„Kauno Žalgiris“ per mačą su „Jelgava“ išmėgins peržiūroje dalyvaujančius žaidėjus | kl.lt

„KAUNO ŽALGIRIS“ PER MAČĄ SU „JELGAVA“ IŠMĖGINS PERŽIŪROJE DALYVAUJANČIUS ŽAIDĖJUS

  • 0

Šiuo metu Lietuvos futbolo A lygos čempionate – pertrauka. Per ją „Kauno Žalgirio“ futbolo komanda sužais kontrolines rungtynes su ekipa iš užsienio.

Į Kauną atvyks Latvijos „Virsliga“ čempionate rungtyniaujanti Jelgavos „Jelgava“. Komandos žais birželio 8 d., penktadienį, 18 val. S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

„Žiemą mūsų komanda viešėjo Jelgavoje, tada ir sutarėme, kad vasarą latviai atvyks į Kauną. Dabar čempionate pertrauka, norime, kad futbolininkai išlaikytų sportinę formą, todėl mačas su „Jelgava“ bus naudingas. Neseniai pasirašėme sutartį su gynėju Arūnu Klimavičiumi, jam bus gera proga susižaisti su naujais komandos draugais“, – Žalgiris.lt pasakojo „Kauno Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentas Laimis Bičkauskas.

Pasak jo, komandai bus puiki proga išmėginti  dabar peržiūroje esančius legionierius.

„Nuo pirmadienio su mūsų ekipa treniruojasi du futbolininkai iš užsienio – atakuojantis saugas iš Kolumbijos ir gynėjas iš Kroatijos. Po mačo su „Jelgava“ spręsime, ar jie liks „Kauno Žalgiryje“. Stebime ir Lietuvos futbolininkus, norime, kad ekipoje būtų kuo daugiau lietuvių", – sakė L.Bičkauskas.

„Kauno Žalgirio“ komanda per A lygos čempionato pertrauką ilgesnių atostogų neturėjo.

„Vyrai ilsėjosi dvi dienas po rungtynių ir turėjo dar vieną laisvą savaitgalį. Intensyviai rengiamės antrai čempionato pusei, norime būti geros sportinės formos“, – sakė L.Bičkauskas.

Latvijos futbolo čempionate dabar taip pat pertrauka, kovos bus atnaujintos birželio 15 dieną. „Jelgava“ šalies pirmenybėse kol kas rungtyniauja nesėkmingai, tarp aštuonių komandų ji užima šeštąją vietą. Kauniečių svečiai per dešimt turų surinko tik 8 taškus – 2 pergalės, 2 lygiosios, 6 pralaimėjimai.

Pataruoju metu „Jelgava“ taškus renka itin sunkiai – per trejas rungtynes pelnytas vos vienas taškas. „Kauno Žalgirio“ varžovai svečiuose sužaidė be įvarčių su Ventspilio „Ventspils“.

„Jelgavos“ ekipos marškinėlius vilki du lietuviai: 21 metų Sigitas Olberkis ir 25 metų Mindaugas Grigaravičius. Pastarasis šiam Latvijos klubui atstovauja ne pirmą sezoną, lietuvis jame rungtyniavo 2016 ir 2017 metais, o pernai žaidė „Jonavos“ komandoje.

Latvijos klubą nuo 2017 m. rugpjūčio pabaigos iki šių metų gegužės pabaigos treniravo Rusijos futbolo specialistas Ravilis Sabitovas. Tačiau visai neseniai šio trenerio ir „Jelgava“ keliai išsiskyrė. Kol kas „Jelgava“ vyriausiojo trenerio neturi.

„Jelgavos“ sudėtyje – aštuoni legionieriai. Be jau minėtų lietuvių komandos garbę gina japonas Ryotano Nakano, senegalietis Sady Gueye ir keturi rusai: Viačeslavas Jemeljanenka, Maksimas Širiajevas, Aleksandras Nekrasovas ir Nikita Kolajevas.

GALERIJA

  • Laimis Bičkauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS