Lietuvos futbolo rinktinė žada kilti iš dugno | kl.lt

LIETUVOS FUTBOLO RINKTINĖ ŽADA KILTI IŠ DUGNO

„Turiu labai gerą jausmą, viskas labai gerai“, – pareiškė Lietuvos futbolo rinktinės strategas Reinholdas Breu. Ko jau ko, bet pasitikėjimo iš 52 metų vokiečio neatimsi. Šįvakar paaiškės, ar tai virs pirmaisiais lietuvių taškais UEFA tautų lygos turnyre.

Tenkins tik pergalė

Niūrius rezultatus demonstruojantys lietuviai Tautų lygos C divizione pralaimėjo visas ketverias žaistas rungtynes ir yra absoliutūs 1-osios grupės autsaideriai. Šiandien 21.45 val. mūsų šalies futbolininkai LFF stadione priims Farerų salų komandą.

Pirmąsias rungtynes Toršaune birželio mėnesį 2:1 laimėjo šeimininkai. Jei šiandien lietuviams pavyktų pasiekti revanšą, jie liktų grupės dugne, bet atsilikimą nuo Farerų salų (4 taškai) sumažintų iki minimalaus. Tokiu atveju lemiama jiems taptų sekmadienį Liuksemburge vyksianti akistata su šios šalies reprezentantais (7 taškai). Jei pavyktų laimėti ir čia, o Farerų salos paskutiniame savo mūšyje neįveiktų grupės lyderės Turkijos (12 taškų), tuomet lietuviai pabėgtų iš paskutinės pozicijos ir išsaugotų vietą C divizione. Tačiau, jei šiandien Farerų futbolininkai LFF stadioną paliks nepralaimėję, visas šis planas žlugs ir kitame turnyre mūsų šalies komandai jau tektų kapstytis žemiausiame D divizione.

Į naujojo stratego R.Breu diriguojamą treniruočių stovyklą Vilniuje visi kandidatai susirinko savaitės pradžioje. Vertindamas nuotaikas rinktinėje ir situaciją grupėje treneris spinduliavo optimizmu.

„Yra nedidelių traumų, bet tikiu, kad ketvirtadienį visi bus sveiki ir pasiruošę geroms rungtynėms“, – vylėsi jis.

Peržiūrėjo per 40 žaidėjų

R.Breu pabrėžė vertinąs varžovų pajėgumą, žinąs jų stiprybes, todėl su asistentais parengęs atitinkamą žaidimo planą.

„Farerų salos gal ir yra nedidelė šalis, bet nėra silpna komanda, turi savo stiprybių. Mes su štabu turime idėją, ką norime daryti, o svarbiausia – norime laimėti rungtynes. Žinome apie savo stiprybes ir silpnybes, mūsų žaidėjų kokybė tikrai nebloga, turėtume rasti gerą idėją, kaip galime įveikti varžovus. Noriu matyti 90 minučių kovos, charakterio, komandinio žaidimo. Manau, kad viskas bus gerai“, – dėstė specialistas.

Patikrinome daugiau kaip 40 kandidatų, žiūrėjome daug įrašų, mūsų analitikas turėjo tikrai daug darbo.

Buvusio rinktinės stratego Valdo Ivanausko darbą iš arti stebėjęs vokietis, iki tol dirbęs LFF rinktinių techniniu direktoriumi, pripažino puikiai suprantantis dabartinę mūsų futbolininkų nuotaiką, bet žinąs, kaip pakeisti pralaimėtojų mentalitetą.

„Situacija nelengva, pastaraisiais mėnesiais pralaimėjome nemažai rungtynių, tačiau nenoriu kalbėti apie tai, kas buvo; kalbu su žaidėjais, ką norime pasiekti. Pirmiausia norime turėti stabilią komandą, ypač ginantis, bet žaidžiame savo namuose, turime žaisti ir su kamuoliu“, – atskleidė jis.

Naujasis vairininkas pabrėžė su kolegomis atlikęs nemažai parengiamojo darbo, kol atsirinko pagrindinį rinktinės kandidatų sąrašą.

„Mums svarbu atrasti, kokias savybes mes, kaip komanda, turime. Patikrinome daugiau nei 40 kandidatų, žiūrėjome daug įrašų, mūsų analitikas turėjo tikrai daug darbo. Dabar stovykloje turime 23 žaidėjus, bet rinktinės durys atviros visiems, ypač jaunoji karta atrodo labai įdomi“, – mintimis dalijosi R.Breu.

Laukia klubų pasiūlymų

Vienas rinktinės senbuvių – gynėjas Rolandas Baravykas teigė kalbėjęsis su naujuoju rinktinės treneriu ir supratęs jo idėjas.

„Kalbėjome su treneriu ir anksčiau, ir dabar. Jis skambino, teiravosi, kaip jaučiamės, klausė, kada pats žaisiu klube, norėjo atvykti į Rumuniją rugpjūčio mėnesį. Treneris tikisi, kad visi žaidėjai bus pasiruošę. Turime pasiekti maksimalų rezultatą, laimėti abejas rungtynes“, – dėstė 27 metų gynėjas.

Tiesa, klubinė R.Baravyko karjera šiuo metu šiek tiek pristojo – visai neseniai jis atsisveikino su Klužo „Universitatea“ komanda Rumunijoje ir šiuo metu nėra pasirašęs jokios sutarties.

„Atėjo naujas treneris, dar nepraėjus savaitei jis norėjo atsisveikinti su šešiais septyniais žaidėjais ir pasakė labai paprastai – aš nematau jūsų savo planuose, eikite ir tarkitės su sporto direktoriumi. Taip ir susitarėme. Dabar svarbiausia pasirodyti rinktinėje. Jei viskas bus gerai, bet kada gali paskambinti ir atsirasti pasiūlymas iš klubo“, – apie ateitį pasakojo žaidėjas.

Prisimindamas pirmąjį tarpusavio mačą su Farerų salų rinktine, futbolininkas teigė, kad lietuvių žaidimas Toršaune nebuvo prastas, tačiau dabar žaisti reikės dar geriau.

„Varžovai tada pataikė labai gerą smūgį. Kovojome, viskas buvo kaip ir gerai, bet norisi dar geriau. Atvyko senbuviai, tikiu, kad galime pasiekti dar geresnių rezultatų, juo labiau namie, palaikomi savų sirgalių“, – vylėsi R.Baravykas.

Šansas debiutantams

Akistatoms Vilniuje ir Liuksemburge Lietuvos rinktinės gretose ruošiasi 23 kandidatai, tarp kurių yra ir naujokų, ir po pertraukos į sudėtį grįžtančių futbolininkų. Vartininkų liniją sudarys Džiugas Bartkus, Edvinas Gertmonas ir Ignas Plūkas; be jų, rinktinėje bus ir 20 aikštės žaidėjų.

Intriga: ar neprisvils pirmasis R. Breu blynas prie Lietuvos rinktinės vairo? / Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

Po ilgokos pertraukos į rinktinės sudėtį grįžta saugai Modestas Vorobjovas ir Domantas Šimkus, konfliktavę su V.Ivanausku. Dar sykį kvietimo sulaukė jaunieji Natanas Žebrauskas ir Artemijus Tutyškinas.

Rinktinėje yra ir du nauji veidai – saugas Tomas Kalinauskas, rungtyniaujantis Anglijos žemesniuose divizionuose, ir „Šiaulių“ saugas Deividas Dovydaitis. 22 metų T.Kalinauskas pernai jau buvo išplėstiniame rinktinės sąraše, tačiau dabar kartu su 19-mečiu D.Dovydaičiu jau bus pagrindinėje komandoje.


Varžovų sudėtis

Vartininkai

G.Nielsenas (FH „Hafnarfjordur“, Islandija), T.Gestssonas (HB „Torshavn“), M.Lamhauge („B36 Torshavn“).

Aikštės žaidėjai

H.Vatnsdalas, J.Andreasenas, R.Joensenas, J.Bjartalis ir M.Mikkelsenas (visi iš KI „Klaksvik“), H.Askhamas, A.Jonssonas, H.Hansenas ir P.Petersenas (visi iš HB „Torshavn“), S.Nattestadas, H.Agnarssonas ir A.Johansenas (visi iš „B36 Torshavn“), V.Davidsenas („Helsingborgs IF“, Švedija), G.Vatnhamaras („Vikingur“), G.Sorensenas („Odds Ballklub“, Norvegija), H.Hansssonas (KR „Reykjavik“, Islandija), M.Olsenas („Mjondalen“, Norvegija), J.Edmundssonas (S.K.„Beveren“, Belgija), K.Olsenas (NSI „Runavik“), P.Johannesenas („Keflavik“, Islandija).

GALERIJA

  • Intriga: ar neprisvils pirmasis R.Breu blynas prie Lietuvos rinktinės vairo?
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dugnas ar puodo dangtis?

Kai švininis dugnas, jis tampa nuodingas. Geriau auksinis dangtis už 13,2 milijono

GURPIS

svinius dugnas,o futbolas sviniaus anuse,tai nejuokinkit saves,nes visiems aisku senai viskas

Garsiai žvengiu, ne tiesiog klykiu iš juoko. Dugnai buna pramušami ir dugno dugne buna kitas dugnas:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS