Keista švedų logika: virusas per draugiškus mačus nepavojingas | kl.lt

KEISTA ŠVEDŲ LOGIKA: VIRUSAS PER DRAUGIŠKUS MAČUS NEPAVOJINGAS

Tuo tarpu kai visa Europa sustabdė nacionalinius futbolo čempionatus, o UEFA ketina ilgam nukelti Čempionų lygos ir Europos lygos sugrįžimą, kai kuriose šalyse kamuolys spardomas iki šiol. Baltarusijos čempionato startas per patį koronaviruso epidemijos piką pernelyg nenustebino – esą baltarusiai ir taip pakankamai izoliuoti nuo likusios Europos bei šalių, kurios priskiriamos viruso epicentrui. O vienas kitas turistas masinio užkrėtimo sukelti negali. Tuo tarpu Švedijoje futbolas taip pat vis dar žaidžiamas.

Tiesa, kamuolys gainiojamas ne aukščiausioje lygoje „Allsvenskan“, o draugiškuose mačuose. Antradienį įvairiuose Švedijos miestuose buvo suplanuotos net šešios oficialios rungtynės. Iki vakaro įvyko ketverios, dar du mačai vis dėlto buvo atšaukti. Pirmojoje dvikovoje „Angelholms“ ekipa iš Švedijos regioninės lygos 1:2 nusileido „BK Astrio“ mėgėjų kolektyvui.

Esant varžybų badui, šių kontrolinių mačų statistika bei rezultatai buvo transliuojami tiesiogiai, o sporto mėgėjams netgi buvo siūloma lažintis iš pinigų dėl akistatų baigties. Įdomu, kad švedai argumentuoja, jog koronavirusas pavojingas uždarose patalpose, o lauke žaidėjai esą yra kur kas saugesni. Akistatos vyksta be žiūrovų.

Drauge su švedais antradienį kontrolines varžybas vis dar rengė tik po dvi egzotiškosios Botsvanos ir Rusijos žemesniųjų divizionų ekipas. Tarp pastarųjų – ir praeityje garsus Ramenskojės „Saturn“ klubas.

Švedijos aukščiausiosios lygos čempionato kovos turėjo prasidėti balandžio 4-ąją, tačiau jos atidėtos neapibrėžtam laikui. Priminsime, jog Lietuvoje uždraustas bet koks viešas daugiau nei 5 žmonių susibūrimas, tarp jų ir bet kokio lygio sporto varžybos bei treniruotės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Švedai debilai nesiima jokiu priemoniu net neturi testu

Mda

Saunuoliai

Anonimas

Ne visos tautos tokios bailios, kaip lietuviai. Šitie amžinai visko bijo, o labiausiai tai rusų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS