Kauniečių žygis Čempionų lygoje baigėsi Maskvoje | kl.lt

KAUNIEČIŲ ŽYGIS ČEMPIONŲ LYGOJE BAIGĖSI MASKVOJE

Kauno „Vyčio“ salės futbolininkams nepavyko sukurti stebuklo. UEFA salės futbolo Čempionų lygos aštuntfinalyje kauniečiai išvykoje 0:3 nusileido Jugorsko „Gazprom–Ugra“ ekipai ir į finalo etapą nepateko.

Vos ištraukus burtus buvo aišku, jog Lietuvos čempionams kelią pastojo galingas klubas. Nors „Gazprom–Jugra“ atstovauja nediduką, vos 37 tūkst. gyventojų turinčio atšiauraus Rusijos regiono miestą, tačiau komanda jau senokai drebina Europos salės futbolo padangę. 2016-aisiais klubas laimėjo Čempionų lygos turnyrą, nuolat skina medalius pajėgiame Rusijos čempionate.

Vis dėlto aštuntfinalio rungtynės Maskvos priemiestyje Liubercuose prasidėjo kiek netikėtai.

Nepaisant gerokai pajėgesnės sudėties, kurioje buvo ne vienas Rusijos rinktinės narys bei pajėgių legionierių, šeimininkams sunkiai sekėsi susikurti pranašumą. Tuo tarpu Kauno „Vytis“ ramiai gynėsi bei pavojingai kontratakavo. Po kelių aštrių išpuolių svečiai netgi turėjo puikią progą išsiveržti į priekį. Už viršytą pražangų limitą į šeimininkų vartus buvo skirtas 10 metrų baudos smūgis. Vis dėlto Luko Sendžiko spirtą kamuolį atmušė Jugorsko ekipos vartininkas.

Neįmuši tu, įmuša tau. Ši nerašyta taisyklė pasitvirtino vos po minutės. 14 min. Rusijos rinktinės puolėjas Andrejus Astafjevas išsilaisvino iš „Vyčio“ legionieriaus ukrainiečio Kostantino Bondarenkos globos ir smeigė vinį į vartų tinklą – 1:0. Kauniečiai dar bandė atsitiesti, tačiau juos pakirto greit praleistas antrasis įvartis. 17 min. po Lietuvos rinktinės nario Alberto Voskunovičiaus šiurkščios klaidos Aleksejus Pirogovas perėmė kamuolį prie Kauno ekipos vartų ir smūgiavo taikliai – 2:0. Po pertraukos galutinį tašką rungtynėse padėjo Aleksandras Vinogradovas, pasižymėjęs 25 min. Mačo pabaigoje svečiai pakeitė puikiai rungtyniavusį vartininką Aleksandrą Kravecą papildomu aikštės žaidėju, tačiau nieko sukurti nesugebėjo.

Kauniečiai šį sezoną Čempionų lygos preliminariame etape 3:1 nugalėjo Stokholmo „Hammarby“ ekipą iš Švedijos, o pagrindiniame etape išvykoje 2:0 palaužė „Hohenstein–Ernstthal“ klubą iš Vokietijos. Rusijos ekipa prieš akistatą su „Vyčiu“ buvo 5:2 susitvarkiusi su „Salines“ klubu iš Bosnijos ir Hercegovinos. „Gazprom–Jugra“ pateko į pajėgiausių komandų finalinio aštuoneto varžybas, kurios šiemet turėtų būti žaidžiamos Minske, jei turnyras dėl sankcijų Baltarusijos režimui nebus perkeltas į kitą šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Stepas

Šis klubas jau trečius metus iš eilės demonstruoja aukšto lygio futsalą Europoje!

Tai pamokos.

Šio klubo laukia pergalingi laikai.Tikrai stipri komanda.

Jūra J

Stiprus klubas Kauno, neblogas mačas. Turbūt Lietuvoje neatsiras daugiau tokio lygio klubo, kuris taip toli eitų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS