Lenkai parašė lietuviams atsiprašymo laišką ir po juo renka parašus | kl.lt

LENKAI PARAŠĖ LIETUVIAMS ATSIPRAŠYMO LAIŠKĄ IR PO JUO RENKA PARAŠUS

  • 16

Yra nemažai lenkų, kuriems nepatiko Poznanės "Lech" fanų elgesys per Europos lygos rungtynes su Vilniaus "Žalgiriu". Tada stadione Lenkijos klubo sirgaliai išskleidė didžiulį plakatą "Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną".

Lenkai interneto portale "Gazeta Wyborcza" sukūrė atsiprašymo laišką, po kuriuo ragina savo tautiečius pasirašyti. Beje, laiškas išverstas ir į lietuvių kalbą. Naktį iš penktadienio į šeštadienį laišką jau buvo pasirašę 5277 žmonės, skelbia wyborcza.pl.

Štai laiško turinys: "Ketvirtadienį įvykusių Poznanės „Lech“ ir Vilniaus „Žalgirio“ rungtynių metu sirgalių asociacija „Wiara Lecha“ išskleidė plakatą su užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“. Tik paskutinis idiotas ir piktos valios žmogus galėjo sugalvoti tokį užrašą. Sirgaliai turėtų už šią šlykščią išdaigą atsiprašyti.

Tikimės, kad mūsų laišką pasirašys daug lenkų, taip pat ir tie, kas daugelį kartų gynė stadiono chuliganų smerktiną elgesį. Tikimės, kad laišką pasirašys Poznanės „Lech“ ir kitų Lenkijos futbolo klubų sirgaliai.

Šį kartą verta pamiršti apie tai, kas mus skiria, nes visiems mums rūpi geri santykiai su Lietuva ir lietuviais, mūsų kaimynais, su kuriais mus sieja tikrai daug. Gerų santykių siekė Lenkijos prezidentai Lechas Walesa, Aleksandras Kwašniewskis, Lechas Kaczynskis, o dabar – Bronislawas Komorowskis.

Surenkant kuo daugiau parašų po šiuo laišku, norime lietuviams parodyti, jog Lenkijoje nėra vietos primityviam, įžeidžiančiam lietuvių tautą, elgesiui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

taip taip

lentelėms nuplėšti nereikia įgyvendinti teismo sprendimo. Nereikia ten nusiųsti antstolių antstolės Vaicekauskienės ir pusantro šimto gorilų. Ten Lietuva bejėgė...

jokie

atsiprašymai nenutrins lenkų chamizmo, tegu pasidžiaugia tomaševskis ir lenkijos vadovai. Jie juk visada tylomis palaikydavo visokius išpuolius prieš Lietuvą, skundais užvertė ES, o dabar patys apsidirbo iki kaklo. Kažin, kokius skundus tomaševskis dabar rašys ES? O mes esame bestuburiai, nes kaip kabėjo lenkiškos lentelės šalčininkuose ir kitur, taip ir tebekaba iki šiol. Kas trukdo policijai jas nuplėšti? Gal bijo, o ko? Kad kažkas vėl lėks į lenkiją atsiprašyti? dabar lenkai varys į Lietuvą atsiprašyti. Ar parodys mūsų valdžia lietuvių kalbos viršenybę ir jos teise?

ferty

Yra Lenkijoj ir normaliu lenku. Vaziuojam per Lenkija ir kol kas viskas tvarkoj budavo. O idiotu visur pasitaiko. Manau klubas pats aiskinsis kas tai padare
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS