Kaune – 2016-ųjų pasaulio čempionato finalininkų akistata | kl.lt

KAUNE – 2016-ŲJŲ PASAULIO ČEMPIONATO FINALININKŲ AKISTATA

"Prieš aštuntfinalį juokavome, kad esame galingas automobilis, tačiau iki šiol važiavęs žema pavara. Ką gi, įjungėme aukštesnę", – kalbėjo į pasaulio salės futbolo čempionato ketvirtfinalį patekusios Kazachstano rinktinės strategas Paulo Ricardo Figueroa.

Pasižymėjo ir vartininkas

Buvę Lietuvos futbolininkų varžovai kazachstaniečiai jiems sėkmingoje Kauno "Žalgirio" arenoje įtikinamai laimėjo aštuntfinalio mačą – 7:0 sutriuškino Tailando ekipą.

Vieną įvartį pelnė Kazachstano komandos vartininkas brazilas Leo Higuita – kamuolį į tailandiečių vartus nukreipė iš savo baudos aikštelės.

"Nėra žaidimo be klaidų, jų padarėme ir mes, tačiau jos neturėjo įtakos futbolininkų susitelkimui, jų veiksmai buvo protingi, atsakingi, – sakė P.R.Figueroa. – Džiugu, kad drąsiai kovojo mūsų jaunimas. Vaikinams sakiau: kitas pasaulio čempionatas jau prasideda čia, Lietuvoje, todėl, jeigu yra galimybė, naudokitės ja – kaupkite patirtį."

Pakoregavome kai kurias žaidimo detales, bet svarbiausia – sutarėme, kad būsime ištikimi savo vertybėms, net jei ir toliau nesisektų.

Vėl – Argentina ir Rusija

Pasaulio čempionės titulą ginanti Argentinos rinktinė privertė pasitraukti iš kelio paragvajiečius – 6:1.

Pirmą kėlinį argentiniečiai pralaimėjo 0:1.

"Per pertrauką mes ramiai pasikalbėjome, nusprendėme pakoreguoti kai kurias žaidimo detales, bet svarbiausia – sutarėme, kad būsime ištikimi savo vertybėms, net jei ir toliau nesisektų. Drąsa ir valia – tai padėjo perimti iniciatyvą ir laimėti", – tvirtino Argentinos komandos vyriausiasis treneris Matiasas Lucuixas.

Gerbėjai: Brazilijos salės futbolo rinktinę aštuntfinalyje palaikė ir mažieji Lietuvos sirgaliai. / Evaldo Šemioto nuotr.

"Žalgirio" arenoje vyksiančiame ketvirtfinalyje pasaulio čempionai susikaus su Rusijos futbolo sąjungos (RFS) ekipa, kurią nugalėjo 2016-aisiais planetos pirmenybių finale (5:4).

"Tai bus vienas pagrindinių šio čempionato mačų, tačiau nepasakyčiau, kad ypatingiausias, nes pretendentų į aukso medalius yra daugiau. RFS ir Argentinos komandos – aukščiausio meistriškumo. Pietų Amerikos atstovų privalumai – drausmė, efektyvūs deriniai, tvirta dvasia. RFS koziris – atkaklumas, kovingumas", – svarstė salės futbolo treneris kartvelas Besikas Zoidzė.

Skirtingose barikadose

"Manau, kad lemiamas rungtynes dėl trofėjaus žaisime su argentiniečiais, nors jiems ketvirtfinalyje teko rimtas varžovas", – pareiškė Brazilijos komandos žaidėjas Leonardo.

Brazilai aštuntfinalyje 4:2 išgliaudė kitą kietą riešutą – Japonijos ekipą, kurios vartus gynė iš San Paulo kilęs Higoras Piresas, o puolėjų grandyje buvo jo tautietis Arthuras de Oliveira.

Kolekcija: ant Japonijos komandos žaidėjo S.Hoshio sportinių marškinėlių trūko tik jo autografo. / Evaldo Šemioto nuotr.

"Kelis kartus buvau kviečiamas į Brazilijos jaunimo rinktines, bet negalėjau vykti dėl įsipareigojimų klubui, – aiškino Arthuras. – Kai nuvykau į Japoniją, taip maloniai priėmė mane su žmona, kad, atsiradus galimybei atstovauti šiai šaliai, norėjau atsidėkoti japonams. Jie labai mėgsta sportą, futbolą, taip pat ir salės. Japonai labai azartiški, patriotiški, jų palaikymas nuostabus, tai suteikia mums, žaidėjams, didžiulį postūmį."

A.de Oliveiros nuomone, šio pasaulio čempionato favoritai – brazilai, argentiniečiai, ispanai, portugalai, rusai, iraniečiai.

"Irano futbolininkų fiziniai pajėgumai – neįtikėtini, šiuo aspektu ši komanda – turbūt geriausia pasaulyje", – svarstė Japonijai atstovaujantis brazilas.


Rezultatai

Aštuntfinalis. Kazachstanas–Tailandas 7:0 (3:0). Kaunas, "Žalgirio" arena. Įvarčiai: 3 min. D.Tursagulovas (1:0), 4 min. Douglas (2:0), 19 min. C.Jamgrajangas (Tailandas, į savo vartus, 3:0), 23 min. Taynanas (4:0), 24 min. D.Nurgožinas (5:0), 32 min. A.Knaubas (6:0), 37 min. L.Higuita (7:0).

Aštuntfinalis. Argentina–Paragvajus 6:1 (0:1). Vilnius, "Avia Solutions Group" arena. Įvarčiai: 13 min. J.Mareco (0:1), 26 min. A.Claudino (1:1), 27 min. C.Borruto (2:1), 28 min. L.Bolo Alemany (3:1), 29 min. S.Basile (4:1), 35 min. D.Stazzone (5:1), 36 min. P.Taborda (6:1).

Aštuntfinalis. Brazilija–Japonija 4:2 (1:1). Kaunas, "Žalgirio" arena. Įvarčiai: 4 min. S.Hoshis (0:1), 5 min. Ferrao (1:1), 31 min. Leonardo (2:1), 38 min. Pito (3:1), 38 min. R.Nishitanis (3:2), 40 min. M.Kato (Japonija, į savo vartus, 4:2).

Ketvirtfinalis

Rugsėjo 26 d. 16 val. Marokas–Brazilija (Vilnius), 18.30 val. Rusijos futbolo sąjunga (RFS)–Argentina (Kaunas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS