Lenkas nestabdo ir tolsta nuo persekiotojų | kl.lt

LENKAS NESTABDO IR TOLSTA NUO PERSEKIOTOJŲ

Robertas Lewandowskis įmušė 27-ąjį įvartį per tiek pat mačų Vokietijos bundeslygoje, o Miuncheno „Bayern“ su 61 tašku neužleidžia lyderio pozicijų. Šįkart nuo bavarų 2:5 nukentėjo Frankfurto „Eintracht“ ekipa.

Frankfurto klubas, su 28 taškais žengiantis tik 13-oje vietoje, akistatoje su lyderiais atsilaikė tik 17 min., kai praleido Leono Goretzkos smūgį, po Thomaso Mullerio perdavimo. 41-ąją min. pasižymėjo jau pats Th.Mulleris. Antrasis kėlinys prasidėjo R.Lewandowskio rezultatyviu smūgiu – 3:0. Kai jau atrodė, kad „Eintracht“ ekipai išvyka į Miuncheną baigsis sutriuškinimu, iššovė Martinas Hintereggeris. Jis per tris minutes du kartus iš eilės nuginklavo Manuelį Neuerį ir sušvelnino rezultatą 2:3. Vis dėlto favoritai atsakė Alphonso Davieso įvarčiu 61-ąją min., o paskutinį tašką padėjo tas pats M.Hintereggeris, pasiuntęs kamuolį jau į savo vartus. „Bayern“ pasiekė jau penktąją pergalę čempionate iš eilės, o „Eintracht“ patyrė penktąjį pralaimėjimą.

Rezultatyviausių pirmenybių žaidėjų sąraše R.Lewandowskis jau 6 įvarčiais lenkia antroje vietoje esantį Leipcigo „Red Bull“ klubo puolėją Timo Wernerį.

Artimiausia „Bayern“ persekiotoja Dortmundo „Borussia“ 27-ajame ture taip pat įsirašė 3 taškus. „Borussia“ svečiuose 2:0 įveikė „Wolfsburg“ futbolininkus. Nors šįkart nepasižymėjo naujoji bundeslygos žvaigždė Erlingas Haalandas, norvegą tinkamai pavadavo Raphaelis Guerreiro. Jis 32-ąją min. atsiliepė į belgo Thorgano Hazardo perdavimą ir pelnė pirmąjį įvartį. 78-ąją min. svečių persvarą padidino Achrafas Hakimi. Po šios pergalės Dortmundo klubas su 57 taškais keturiais lenkia trečioje vietoje žengiantį Lėverkuzeno „Bayern“ klubą ir penkiais – Mionchengladbacho „Borussia“. Šeštadienį šios komandos susikovė tarpusavyje. Atkakliame mūšyje 3:1 išvykoje pergalę šventė „Bayern“. Nugalėtojų gretose pagrindiniu smuiku griežė Kai’us Havertzas. Šis 20-metis puolėjas – vienas perspektyviausių Vokietijos talentų. Jis pasižymėjo jau 7-ąją min. Šeimininkai neliko skolingi ir 52-ąją min. atsakė Marcuso Thuramo įvarčiu. Tačiau dar po šešių min. prancūzo pastangas niekais pavertė K.Havertzas, pelnęs dar vieną įvartį, jau dešimtąjį čempionate. 81-ąją min. trečią sykį svečių ataką rezultatyviai užbaigė Svenas Benderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS