„Klaipėdos granitas“ skaičiuoja paskutines dienas | kl.lt

„KLAIPĖDOS GRANITAS“ SKAIČIUOJA PASKUTINES DIENAS

„Klaipėdos granito“ stovykloje niūrios nuotaikos. Nepaisant to, kad klaipėdiečiai pateikė apeliaciją, klubui skirtas pašalinimas iš A lygos išliko, tuo pačiu Roką Borusą, Egorą Potapovą diskvalifikuojant metams, o Dmitrijui Šiškinui ir Tamirlanui Kozubaevui skiriant atitinkamai šešių ir trijų mėnesių diskvalifikacijas.

Kalbėdamas su Futbolo.tv žurnalistais, ekipos treneris atskleidė, kad jam užkliuvo tik pastarojo diskvalifikacija.

„Žinot, visi kiti, yra tokie migruojantys. Kai tu žaidi rungtynes, čia būna visokių žmonių ir jie su tais žmonėmis bendrauja. Tad, kažko garantuoti, kad mano komandoje niekas negalėjo to daryti aš tikrai nesiryžčiau. Mes kartais su treneriu žiūrėdavome vienas į kitą nesuprasdami kas vyksta. Taip mes ir nesupratome.

Prisimenant pačią pradžią, mes su klubo prezidentu kokią valandą vaikščiojome Klaipėdos stadione ir jis man daug ką pasakojo ir įrodinėjo, nes man atėjus, atvirai kalbant, kai kuriuos žaidėjus aš tiesiog išbraukiau iš klubo sąrašo. Nors man ir buvo bandoma įrodyti, kad jie turi likti komandoje.

Aš tik darbininkas ir vykdytojas, tad visiškai ne paslaptis, kad tų metų eigoje buvo keistų rungtynių. Su kai kuriais žaidėjais atsisveikinome, bet turbūt ne su visais. Aš ne prokuroras ir nė vieno nepagavau už rankos ir man sunku kažką kaltinti, nes neturiu įrodymų, bet, be abejo, jog čia vyko visokių negerų dalykų“, - kalbėjo Gediminas Jarmalavičius.

Apie klubo problemas atvirai kalbėjo ir ekipos žaidėjai Titas Vitukynas ir Marius Papšys.

„Asmeniškai galiu pasakyti, kad niekada gyvenime nebuvau įsivėlęs į tokius dalykus. Kas žiūrėdavo rungtynes galbūt matė, kas iš tikrųjų galėjo tai daryti.

Buvo mačų, kai buvo priimami visiškai nelogiški sprendimai - spyriai per kojas, daužymai baudos aikštelėje, kuriuos atliko kiti žaidėjai, tad net kalbų negali būti dėl to ar kažkas buvo daroma ar ne“, - kalbėjo T. Vitukynas.

„Gal rungtynių ir nebuvo, bet buvo tokių momentų, kai R. Borusas užsidirbo du baudinius per du susitikimus. Ir jie buvo tokie neaiškūs. Bet žinot, su žmogumi kalbi po varžybų rūbinėje ir tikrai atrodo, kad kaip jis šneka, tai tikrai negali to daryti. Tačiau, jei jis kažką daro, tai žino tik jis ir aš negaliu nei įlįsti į jo vidų, nei kažko kito. Nebent kažkas turi įrodymų, tada galima jį kaltini, o kai įrodymų neturi kažką šnekėti yra beprasmiška.

Aš kaip kapitonas buvau porą rungtynių išreiškęs: „chebra, jei kažkas čia tai darot, arba jūs neikit žaisti, arba pasakykit tiems žmonėms, kurie to nedaro, kad jie neitų žaisti“. Nes sunku, kai tu eini, stengiesi ir nori, jog komanda laimėtų, o kažkas daro tokius, kaip sakoma, vėjus. Jūs įsivaizduokit - tu išeini žaisti ir vis tiek žinai, kad jei tas žmogus tai daro, tu gali stengtis kiek tu nori, bet jis vis tiek padarys tai, ko jam reikia. Man pirmą kartą teko atsidurti tokioje situacijoje, kad komanda išmetama, kalbama apie visokias lažybas. Tikiuosi, daugiau taip nebus“, - atviravo komandos kapitonas M. Papšys.

Pirmadienį įvyko komandos vadovų ir ekipos susitikimas, kuriame buvo paskelbta apie artėjantį klubo bankrotą.

„Realiai nieko nebuvo pasakyta. Tiesiog pasakė, kad bus skelbiamas bankrotas ir klubas užsidaro, o žaidėjai lieka be pinigų. Buvo pasakyta, kad nėra galimybių atgauti skolas, kurios yra susidariusios didelės – tikrai ne mėnesio, o kai kuriems žaidėjams jos siekia ir trijų ar daugiau mėnesių algas. Tokie liūdni reikalai komandoje“, - apie susitikimą kalbėjo T. Vitukynas.

„Vasarai įpusėjus čia buvo tiesiog tragiškas vaizdas ir nebuvo net su kuo dirbti. Bet vėliau atėjo žaidėjų papildymas bei susidarė visai linksma komanda ir atsirado kokybė. Bet po to vėl viskas pasikeitė ir man nesuprantama kieno iniciatyva tai įvyko. Bendrai įvyko daug nesuprantamų dalykų – tiek klubo strategijoje, ar pačiam ekipos darbe. Tuose dalykuose matosi negerumų.

Manau, kad buvo labai silpna vadyba. Jei žaidėjui baigiasi viza, o niekas nežino, kad ji baigiasi, o pačią paskutinę dieną jam pasakoma: „Važiuok, nes tau pasibaigė viza“, tai apie ką dar galima kalbėti“, - Futbolo.tv apie klubo vadovybę kalbėjo G. Jarmalavičius.

Savo mintimis su Futbolo.tv pasidalino ir ekipos legionierius Pavle Sušičius, kuris į klubą atvyko vasarą.

„Mano situacija šioje komandoje – labai komplikuota. Viskas baigta, klubas bankrutuoja. Taigi dabar net nežinau, ką daryti. Galbūt teks vykti namo ir laukti kitų klubų pasiūlymų. Lietuvą reikės palikti. Nežinau tiksliai, kas įvyko su šiuo klubu, bet aišku, kad tai nebuvo gerai“, - liūdnai kalbėjo bosnis.

„Klaipėdos granito“ vadovai situaciją Futbolo.tv komentuoti kategoriškai atsisakė.

GALERIJA

  • Gediminas Jarmalavičius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS