LFF taurės turnyre – pirmieji netikėtumai | kl.lt

LFF TAURĖS TURNYRE – PIRMIEJI NETIKĖTUMAI

Nors Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyras tik neseniai prasidėjo, jame jau neišvengta netikėtumų. Pirmojo didesnio siurprizo autoriais tapo nuo antrojo etapo pasirodymą turnyre pradėję „Kėdainių“ ir Mažeikių „Atmosferos“ ekipų futbolininkai.

Nors mažeikiškiai, rungtyniaujantys pirmojoje lygoje, buvo laikomi akivaizdžiais dvikovos favoritais, jie po baudinių serijos 8:9 turėjo pripažinti net dviem lygiais žemiau žaidžiančiai „Kėdainių“ ekipai. Įdomu, jog pagrindinis laikas ir pratęsimas baigėsi taip pat rezultatyviai - 3:3.

Pagal tradiciją taurės rungtynės žaidžiamos silpnesnės ekipos aikštėje. Tačiau mažeikiškiai, kurių marškinėliais šiemet vilki buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Evaldas Razulis, dėl to problemų nė nepajuto. Jie po Ginto Skrodenio įvarčio greitai ėmė pirmauti. Nors netrukus šeimininkams pavyko atsitiesti ir išlyginti rezultatą (pasižymėjo Lukas Berednikovas), svečiai dar iki pertraukos vėl įgijo pranašumą, kuris, atrodė, galutinai palauš kėdainiečius. Už pražangą iš  aikštės buvo pašalintas „Kėdainių“ futbolininkas Karolis Rukuiža, o už nusižengimą skirtą 11 metrų baudinį realizavo Gvidas Gineitis.

Vis dėlto šeimininkai nesudrebėjo ir, žaisdami dešimt prieš vienuolika, ne tik vėl atstatė pusiausvyrą, bet ir ėmė pirmauti. Tai vos per 8 minutes atliko du įvarčius pelnęs Lukas Berednikovas, taip į savo sąskaitą įsirašydamas įsimintiną hettriką.

Mažeikiškių viltis trumpam atgaivino Klaudijus Kvedaras, prieš pat pagrindinio laiko pabaigą pasiuntęs kamuolį į vartų tinklą. Esant lygiam rezultatui komandos santykius aiškinosi per pratęsimą. Jo metu neišvengta incidentų. Vieno jų metu iš aikštės buvo pašalinti Marius Pinskis ir Klaudijus Kvedaras. Nurimus aistroms ekipos stojo mušti 11 m baudinių, kurių serijoje geriau sekėsi kėdainiečiams – 6:5. Jie ir žengė į trečiąjį etapą.

Bene labiausiai intriguojanti LFF taurės antrojo etapo dvikova laukia Kaune. Čia ietis sukryžiuos Kauno „Hegelmann Litauen“ ir „Jonavos“ kolektyvai. Įdomu, jog iš visų 24 porų tai vienintelė, kurioje iškart susigrums du pirmosios lygos klubai. Kitose porose galynėjasi kur kas žemesnio rango – trečiosios ar net ketvirtosios lygos ekipos.

Gairės: futbolas, LFF taurė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS