Jaunieji žalgiriečiai – lygos viršūnėje | kl.lt

JAUNIEJI ŽALGIRIEČIAI – LYGOS VIRŠŪNĖJE

Kol „Kauno Žalgirio“ futbolininkai kratosi Lietuvos A lygos autsaiderių etiketės, jų jaunimo komanda skina pergales antrosios lygos pirmenybėse.

„Kauno Žalgiris B“ ekipa tęsia dominavimą Pietų zonos pirmenybėse. Vakar kauniečiai sporto mokyklos „Tauras“ aikštėje susitiko su ambicingu varžovu – Marijampolės „Sūduvos B“ ekipa. Ir vienai, ir kitai komandai atstovavo ne vienas futbolininkas, vilkintis ir pagrindinės ekipos marškinėliais. Kauniečiai pasitelkė su pagrindiniu žalgiriečių kolektyvu plušančius Povilą Malaką, Pijų Širvį, Matą Gavrilovą bei legionierių Marko Ivanovičių. Savo ruožtu marijampoliečiams padėjo pagrindinės komandos narys Domantas Antanavičius, labiau už bendraamžius patyręs gynėjas Darius Isoda, iš Ispanijos į Lietuvą persikėlęs perspektyvusis saugas Deividas Šešplaukis. Taip pat į aikštę žengė A lygoje jau debiutavęs 17-metis  Sergejus Amirzianas.  Svečiai iškart perėmė iniciatyvą ir jau 9-ąją min. atidarė įvarčių sąskaitą. Rezultatyvių smūgiu pasižymėjo Linas Zingertas.

Kauniečiai neliko skolingi. Didėjantį jų spaudimą vainikavo gynėjo M.Gavrilovo įvartis. Šis augalotas vidurio gynėjas ir nulėmė mačo baigtį. Jis 88-ąją min. pelnė dar vieną įvartį ir nusvėrė rezultatą šeimininkų naudai.

Surikę 20 taškų per 8 mačus kauniečiai lieka vienvaldžiais lygos lyderiais. Tiesa, juos persekioja Vilniaus „Panerys“, atsiliekantis 4 taškais, tačiau turintis du mačus atsargoje. Iškart po vilniečių – dar dvi Kauno komandos. Nacionalinės futbolo akademijos  (NFA) futbolininkų sąskaitoje 15 taškų po 6 rungtynių. Jie suvalkiečius egzaminuos savo aikštėje rugpjūčio 10-ąją.  Kauno „Hegelmann Litauen“ turi  13  taškų, bet po 9 dvikovų. „Sūduva B“ su 9 taškais po  7 akistatų rikiuojasi 6-ta ir į prizininkų podiumą kol kas nepretenduoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS