Lietuvos 17-mečių futbolo rinktinė sužaidė lygiosiomis su Rusija | kl.lt

LIETUVOS 17-MEČIŲ FUTBOLO RINKTINĖ SUŽAIDĖ LYGIOSIOMIS SU RUSIJA


Lietuvos 17-mečių (U-17; gimę 1998 metais ir jaunesni) jaunių futbolo rinktinė, tęsdama pasiruošimą Europos čempionato atrankos turnyrui, kuris spalio mėnesio pabaigoje vyks Slovakijoje, sužaidė kontrolines rungtynes su bendraamžiais iš Rusijos.

Kaip ir vasarą Lietuvoje vykusio tarptautinio turnyro "Amber Cup" metu, taip ir trečiadienį Marijampolėje, lietuviai iškovojo pelnytas lygiąsias prieš Rusijos rinktinę - 1:1 (0:0). Mačo pabaigoje (80 min.) įvartį aikštės šeimininkams pelnė Deividas Šešplaukis.

Pasak pranešimo, dvikovos pirmasis kėlinys klostėsi apylygiai - tiek viena, tiek ir kita komanda turėjo galimybių pelnyti įvartį. Lietuvių gretose puikias progas įvarčiui pasiekti turėjo Artiomas Gončarenka bei Julius Momkus.

Po pertraukos pranašiau rungtyniavo svečiai iš Rusijos, kurie pelnė įvartį ir galėjo dar kelis kartus nubausti lietuvius. Tačiau šeimininkai kovojo pagirtinai ir susitikimo pabaigoje po gražios kontratakos sugebėjo rezultatą išlyginti.

Rinktinę treniruojantis Deivis Kančelskis liko patenkintas rungtynėmis ir vaikinų žaidimu. "Žaidėme tikrai su stipriu varžovu ir tai buvo dar vienas puikus testas prieš prasidedant atrankos kovoms. Pirmasis kėlinys nuteikė optimistiškai, žaidėme išties neblogai, po pertraukos žaidimo kokybė kiek suprastėjo, padarėme nemažai keitimų, bet visumoje esu patenkintas komandos pasirodymu. Tikiu, jog šios rungtynės vaikinams papildomai pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis", - LFF.lt sakė D.Kančelskis.

Besiruošiant 2015 metį Europos U-17 rinktinių čempionato atrankos turnyrui, D. Kančelskio treniruojami futbolininkai sužaidė net 11 rungtynių: iškovotos 5 pergalės, tiek pat rungtynių baigta lygiosiomis ir patirtas vienas pralaimėjimas.

Senojo žemyno čempionato atrankos turnyrą Lietuvos U-17 rinktinė pradės spalio 24 dieną rungtynėmis su šeimininkai slovakais, spalio 26-ąją susitiks su ispanais, o turnyrą užbaigs spalio 29-ąją dvikova su Liuksemburgo rinktine.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS