Kėlinį be L. Sendžiko žaidęs „Spyris“ triumfavo Pakruojyje | kl.lt

KĖLINĮ BE L. SENDŽIKO ŽAIDĘS „SPYRIS“ TRIUMFAVO PAKRUOJYJE

  • 0

Be pirmojo kėlinio pabaigoje iš aikštės pašalinto Luko Sendžiko likusi Kauno „Spyrio“ komanda svečiuose atlaikė Pakruojo „Kruojos“ atakų laviną, sugebėjo išsaugoti susikrautą persvarą bei iškovojo septintąją pergalę „SMScredit.lt A lygoje“, atsirevanšuodama už nesėkmę pirmajame čempionato rate – 2:1 (2:1). Aukštaitijos komanda pratęsė jau du mėnesius besitęsiantį pergalių badą.

Pirmąją progą „Spyriui“ rungtynių pradžioje sukūrė patys aikštės šeimininkai. Neatidžiai sužaidęs Horia Crisanas prarado kamuolį prie savo baudos aikštelės. Jį perėmusio ir prieš vartus iššokusio Dmitrijaus Rekišo smūgį iš aštraus kampo atrėmė Martynas Matuzas.

Išvesti „Kruoją“ į priekį galėjo Edelino. Greitos pakruojiškių atakos metu Diarra Boubakary prasiveržė iki galinės linijos, atmetė kamuolį komandos draugui, bet šis stipriu smūgiu į vartus nepataikė.

14-ą minutę savo žodį tarė Andrius Velička. Svečių komandos veteranas išbėgo prieš vartus po idealaus D.Rekišo perdavimo iš aikštės gilumos ir šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį pro jį pasitikusį vartininką.

Nors ir toliau iniciatyva priklausė „Kruojai“, ieškojusiai kelių prie atsitraukusių kauniečių vartų, tačiau 28-ą minutę kamuolį iš vartų tinklo darsyk teko išimti M.Matuzui. Aikštės šeimininkų vartininkas buvo bejėgis prieš puikų Jevgenijaus Morozo smūgį galva. Kamuolys į vartus įskriejo atsimušęs nuo skersinio.

Rezultatyvų perdavimą komandos draugui atlikęs L.Sendžikas sužaidė labai neatsakingai 42-ą minutę, be ceremonijų aikštės viduryje nugriaudamas Valdą Pocevičių. Tai buvo antroji jaunojo saugo geltona kortelė. Rungtynės jam baigėsi.

Tuo nemalonumai „Spyriui“ nesibaigė. Po šios pražangos standartinės situacijos metu svečių baudos aikštelėje kilo sumaištis, Dariaus Jankausko smūgis buvo nevykęs, bet Edelino sugebėjo paridenti kamuolį be priežiūros paliktam H.Crisanui, gynėjas šią savo progą išnaudojo.

Po pertraukos „Kruoja“ užgulė varžovų vartus.  Realią progą įmušti standartinės situacijos metu turėjo Ričardas Beniušis. Puolėjui po perdavimo link vartų kamuolį atmetė Donatas Strockis, tačiau veteranas smūgiavo nesėkmingai ir pataikė į gynėją.

Netrukus kuriozinio įvarčio vos neįmušė V.Pocevičius. Gynėjo iš krašto perduotas kamuolys galėjo atsidurti vartų tinkle, bet atsitrenkė į skersinį.71-ą minutę „Spyris“ privalėjo nubausti pernelyg į puolimą nuskubėjusius pakruojiškius. Kauniečiai surengė labai retą kontrataką, bet D.Rekišo perdavimo sulaukęs ir pro du varžovus į baudos aikštelę pranėręs J.Morozas smūgiu pažeme pataikė į virpstą.

„Kruojos“ pastangas ne kartą niekais vertė puikiai žaidęs Deividas Mikelionis, be klaidų gaudęs aukštus perdavimus link vartų, tačiau momentų išlyginti rezultatą buvo. Geros galimybės neišnaudojo gynėjo priežiūros išvengęs ir virš vartų šovęs Tomas Birškys, vėliau visiškai laisvas perdavimą baudos aikštelėje gavo Alfredas Skroblas, bet vietoje smūgio pasirinko perdavimą.

Rungtynių pabaigoje svečiams pavyko šiek tiek atitraukti žaidimą nuo savo vartų. Laimę tolimais šūviais pabandė po keitimo aikštėje pasirodę Rokas Sikorskis ir Benas Olencevičius. Jau per pridėtą laiką labai stipriu ir pavojingu baudos smūgiu pergalę įtvirtinti galėjo D.Rekišas, tačiau į vartus nepataikė.

Pakruojo „Kruoja“ – Kauno „Spyris“ 1:2 (1:2) 

„Kruoja”: M.Matuzas, H.Crisanas, A.Skroblas, D.Strockis, V.Pocevičius, T.Birškys, D.Boubakary, D.Jankauskas (71 min. D.Miranda), Edelino, T.Salamanavičius, R.Beniušis.

„Spyris“: D.Mikelionis, P.Daukša, K.Gusočenka, D.Šinkūnas (59 min. K.Šilkaitis), M.Gavrilovas, T.Bučma, J.Morozas (77 min. R.Sikorskis), G.Palma (85 min. B.Olencevičius), D.Rekišas, L.Sendžikas, A.Velička.
 
Įvarčiai: H.Crisanas (43); A.Velička (14), J.Morozas (28).

Geltonos kortelės: L.Sendžikas (35, 42), D.Rekišas (84).

Raudona kortelė: L.Sendžikas (42).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)

1. Vilniaus „Žalgiris"      15 13 0  2   43:10 39
2. Trakų „Trakai“           15 12 1  2   39:15 37
3. Marijampolės „Sūduva"    15 8  3  4   31:15 27
4. Klaipėdos „Atlantas"     15 8  3  4   27:14 27
5. Kauno „Spyris"           15 7  1  7   18:28 22
6. Utenos „Utenis"          15 4  4  7   12:20 16
7. Kauno „Stumbras"         15 3  4  8   19:29 13
8. Pakruojo „Kruoja"        15 3  4  8   13:22 13
9. „Klaipėdos granitas"     15 2  4  9   15:35 10
10. Šiaulių „Šiauliai"      15 1  4  10  12:41  7

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A.Paniukovas („Atlantas“) – 17, T.Radzinevičius („Sūduva“) – 15, A.Rimkevičius („Stumbras“) – 10, Elivelto („Žalgiris“), L.Kochanauskas ir D.Aršakianas (abu iš „Trakų“) – po 9.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS