LFF pasirašė bendradarbavimo sutartį su Vokietijos regionu | kl.lt

LFF PASIRAŠĖ BENDRADARBAVIMO SUTARTĮ SU VOKIETIJOS REGIONU

  • 0

Lietuvos futbolo federacija (LFF) stiprina ryšius su vienos stipriausių Europos futbolo valstybių Vokietijos atstovais - pasirašyta trejų metų bendradarbiavimo sutartis su Šlėzvigo-Holšteino futbolo sąjunga (SHFV).

Šlėzvigas-Holšteinas - vienas iš Vokietijos federacinės respublikos regionų šiaurinėje valstybės dalyje, šalia Baltijos jūros. Regione yra apie 2,8 mln. gyventojų. SHFV, kuri yra Vokietijos futbolo sąjungos narė, registruota beveik 600 klubų, 500 komandų ir 160 tūkst. futbolininkų.

Praėjusį savaitgalį Šlėzvigo-Holšteino regiono sostinėje, Kylio mieste, lankėsi LFF prezidentas Julius Kvedaras, generalinis direktorius Edvinas Eimontas, rinktinių skyriaus vadovas Robertas Tautkus.

Vizito metu LFF ir SHFV atstovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį, spaudos konferencijoje atsakė į vietos žiniasklaidos klausimus. Dviejų futbolo organizacijų partnerystė truks bent trejus metus ir apims jaunimo futbolo, teisėjų, trenerių bei kitas sritis.

Pasak vokiečių, Šlėzvigas-Holšteinas su Lietuva kultūriniame ir politiniame lygmenyje bendradarbiauja jau ne vienerius metus, o susitarimas tarp LFF ir SHFV perkels šią draugystę ir į sporto sritį.

„Labai džiaugiamės sulaukę svečių iš Lietuvos. Nekantraujame pradėti bendradarbiavimą. Esame įsitikinę, kad ši partnerystė bus naudinga abiem pusėms", - sakė SHFV prezidentas Hansas-Ludwigas Meyeris.

„Mums šis bendradarbiavimas - didelis laimėjimas. Abi organizacijos turi nemažai  panašumų, tačiau taip pat netrūksta dalykų, iš kurių galime pasimokyti, pasisemti įkvėpimo", - teigė LFF prezidentas J.Kvedaras.

Abiejų organizacijų suburtos jaunimo rinktinės lankysis Vokietijoje ir Lietuvoje vykstančiuose jaunimo turnyruose, bus apsikeičiama futbolo teisėjais, SHFV atsiųs savo specialistus trenerių kursams, taip pat suteiks konsultacijas dėl Futbolo informacinės sistemos (FIS) tobulinimo.

Vizito metu LFF atstovai taip pat apžiūrėjo legendinio Uwe Seelerio vardu pavadinte  futbolo komplekse, apsilankė regiono mažojo futbolo turnyre, kurį stebėjo net 8000 žiūrovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS