Lietuvis Airijoje treniruoja salės futbolo vartininkus: norėjo rungtyniauti, bet tapo treneriu | kl.lt

LIETUVIS AIRIJOJE TRENIRUOJA SALĖS FUTBOLO VARTININKUS: NORĖJO RUNGTYNIAUTI, BET TAPO TRENERIU

„Į treniruotes kasdien pirmyn ir atgal nuvažiuoju apie 150 km. Man labai svarbu, kad šalyje užsimegztų salės futbolo tradicija, o tai prasideda nuo vaikų“, – sakė Šiaurės Airijos salės futbolo rinktinės trenerių štabe dirbantis Darius Dielininkaitis.

Ruošia vartininkus

Jonavoje surengtame pasaulio salės futbolo čempionato atrankos turnyre lietuvių buvo ne tik mūsų šalies rinktinėje.

Šiaurės Airijos nacionalinės ekipos vartininkus rungtynėms ruošė D. Dielininkaitis. Jis šioje šalyje gyvena ir dirba jau kone 20 metų ir yra vienas pagrindinių salės futbolo entuziastų saloje.

Darius pasakojo, kad atvykęs į Šiaurės Airiją norėjo atstovauti šios šalies salės futbolo rinktinei kaip žaidėjas, tačiau dėl biurokratinių priežasčių to padaryti negalėjo.

Visgi specialistai įvertino jo užsidegimą ir pakvietė prisijungti prie trenerių štabo.

Ėmėsi naujo projekto

Pirmas oficialias rungtynes Šiaurės Airijos salės futbolininkai sužaidė tik 2016-aisiais.

„Pirmiausia suorganizavome vietos lygą, tik vėliau federacijoje kažkas įžiebė žalią šviesą salės futbolui, tad mūsų vadybininkas ir ėmėsi šio darbo. Pakvietė ir mane“, – sakė D. Dielininkaitis.

Lietuvis akcentavo, kad salės futbolas Šiaurės Airijoje nėra profesionalus, čempionate pernai varžėsi septynios komandos, tačiau Darius tikisi, kad ateityje šiai futbolo šakai bus skiriama vis daugiau dėmesio.

„Yra žaidėjų, rungtyniaujančių Anglijoje, Italijoje, Škotijoje, Velse – studentai atstovauja savo universitetams, o pas mus ateina jau turėdami praktikos. Tačiau vieni vėl išvyksta, kiti pasineria į verslus. Žaidė ir keli mano buvusio klubo futbolininkai, bet ir jie išsivažinėjo. Su tuo klubu atsisveikinau, turiu savo naują projektą, labiau profesionalų – bandysime kelti lygį ir kviesti stipresnius“, – teigė lietuvis.

Misija: Jonavoje, pasaulio čempionato atrankos turnyre, Šiaurės Airijos ekipos vartus saugojo M. McErlainas (Nr. 1) ir P. Irvine'as / LFF nuotr.

Treniruoju 6–12 metų vaikus, viliuosi, kad ateityje galbūt vienas kitas papildys ir Šiaurės Airijos rinktinę.

Jo buvęs klubas – Belfasto „Sparta“. Su juo lietuvis du kartus tapo Šiaurės Airijos čempionu, debiutavo Europos salės futbolo čempionų lygos kvalifikacinėse varžybose.

Džiaugiasi pokyčiais

Pastaruoju metu D. Dielininkaitis dirba su jaunaisiais salės futbolininkais.

„Larno futbolo akademijoje treniruoju 6–12 metų vaikus. Man tai patinka, viliuosi, kad vėliau galbūt vienas kitas papildys ir  šalies rinktinę“, – optimistiškai žvelgė į ateitį pašnekovas.

Darius teigė palaikantis ryšį su Lietuvos salės futbolo bendruomene, džiaugiasi augimu – jo nuomone, mūsų salės futbolui didžiulės įtakos turėjo pasaulio čempionatas ir pasiruošimas jam.

„Bendraujame su žaidėjais, treneriais, federacija. Visada malonu apsilankyti Lietuvoje. Čia salės futbolo pokyčiai – akivaizdūs: žaidimas – techniškesnis, brandesnis. Matau labai viltingą progresą“, – kalbėjo D. Dielininkaitis.

GALERIJA

  • Misija: Jonavoje, pasaulio čempionato atrankos turnyre, Šiaurės Airijos ekipos vartus saugojo M. McErlainas <span style=color:red;>(Nr. 1)</span> ir P. Irvine'as
LFF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS