Lietuvos futbolininkų pergalė patvirtino: yra pozityvių pokyčių | kl.lt

LIETUVOS FUTBOLININKŲ PERGALĖ PATVIRTINO: YRA POZITYVIŲ POKYČIŲ

"Pergalė – pelnyta, dar labiau džiugina tai, kaip ji buvo pasiekta. Stengėsi visa komanda", – pabrėžė Lietuvos futbolo rinktinės strategas Valdas Ivanauskas. Mūsiškiai nutraukė devynių iš eilės nesėkmių seriją.

Revanšas su kaupu

Lietuvos futbolininkai Vilniuje 3:1 privertė kapituliuoti Bulgarijos nacionalinę vienuolikę, atsirevanšavo jai už pralaimėjimą Sofijoje (rugsėjo 5-ąją – 0:1) ir iškovojo pirmus taškus pasaulio čempionato atrankos C grupėje.

Du įvarčius įmušė Fiodoras Černychas. Pirmą kėlinį 11 m baudinį atrėmė vartininkas Ernestas Šetkus.

"Nuo pirmos mačo minutės visi daužėmės dėl pergalės. Labai ačiū ir Ernestui – jis suteikė mūsų žaidimui papildomą kovingumo impulsą", – po varžybų kalbėjo F.Černychas.

"Nė vienas žaidėjas neiškrito iš konteksto, o tokių rungtynių Lietuvos rinktinei buvo labai seniai, – svarstė V.Ivanauskas. – Pozityvių ženklų matėme jau per ankstesnes dvikovas, galbūt išskyrus tik mačą su italais. Šiuo metu komanda yra kitokios emocinės ir psichologinės būklės, pokyčiai – į gera."

Pozityvių ženklų buvo jau per ankstesnes dvikovas. Komandos emocinė ir psichologinė būklė pasikeitusi į gerą.

Rytoj – su šveicarais

V.Ivanausko treniruojama ekipa rytoj vėlgi LFF stadione išmėgins jėgas su Šveicarijos rinktine, kuri Ženevoje, stebint 19 129 žiūrovams, 2:0 nugalėjo Šiaurės Airijos atstovus.

Įvarčius įmušė Stevenas Zuberis ir Christianas Fassnachtas.

"Mūsų tikslas buvo pergalė, tad nuotaikos pakilios – ir mūsų, ir sirgalių", – pareiškė Šveicarijos ekipos vyriausiasis treneris Muratas Yakinas, pripažinęs, kad gynyba esąs patenkintas, bet puolimas galėjo būti efektyvesnis.

Sąskaita: J.Lasickas (dešinėje) įmušė pirmą įvartį per savo karjerą nacionalinėje vienuolikėje. / LFF nuotr.

"Jeigu man taip pasisektų Lietuvoje ir įmuščiau bent vieną įvartį, klubas tikriausiai suteiktų papildomą laisvadienį", – sakė du rezultatyvius perdavimus atlikęs puolėjas Breelas Embolo.

Šiemet kovo 28-ąją lietuviai svečiuose pralaimėjo šveicarams 0:1.

Džiaugėsi ir estai

Pirmą pergalę E grupėje iškovojo Estijos futbolininkai – Talino stadione 2:0 nugalėjo baltarusius.

G grupėje latviai namuose 0:1 nusileido Nyderlandų ekipai (19 min. įvartį įmušė Davy Klaassenas).

Vartininkas: E.Šetkus atrėmė 11 m baudinį ir suteikė bendražygiams papildomą kovingumo impulsą. Ž. Gedvilos / Fotobanko nuotr.

Anglijos ir Andoros vienuolikių rungtynėms vadovavo Ukrainos arbitrė Jekaterina Monzul, teisėjų brigadoje taip pat buvo ukrainietės Marina Streleckaja ir Svetlana Gruško bei prancūzė Stephanie Frappart.

"Tai reikšmingas įvykis plėtojant ir įtvirtintant lyčių lygybę, tačiau pirmiausia svarbi arbitro kvalifikacija, o ne tai, kas teisėjauja – moteris ar vyras", – teigė Anglijos rinktinės strategas Garethas Southgate'as.

I grupės lyderiai anglai sutriuškino Andoros atstovus 5:0.

I.Hagis – tėvo pėdomis

Danijos komanda Kišiniove nesuteikė jokių vilčių moldavams – 5:0. Tai buvo septinta iš eilės danų, įmušusių jau 26 įvarčius ir kol kas nepraleidusių nė vieno, pergalė F grupėje.

D grupėje ukrainiečiai 2:1 įveikė suomius. Vartininkas Andrejus Piatovas tapo vyriausiu visų laikų Ukrainos rinktinės žaidėju – spalio 9-ąją jo amžius buvo 37-eri metai ir 103 dienos. Iki šiol vyriausio žaidėjo titulas priklausė Anatolijui Timoščiukui (37-eri metai ir 87 dienos).

J grupės lyderiai vokiečiai 2:1 palaužė rumunus, kuriems įvartį pelnė 22-ejų Ianis Hagis – legendinio futbolininko Gheorghe Hagio sūnus.


Statistika

Lietuva–Bulgarija 3:1 (1:0). Vilnius, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadionas, 2 526 žiūrovai.

Teisėjas A.Aranovskis (Ukraina).

Įvarčiai: 18 min. J.Lasickas (1:0), 64 min. K.Despodovas (1:1), 82 min. ir 84 min. F.Černychas (2:1 ir 3:1).

Geltonos kortelės: E.Vaitkūnas, J.Lasickas, K.Laukžemis ir A.Novikovas (visi – Lietuva) / V.Antovas, P.Vitanovas ir G.Jomovas (visi – Bulgarija).

Lietuvos rinktinė: E.Šetkus, R.Baravykas, L.Klimavičius, B.Šatkus, E.Vaitkūnas, L.Mėgelaitis (nuo 67 min. O.Verbickas), V.Slivka, J.Lasickas, F.Černychas (nuo 90 min. M.Dapkus), A.Novikovas, K.Laukžemis (nuo 74 min. D.Kazlauskas).

Bulgarijos rinktinė: M.Lukovas, A.Hristovas, V.Antovas, P.Hristovas, T.Nedelevas (nuo 87 min. D.Jankovas), K.Despodovas, P.Vitanovas (nuo 60 min. I.Čočevas), V.Božikovas, K.Malinovas (nuo 60 min. I.Ilievas), G.Jomovas (nuo 72 min. S.Delevas), D.Ilievas (nuo 72 min. K.Krastevas).

Komandų rodikliai. Smūgiai į vartus – 16:14, smūgiai į vartų plotą – 5:4. Kampiniai – 2:2. Žaidimo laikas su kamuoliu – 44 proc. ir 56 proc. Kamuolio perdavimai – 397 (tikslūs 284 – 72 proc.) ir 494 (tikslūs 366 – 74 proc.). Pražangos – 19:12, geltonos kortelės – 4:3.

C grupė

1. Italija  4  2  0  12:1  14

2. Šveicarija  3  2  0  6:1  11

3. Š.Airija  1  2  2  4:5  5

4. Bulgarija  1  2  3  4:9  5

5. Lietuva  1  0  5  4:14  3

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS