„Vytis“ – tarp 16 stipriausių Europos komandų | kl.lt

„VYTIS“ – TARP 16 STIPRIAUSIŲ EUROPOS KOMANDŲ

„Šių rungtynių link ėjome visus metus, todėl susikaupimas bus maksimalus“, - teigė Kauno „Vyčio“ klubo vadovas Darius Gurskis. Stipriausia Lietuvos salės futbolo ekipa šiandien Vokietijoje stojo į UEFA Čempionų lygos kovą su „Hohenstein-Ernstthal“ komanda.

Pirmosios ir vienintelės Čempionų lygos pagrindinio etapo rungtynės Vokietijoje baigėsi 2:0 svečių naudai. Pergalę atkakliame mūšyje Lietuvos čempionams lėmė Justino Zagursko ir Luko Sendžiko įvarčiai antrajame kėlinyje.

Iš Kauno ketvirtadienį anksti ryte autobusu pajudėję kauniečiai galutinį tašką pasiekė tos pačios dienos vakarą. Penktadienį jie surengė lengvą treniruotę bei šlifavo taktinius veiksmus.

Pasak D.Gurskio, šeimininkai pagal UEFA reikalavimus svečių komandai sudarė geras pasirengimo sąlygas. Lietuviams dėl COVID-19 apribojimų tenka riboti judėjimą mieste bei laikytis kitų saugos reikalavimų. Į varžybų areną futbolininkai bei visas personalas leidžiami tik atlikus viruso testą bei gavus neigiamą atsakymą.

Prieš mačą kauniečiai neslėpė, jog jiems trūksta informacijos apie varžovus, nes dėl karantino Vokietijos pirmenybės buvo sustabdytos prieš daugiau nei du mėnesius. Tai svečiams gali tapti ir tam tikru pranašumu, nes jie varžybinį tonusą palaikė reguliariai – prieš keletą dienų Lietuvos čempionate sužaidė itin atkaklų mačą (2:2) su Jonavos „Vikingais“ bei anksčiau reguliariai rungtyniavo šalies lygoje. Tiesa, optimalios formos „Vyčio“ futbolininkai nepasiekė, nes dalis jų buvo iškritę iš rikiuotės dėl koronaviruso. Vis dėlto šiuo metu visi žaidėjai spėjo sugrįžti į aikštę ir yra nusiteikę parsivežti pergalę, garantuosiančią bilietą į kitą UEFA turnyro etapą.

„Hohenstein-Ernstthal“ ekipa paskutinį kartą rungtyniavo lapkritį Čempionų lygoje, kai įveikė Turkijos čempionus. Jos lyderiais laikomi žaidimą organizuojantis komandos veteranas čekas Michalas Salakas bei techniškas brazilas Gabrielis Oliveira. Šiemet ekipai atstovavo ir vienas geriausių Lietuvos salės futbolininkų Jurijus Jeremejevas, vėliau apsivilkęs „Vikingų“ marškinėliais.

„Esame nusiteikę labai rimtai kovai, nes žaisime prieš Vokietijos čempionus. Mus tenkins tik pergalė ir kelialapis į kitą etapą“, - teigė D.Gurskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS