Klaipėdos mieste sumažės futbolo stadionų | kl.lt

KLAIPĖDOS MIESTE SUMAŽĖS FUTBOLO STADIONŲ

Klaipėdos sportui suduotas dar vienas smūgis – „Baltijos“ stadione jau burzgia buldozeriai, tad aišku, jog šis futbolo sezonas jame buvo paskutinis. Iki šiol neaišku, kur nuo kitų metų pavasario galės rungtyniauti uostamiesčio futbolo mėgėjų komandos.

Aikštę išasfaltuos

„Baltijos“ stadionas į uosto rezervinę zoną pateko dar 1994 metais. Jis priklauso bendrovei „Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas“. Ji sklypą, kuriame yra stadionas, nusipirko iš „Baltijos“ laivų statyklos.

Numatyta, kad šioje teritorijoje bus pastatytas Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas. Stadione, kur vyko futbolo varžybos, bus išlietas asfaltas ir įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės.

„Mes elgėmės geranoriškai, sutikome, kad stadionu futbolininkai ir toliau naudotųsi, nors tai ir yra mūsų turtas. Tačiau dabar jau tvirtai galiu pasakyti, kad šis sezonas „Baltijos“ stadione buvo paskutinis ir jis taps istorija“, - teigė „Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo“ direktorius Benediktas Petrauskas.

„Baltijos“ stadioną prižiūrintis Kęstutis Pečiulis vylėsi, jog kitą vasarą dar bus galima rengti varžybas. „Gal statybos darbai vyks aplink ir aikštės dar nepalies. Tačiau niekas neaišku, nežinau, ar ruošti stadioną kitam sezonui, nes juk reikia ir veją patvarkyti, ir rūbinių stogą aplopyti, bet net rankos nebekyla“, - atviras buvo K.Pečiulis.

Žaidė 11 komandų

Bet kokias jo viltis dėl kitų metų perspektyvos dar kartą nutildė B.Petrauskas. Jo teigimu, Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo statyba prasidės žiemą ir turi būti baigta 2013 metais.

B.Petrauskas teigė iš miesto valdžios niekada nesulaukęs prašymo prisidėti prie naujo stadiono statybos, kad futbolininkai, uždarius „Baltijos“ stadioną, turėtų, kur sportuoti.

„Jei būtų buvęs toks prašymas, jį būtume svarstę. Tačiau juk „Baltijos“ stadionas – ne vienintelis mieste, tad futbolininkams atsiras vietos žaisti“, - įsitikinęs pašnekovas.

Tačiau realybė kitokia. Klaipėdoje yra centrinis miesto stadionas, jo atsarginė aikštė ir Klaipėdos futbolo mokyklos stadionas dirbtine danga.

Centriniu stadionu naudojasi Lietuvos futbolo A lygoje žaidžiančios uostamiesčio komandos „Atlantas“ ir FC „Klaipėda“, moksleivių stadione sportuoja futbolo mokyklos auklėtiniai.

„Baltijos“ stadione vykdavo Sekmadienio futbolo lygos Klaipėdos pirmenybės, kuriose varžėsi 11 komandų.

Uždarys, nes klos dangą

Ar jas priims centrinis miesto stadionas? „Tikrai ne. Mūsų aikštė ir taip perpildyta, nes, atrodo, kad pas mus eina visas miestas. Jei įsileisime daugiau komandų, stadionas bus ištryptas lyg ganykla“, - tvirtino centrinio stadiono vadovas Romualdas Pargaliauskas.

Pavasarį bus uždaryta ir greta centrinio stadiono esanti atsarginė aikštė, kurioje treniruojasi A lygos komandos, futbolo akademijos auklėtiniai.

Aikštė bus uždaryta, nes joje bus klojama dirbtinė danga. „Vasarą toje aikštėje žaisti tikrai nebus galima. Kur dėtis komandos? O čia jau miesto valdžia tegul šokinėja ant vienos kojos, jei per 20 metų nesugebėjo pastatyti nė vieno naujo stadiono“, - griežtai kalbėjo R.Pargaliauskas.

Jei atsarginė centrinio stadiono aikštė ir nebus uždaryta, mėgėjų komandos patirs didelių išlaidų, nes jos nuoma kainuos dvigubai brangiau nei „Baltijos“ stadiono.

Išsinuomoti atsarginę centrinio stadiono aikštę varžyboms kainuoja 300 litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lacorunas

Ziauri realybe ir tiek,yra dar keli stadijonai Klaipedoje,jiems reikia siek tiek investiciju,bet realiai megeju komandos ju neras,net ir megejams sezonas atsieina nepigiai,gerai,kad dar kai kurios remeju randa ir entuziastu.Siaip siais metais kai kurios megeju komandos nenusileido musu A lygos komandoms(kalbu apie Klaipedos vienuolikes:)),gal megejai geriau reprezentuotu futbola?gal leiskime juos i centrini stadiona?

Pelėdžiukas

Jooo, gaila. Pamenu, kai tame stadione laikėme fizinio įskaitas. Bėgdavom šalia: aš, Kirminas, Vabalas, Kozačka, Niunis ir kt. Ech, tie komunistiniai kapitalistai viską sulygina su žeme. O kažkada toks Petrauskas juk su nailonine mėlyna (kaip p****ūšniko) kurtke vaikščiodavo, prisiplakęs prie bankininko Petro.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS