„Kauno Žalgiris“ sezoną pradės beveik dvigubai turtingesnis | kl.lt

„KAUNO ŽALGIRIS“ SEZONĄ PRADĖS BEVEIK DVIGUBAI TURTINGESNIS

„Mėgstu viską pradėti nuo pamato, nes jeigu jis netvirtas, namas anksčiau ar vėliau subyrės“, - teigė Glennas Stahlis. Patikimą pamatą artėjančiam Lietuvos futbolo sezonui kloja ne tik treneris iš Švedijos, bet ir visas „Kauno Žalgirio“ klubas.

TOPsport A lygos“ sezonas startuos jau kovo 1-ąją Marijampolės „Sūduvos“ ir „Šiaulių“ rungtynėmis. „Kauno Žalgirio“ futbolininkai šalies čempionatą pradės šeštadienį Gargžduose kibdami į atlapus vietos „Bangai“.

Sezono išvakarėse Kauno klubas surengė spaudos konferenciją, kurios metu pristatė artėjančio 2024 m. sezono tikslus bei komandos biudžetą.

Žiniasklaidos atstovams surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo „Kauno Žalgirio“ prezidentas Mantas Kalnietis ir komandos vyr. treneris Glennas Stahlis.

Konferenciją M.Kalnietis pradėjo nuo klubo futbolo piramidės pristatymo, apžvelgė komandos finansinę situaciją bei atskleidė artėjančiame sezone komandai keliamus tikslus.

2024 m. sezone reprezentacinė Kauno miesto futbolo komanda planuoja disponuoti 2,5 mln. eurų biudžetu, kuris bus sudarytas iš Kauno miesto savivaldybės bei partnerių paramos, pajamų už reklamą ir futbolo veiklą bei UEFA lėšų. Iš biudžeto apie 1,78 mln. eurų bus skirta žaidėjų išlaikymui, įskaičiuojant mokesčius, apgyvendinimą, skrydžius, agentų komisinius ir kitas išlaidas. Pernai žalgiriečiai kišenėje turėjo mažiau nei pusantro milijono lėšų. Didesnes galimybes šiemet lėmė ir nuo pernai sutaupytas apie 900 tūkst. eurų.

Pernai kauniečiai A lygoje finišavo 4-ti bei liko už europinių varžybų borto. Tiesa, gali būti, kad žalgiriečiams atiteks Vilniaus „TransInvest“ klubui skirtas kelialapis, jei UEFA nutars, jog vilniečiai neatitinka privalomo trijų metų profesionalaus klubo statuso.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad mūsų nedomina europiniai turnyrai. Bet mes pagalių niekam nekaišome, o laukiame UEFA sprendimo. Jei jis bus nepalankus vilniečiams, mes mielai tą kelialapį paimsime“, - atviravo M. Kalnietis.

Pristatydamas sportinius tikslus jis atskleidė, kad žalgiriečiams Lietuvoje yra keliamas tikslas – minimum - sugrįžti tarp 3 stipriausių šalies komandų A lygoje bei iškovoti LFF taurę.

„Esame tikrai nusivylę praėjusiu sezonu. Tikrai buvo padaryta klaidų. Tiek aš, tiek klubo vadovybė prisiimame atsakomybę. Manau, kad tos pamokos išmoktos“, - pabrėžė M. Kalnietis.

Kaip vieną pamokų jis paminėjo trenerių keitimo karuselę, kurioje prasisuko net trys vyriausieji treneriai.

„Šiemet trenerį rinkomės labai kruopščiai ir atsakingai. Turėjome daug pokalbių su futbolo žmonėmis. Tikrai nesinori kartoti to, kas buvo praėjusiame sezone. Norisi tęstinumo. Labai tikimės, kad Glennas mums tai suteiks“, - aiškino M. Kalnietis.

Jo žodžiais, nepaisant to, kad sezonas jau startuoja, kauniečiai ketina pasitelkti dar vieną ar du naujokus.

– Treneri, ar sunku buvo suburti naują kolektyvą? - paklausėme naujojo žalgiriečių vairininko G. Stahlio.

- Manau, kad subūrėme gerą žaidėjų grupę. Ypatingai domėjomės žaidėjų charakteriais, jų asmenybėmis ir, žinoma, jų kokybe. Esu 100 proc. tikras, kad kolumbietis Aldayras Hernandezas (pernai žaidęs Suomijos Espo „Honka“ klube) bus geriausias vidurio gynėjas A lygoje. Kitas naujokas iš Suomijos Matiasas Rale yra perspektyvus Suomijos jaunimo rinktinės narys. Žanas Benedičičius tobulėjo „AC Milan“ akademijoje, bet patyrė sunkią kelio traumą. Galiu tęsti, bet tikiu, kad pridėjus naujokus prie likusių žaidėjų mūsų laukia šviesi ateitis.

– Ar komandos komplektacija jau baigta? Kokios pozicijos jus neramina?

- Kiekvienas treneris nori daugiau. Mums reikėtų daugiau pasirinkimo puolime, kad galėtume kaitalioti taktiką atakuodami. Reikia žaidėjų su išskirtinėmis savybėmis, galinčiais tapti X faktoriumi. Mano asmeninis tikslas, kad būtume komanda, kuri praleis mažiausiai įvarčių. Pats buvau gynėjas. Man – tai garbės reikalas. Futbolas yra kaip namo statymas. Jeigu pamatai tvirti, tada gali statyti ir sienas. Jeigu ne – namas nugrius. Tas pats ir su gynyba. Jeigu prastai ginsimės, anksčiau, ar vėliau mums išspardys užpakalius. Solidi, patikima gynyba yra raktas į sėkmę. Prie jos galima lipdyti kitus dalykus. Net ir blogą dieną, gerai besigindamas, gali iškovoti bent tašką už lygiąsias. Blogai besigindamas taškų nepelnysi.

– „Kauno Žalgiris“ pernai turėjo net tris vyriausius trenerius, kurie neišsilaikė šiame poste. Žinant tai, kad jūs Lietuvoje dirbote 2022 metais, bet taip pat neužsibuvote Vilniaus „Riterių“ klube, ar abejojote prieš pasirašydamas sutartį su Lietuvos klubu?

– Atvirkščiai, man tai tapo papildomu stimulu įrodyti savo gebėjimus. Puikiai suprantu, koks yra trenerio darbas. Esu dirbęs penkiose šalyse, vadovavęs šimtams rungtynių profesionaliose lygose. Ir žinau, jog jeigu rezultatų nėra, atleidžiamas treneris. Dirbdamas Vilniuje suradau daug draugų visam gyvenimui. Nemanau, kad dar kažkur mėgavausi darbu taip, kaip ten. Sulaukęs kauniečių pasiūlymo įsitikinau, kad šio klubo potencialas yra didžiulis. Infrastruktūra, klubo struktūra čia – tiesiog nuostabi. Žinote, ir Roma nebuvo pastatyta per dieną. Tikiuosi, kad Kaune bus netgi geriau nei buvo Vilniuje.  Tikiu, kad šio klubo laukia šviesi ateitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

A G

klaidietis ko gero sau didziausia atlyginima pasiskyre. futbolo specialistas atsirado.

Kiemo komanda su melejonu?

Kokie tarptautiniai pasiekimai?

Anonimas

Saunuoliai, tikiu,kad per pora metu Kauno Zalgiris taps NR.1 futbolo klubas Lietuvoje. Linkiu,kad ir biudzetas per ateinancius 5-8 metus pasiektu bent jau 10 milijonu euru!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS