvos laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS