Jėgų pasisėmę lyderiai žada intrigą iki pat finišo | kl.lt

JĖGŲ PASISĖMĘ LYDERIAI ŽADA INTRIGĄ IKI PAT FINIŠO

  • 0

„Optibet Pirma lyga“ klubai baigė trumpas vasaros atostogas ir jau lieja prakaitą žaliojoje vejoje. Paskutines savaites, likusias iki turnyro sugrįžimo, ekipos išnaudoja ne tik žaidimo stygų derinimui bei fizinio parengimo pamatų klojimui, bet ir naujokų peržiūrai.

Ar gali būti geresnės atostogos, nei tos, kai ilsėtis išėjai puikiai atlikęs savo darbus? Būtent tokios nuotaikos į stadioną grįžo ir pasirengimą antrajai Pirmos lygos čempionato daliai pradėjo Klaipėdos „Neptūnas“. Po 16-os turų uostamiesčio klubo sąskaitoje – 34 taškai ir pirmoji vieta turnyro lentelėje. Klaipėdiečiai iš 16-os rungtynių laimėjo net dešimt, kai kurias jų itin dramatiškai.

Mokosi ir iš „Real“

„Man patinka Madrido „Real“, kuris niekad nenuleidžia rankų ir pastarąjį sezoną „ištraukė“ nemažai beveik pralaimėtų rungtynių. To mokinu ir savo auklėtinius, stengiamės neatsilikti nuo Karališkojo klubo“, - juokėsi Valdas Trakys.

Jo treniruojamas „Neptūnas“ pirmojoje dalyje pasižymėjo įspūdingais sugrįžimais mačuose, kurie atrodė jau palaidoti. Dar nepakankama patirtis, bet kovingas charakteris – tokias banguoto žaidimo priežastis įvardija klaipėdiečių vairininkas. Pagal įvarčius, įmuštus paskutinėmis susitikimų minutėmis, neptūniečiai neturi lygių.

„Nuo pat pradžių planavome būti tarp pretendentų į aukščiausias vietas. Mūsų planai nesikeičia ir dabar. Ne veltui taip anksti pradėjome pasirengimą sezonui, sulipdėme tvirtą komandos branduolį. Per liepos pertrauką vos savaitėlę atsipūtėme ir vėl kibome į darbus“, - pasakojo V. Trakys.

Pasak jo, vasarą ekipoje įvyko keletas rokiruočių. Vieni žaidėjai išvyko iš pajūrio, kiti užėmė jų vietas. Į Klaipėdą sugrįžo perspektyvūs jaunuoliai iš Panevėžio ir Šiaulių. Su jais treniruotėse pluša dar keli naujokai. Iš uostamiesčio sparnus pakėlė labiau patyrę futbolininkai. Vienas rezultatyviausių komandos narių, 6 įvarčius pelnęs saugas Aurimas Raginis persikėlė į Kėdainius, puolėjas Pavlo Zamurenko grįžo į Ukrainą, kiek anksčiau gyventi į Jungtines Valstijas išvyko saugas Skirmantas Rakauskas.

Pastebi lygos augimą

„Lyginant su Pirma lyga, kurioje žaidėme prieš dvejus metus, šiemet lygis tikrai pakilęs. Dabar daugiau įdomių konkurencingų komandų ir kokybiškesnių žaidėjų“, - konstatavo Rimas Kantaravičius.

Alytaus „Dainavos“ klubo vadovai tęsia komandos komplektavimo darbus, kurie pirmojoje dalyje pavyko taip, kad dzūkai užsiropštė ant antrojo lentelės laiptelio, kvėpuodami į nugarą „Neptūnui“.

„Pirma čempionato dalis mums buvo glaudžiai susijusi su finansinių ir organizacinių rūpesčių sprendimu. Prieš startą buvo likę įsipareigojimų nuo pernykščio dalyvavimo A lygoje, laukėme ir didesnės miesto paramos. Dėl finansinių priežasčių nepavyko išlaikyti visų mūsų peržiūroje buvusių žaidėjų. Su jais mūsų sudėtis būtų buvusi dar stipresnė. Bet pamažu reikalai ėmė spręstis, tad į ateitį žiūrime optimistiškai“, - dėstė R. Kantaravičius.

Kalbėdamas apie sudėties permainas, „Dainavos“ sporto direktorius ypač džiaugėsi, kad dzūkams pasisekė rasti pamainą gegužę atsisveikinusiam treneriui iš Portugalijos Matthew Silvai. Į Alytų iš Ukrainos aukščiausios lygos persikėlė Sergejus Kuznecovas, kuris pagal darbo patirtį tiktų ir ne vienam A lygos klubui.

Jau ne pirmą sezoną papildomu „Dainavos“ žaidėju tampa ištikimi sirgaliai. Šiemet alytiškiai gerina Pirmos lygos sezono lankomumo rekordus, perkopdami tūkstančio žiūrovų rodiklį.

„Sirgaliai yra mūsų užnugaris, kuris įpareigoja nenuvilti. Stengiamės į komandą integruoti nemažai vietinių žaidėjų, todėl žiūrovai nelieka abejingi“, - kalbėjo R. Kantaravičius.

Nėra abejonių, jog labiausiai aistruolius nudžiugintų aukso medaliai ir bilietas į A lygą.

„Aišku, mūsų komanda jauna, tas gali pakišti koją, nes jaunimas nėra stabilus. Bet taurės varžybose pasipriešinome vienam A lygos lyderių „Panevėžiui“, todėl kelialapis į A lygą mūsų neišgąsdintų“, - pabrėžė pašnekovas.

Nori sugrąžinti titulus

Jau gera savaitė kaip po atostogų prakaitą lieja ir Kėdainių „Nevėžis“, nuo „Neptūno“ bei „Dainavos“ atsiliekantis vos tašku. Tokia padėtis kėdainiečiams tinka, nes palieka visas galimybes kautis dėl nugalėtojų vardo.

„Kadangi visi medaliai buvo jau iš anksto užsakyti kitų komandų, mes kukliai sakėme, kad pradžiai norėtume būti penketuke. Tačiau jauni mūsų vaikinai įrodė, kad yra išalkę pergalių, darbštūs ir nori tobulėti. Su tokia komanda treneriui malonu dirbti. Tai atsispindi rezultatuose“, - kalbėjo „Nevėžio“ strategas Darius Gvildys.

Po karčios pernykštės patirties A lygoje kėdainiečiai kruopščiai atliko namų darbus. Sudėties pertvarkymas vyko ne tik prieš Pirmos lygos startą, bet ir sezonui įsibėgėjus. D. Gvildys su klubo vadovu Sauliumi Skibiniausku rado bei prisiviliojo keletą naujokų, darniai pritapusių prie „Nevėžio“ senbuvių. Ypač ryškiai Kėdainiuose atsiskleidė ukrainiečio Jevgenijaus Mohilo talentas. 23 metų puolėjas, prieš sezoną turėjęs sveikatos problemų, pernelyg nedomino kitų klubų. O kėdainiečiai ne tik įžvelgė augaloto legionieriaus gabumus, bet ir padėjo jam palaipsniui pasiekti įspūdingą sportinę formą. Puolėjas atsilygino solidžia 12 įvarčių serija, jį pakėlusia į pačią lygos snaiperių viršūnę. Sėkmingai rungtyniavo ir kitas atakos grandies žaidėjas Lukas Berednikovas, tačiau jį iš rikiuotės išvedė sunki trauma. Per vasaros pertrauką kėdainiečiai atsisveikino su perspektyviu saugu Kipru Obolevičiumi, sulaukusiu viliojančio kvietimo iš A lygos, tačiau prisidėjo patyręs saugas Aurimas Raginis.

„Antrajai daliai keliame pačius aukščiausius tikslus. Norime į Kėdainius sugrąžinti čempionų titulus“, - neslėpė D. Gvildys.    

Dėmesys iš Italijos

Lyderių trejetą persekioja Kauno „Be1 NFA“. Ambicingus lygos naujokus nuo pirmos vietos skiria vos du taškai. Be to, jie – mažiausiai įvarčių praleidusi ir vienintelė nuo sezono pradžios dar nepralaimėjusi komanda.

„Tikrai turime kuo pasidžiaugti. Žinant, kad mūsų kolektyvas labai jaunas, pozicijos lentelėje yra geros. Iškovojome taškų su visais favoritais, nors kartais barstėme ten, kur tikėjomės laimėti“, - skaičiavo „Be1 NFA“ vadovas Andrius Markevičius.

Pasak jo, ant dirbtinės dangos besitreniruojantiems jaunuoliams, tarp kurių nemažai legionierių, reikėjo priprasti tiek prie lygos aikščių, tiek prie lietuviško futbolo specifikos.

Gali pasidžiaugti kauniečiai ir ugdomais talentais, kuriais domisi ne tik mūsų šalies klubai. Vienas jų – vartininkas Julius Virvilas, spėjęs laimėti Pirmos lygos mėnesio žvaigždės nominaciją. 17-metis vaikinas šiomis dienomis persikėlė į Italiją, kur tęs karjerą viename „Serie D“ pirmenybių favoritų.

„Jau turime pamainą vartuose, stipriname ir kitas grandis. Papildymų prireiks, nes antrajame rate kova dėl medalių bus dar intensyvesnė. Matyt, joje bandys sudalyvauti ne tik lyderių ketvertas, bet ir „Marijampolė City“, o ir šiaip kautis reiks su visais varžovais“, - neabejoja A. Markevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS