LFF kreipsis į Vyriausybę dėl futbolo sezono atnaujinimo | kl.lt

LFF KREIPSIS Į VYRIAUSYBĘ DĖL FUTBOLO SEZONO ATNAUJINIMO

  • 0

Po ketvirtadienį vykusios nuotolinės Lietuvos futbolo A lygos Valdybos konferencijos buvo nuspręsta kreiptis į Vyriausybę su prašymu atnaujinti futbolo sezoną Lietuvoje.

Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius apibendrindamas situaciją neslėpė džiaugsmo dėl šalyje gerai valdomos COVID-19 pandemijos ir pabrėžė norą sugrąžinti futbolo sezoną.

„Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas, daugelis A lygos klubų jau pradėjo visavertes treniruotes, todėl nenuostabu, kad viešoje erdvėje prasidėjo spekuliacijos apie futbolo sezono atnaujinimą. Turėjome daug nuotolinių konferencijų, kurių metu analizavome situaciją bei tarėmės dėl galimo futbolo čempionatų atnaujinimo. Jeigu Vyriausybė tenkins mūsų prašymą ir leis atnaujinti A lygą, tuomet pratęsime ir kitus čempionatus, įskaitant Pirmą bei Antrą lygas ir moterų čempionatą.“, - teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Tarp siūlomų A lygos atnaujinimo datų prašyme bus įvardijamos gegužės 23-24 arba gegužės 30-31 dienos. Jeigu Vyriausybė leis tęsti čempionatą esant karantinui, A lyga rungtynes organizuotų be žiūrovų. Vėliau, iki birželio 15 dienos, bus prašoma Vyriausybės leidimo organizuoti rungtynes su 10% žmonių nuo stadiono talpos, o po birželio 15 d. – su 20% žmonių nuo stadiono talpos, užtikrinant 10 kv. metrų plotą vienam žmogui bei 2 metrų atstumą tarp jų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS