Lietuvos futsalo rinktinės treneris: mūsų laukia aukštos klasės varžovai | kl.lt

LIETUVOS FUTSALO RINKTINĖS TRENERIS: MŪSŲ LAUKIA AUKŠTOS KLASĖS VARŽOVAI

  • 0

Lietuvos futsalo rinktinės treneris Jevgenijus Ryvkinas teigia, kad komandos futbolininkai per kelias dienas adaptavosi prie rinktinės treniruočių režimo ir pabrėžė ateinančių rungtynių su Gruzija svarbą.

Rinktinė treniruojasi kartu nuo trečiadienio Radviliškyje ir turi po kelias treniruotes per dieną. Intensyvus treniruočių režimas vyks iki sekmadienio – vakare lietuviai iš Rygos oro uosto per Minską pasieks Tbilisį.

J. Ryvkinas teigė, kad prieš pat stovyklos pradžią sulaukė neigiamo atsakymo iš „Palangos“ futbolo klubo, kuriame žaidžia Aurimas Skurdelis: „Atrodo, lyg ir buvo susitarta iš pradžių, tačiau paskutinę dieną sulaukėme informacijos, jog žaidėjas neatvyks dėl įsipareigojimo klubui. Tokių atvejų turime vis mažiau, bet jų yra. Pasikartosiu, jog geriausią kokybę galima išgauti turint pilnai futsalui susitelkusius futbolininkus“.

„Radviliškyje mums sudarytos puikios sąlygos dirbti, nuostabi arena ir viešbutis. Mums pavyko į rinktinės štabą pritraukti vartininkų trenerį Darių Dielininkaitį, kuris yra sukaupęs gerą treniravimo patirtį. Jo dabar atliekamas darbas suteikia pliusų. Pradedame tą darbų apimtį, kurią buvome suplanavę ankščiau“, –pasakojo strategas iš Ukrainos.

Į rinktinės stovyklą buvo pakviesti ir Lietuvos Futsal A lygos treneriai, kurie stebėjo komandos darbą iš arti. Tai, pasak J. Ryvkino, svarbu norint ištraukti iš žaidėjų geriausią rezultatą: „Žinoma, labai sunku nuveikti tai, ką planuoji, nes vaikinai savo klubuose dirba visiškai kitaip nei rinktinėje. Sugrįžus į rinktinę jiems prireikia laiko, kad atsistatytų visa informacija. Malonu, kad čia atvyko ir Lietuvos klubų treneriai, mes su jais jau glaudžiai bendraujame. Jie stebi, kaip dirbame, o aš aiškinu žaidimo viziją, paaiškinu, ką aš norėčiau matyti iš vaikinų“.

Balandžio 16 ir 17 dienomis Tbilisio olimpiniuose rūmuose Lietuva susitiks su Gruzija. J. Ryvkinas mano, rungtynės su aukštos kvalifikacijos futbolininkų turinčia rinktine bus puiki terpė dar labiau subręsti: „Turime išmokti žaisti prisitaikant prie jų greičių ir išvysti tą žaidimo supratimą bei komandų lygį, kuris mūsų lauks pasaulio čempionate. Mums svarbiausia, kad dabar futbolininkai realiai įvertintų savo lygį bei pajaustų, kaip žaisti prieš šias komandas. Jie gali pasipriešinti stiprioms komandoms, jei priims tas taktines idėjas, kurias mes siūlome“.

Rinktinės žaidėjas Justinas Zagurskas teigė, jog yra labai patenkintas rinktinėje esančia treniruočių kokybė: „Ta pertrauka po čempionato pabaigos tik pažadino norą žaisti futsalą, turime geras sąlygas ir einame gera linkme. Treniruotėse akcentavome išsivadavimą iš spaudimo, pagalbą komandos draugams viduryje. Kartojame senesnius aspektus, bet po truputį bandome įdiegti ir naujesnius“.

„Norėtųsi su komandos draugais rinktinėje susitikti dažniau, tų penkių dienų per mėnesį  neužtenka. Tačiau atvykus čia matosi tikras lygis – turime visas sąlygas tobulėti, tu jautiesi profesionalu, tau tik reikia eiti į aikštę ir dirbti, nesirūpinti dėl smulkmenų. Nors Lietuvoje futsalas nėra profesionalus, rinktinėje tas jaučiasi“, – samprotavo J. Zagurskas.

GALERIJA

  • Justinas Zagurskas
  • Jevgenijus Ryvkinas
J. Kontrimo / LFF.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS