Kauno futbolininkės čempionėms nesutrukdė | kl.lt

KAUNO FUTBOLININKĖS ČEMPIONĖMS NESUTRUKDĖ

Kauno „Žalgirio“ futbolininkės kaip įmanydamos priešinosi Šiaulių „Gintros-Universiteto“ ekipai, bet sensacijos nesukūrė. Kaunietės Lietuvos moterų futbolo A lygos pirmenybių 17-ajame ture namuose 0:2 nusileido turnyro favoritėms ir Šiaulių klubas konkurentėms tapo nebepavejamas. „Gintra-Universitetas“ 15-ąjį kartą iš eilės užsitikrino aukso medalius. Iš viso šiaulietėms tai – jau 18-asis titulas.

NFA aikštyne vykusiame mače kaunietės laikėsi iki 25-osios min., kai viešnioms pirmąjį įvartį pelnė legionierė iš Brazilijos Karen Bender. Abiejose ekipose rungtyniavo ne viena Lietuvos moterų rinktinės kandidatė, tad žaidimo lygis buvo gana aukštas. Nepaisant šiauliečių pastangų, šeimininkės intrigą išlaikė iki pat pabaigos. Jau 90-ąją min. favoričių pastangas vainikavo legionierė iš Baltarusijos Hana Pilipenka.

Iki pirmenybių pabaigos likus keturiems turams šalies čempionių sąskaitoje yra 36 taškai. Šiaulietės per 12 rungtynių ne tik neprarado nė taško, bet ir nepraleido nė vieno įvarčio, pačios įmušdamos net 112 įvarčių. Pripažindamas saviškių dominavimą čempionate, jų treneris teigė, jog čempionų titulo užsitikrinimas jau buvo tik formalumas, kur kas svarbiau „Gintrai-Universitetui“ išsaugoti sveikas žaidėjas, nes kai kurias jų kankina traumos.

Artimiausios šiauliečių persekiotojos Gargždų „Bangos“ futbolininkės su 25 taškais kol kas žengia antrojoje vietoje. Tačiau jau artimiausiu metu Žemaitijos atstoves iš šių pozicijų gali išstumti žalgirietės.  Jos turi vos tašku mažiau, bet ir mačą atsargoje. Juolab, kad artimiausias rungtynes gargždiškės žais sekmadienį su „Gintra-Universitetu“. Tiesa, dar po trijų dienų ir kauniečių laukia dar vienas pasimatymas su šiaulietėmis. Veikiausiai, sidabro medalių likimas spręsis „Bangos“ ir „Žalgirio“ tarpusavio akistatoje spalio 27 d. Gargžduose.

Žemiau lyderių trejeto su 8 taškais po 12 mačų rikiuojasi FA „Šiauliai“, o paskutinėje pozicijoje su 1 tašku žengia Utenos „Utenis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS