Kauno klubas taikosi į medalius | kl.lt

KAUNO KLUBAS TAIKOSI Į MEDALIUS

Kuris kurį – seniausias Lietuvos futbolo klubas Kybartų „Sveikata“ ar ne vieną buvusį A lygos žaidėją savo gretose turintis Kazlų Rūdos „Šilas“? Atsakymas į šį klausimą paaiškės šeštadienį, kai ietis sukryžiuos šios dvi stipriausios LFF 2-osios lygos Pietų zonos komandos.

Lyderių dvikovos Kybartuose rezultatas svarbus ne tik mačo dalyvėms, bet ir Kauno „Hegelmann Litauen“ komandai, vis dar pretenduojančiai į LFF pirmosios lygos kelialapį. Kauniečiai turi 41 tašką ir 5 atsilieka nuo „Sveikatos“ bei 6 – nuo „Šilo“. Tačiau „Hegelmann Litauen“ yra sužaidę 17 rungtynių, kai jų konkurentai atitinkamai 1 ir 2 mačais daugiau.

Kauno klubas lygos medalį užsitikrino jau seniai, nes artimiausius konkurentus Vilniaus „FM Ateitis“ ir Kėdainių „Nevėžis B“ lenkia bent 15 taškų. Savo šansus pakovoti dėl aukštesnės prabos apdovanojimų kauniečiai neseniai sustiprino 3:1 namuose palauždami „Nevėžis B“ kolektyvą. Mače Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) stadione, kuriame teisėjavo geriausias Lietuvos futbolo arbitras Gediminas Mažeika, šeimininkai nuo pat starto ėmė diktuoti savo sąlygas. Jau 6-ąją min. rezultatyviu smūgiu pasižymėjo Lukas Odincovas. Tiesa, 22-ąją min. Vilius Giedraitis atstatė pusiausvyrą. Vis dėlto vos prasidėjus antrajam kėliniui buvęs salės futbolo čempionas „Vyčio“ gretose Deividas Stradalovas vėl persvėrė rezultatą, o sužaidus valandą Ugnius Lekečinskas padėjo galutinį tašką. Šioje dvikovoje kėdainiečiams padėjo ir keletas užsieniečių iš pirmosios ekipos, o Kauno klubo marškinėliais šį sezoną vilki ne vienas A lygoje rungtyniavęs futbolininkas – Benas Olencevičius, Donatas Stulga, Marius Miškinis bei kiti.

„Šilas“ gali pasigirti ne mažiau tvirta sudėtimi. Ekipai atstovauja buvę Marijampolės „Sūduvos“ komandos žaidėjai Audrius Brokas, Gytis Urba, Evaldas Grigaitis, buvęs Kauno „Stumbro“ gynėjas Audrius Račkus.

Žinomų pavardžių netrūksta ir kitos Kauno komandos „Žalgiris B“ sudėtyje. Jauniesiems žalgiriečiams šį sezoną talkina A lygoje rungtyniaujantis Ernestas Mickevičius, kitas „Kauno Žalgirio“ pagrindinės komandos narys Aurimas Raginis, legionierius iš Moldavijos Iulianas Bursucas bei kiti futbolininkai. Beje, puolėjas E.Mickevičius pastarajame dublerių mače su „Baltijos futbolo akademija“ iš Vilniaus įmušė net penkis įvarčius, o kauniečiai šventė pergalę 6:0. Nepaisant triuškinamo laimėjimo „Kauno Žalgiris B“ rikiuojasi 9-ojoje pozicijoje tarp 13-os klubų. Per 17 rungtynių ekipa surinko 15 taškų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS