Lietuvos salės futbolo rinktinei – varžovų pamokos | kl.lt

LIETUVOS SALĖS FUTBOLO RINKTINEI – VARŽOVŲ PAMOKOS

Lietuvos salės futbolininkai tarptautiniame turnyre Jonavoje pralaimėjo visas trejas rungtynes, o pagrindinį trofėjų iškovojo Prancūzijos rinktinė.

Geriausias – M. Toure

Brazilo Dentinho treniruojami mūsiškiai pirmiausia 2:5 nusileido Ukrainos komandai, vėliau 0:5 – prancūzams ir net 0:8 – Brazilijos futbolininkams.

Per mačą su ukrainiečiais vieną įvartį pelnė Justinas Zagurskas, o antrą – svečių žaidėjas Igoris Korsunas, rikošetu nukreipęs kamuolį į savo vartus.

Lietuvos rinktinės vartininką Ernestą Macenį du sykius nuginklavo „Barcelonos“ klubui atstovaujantis prancūzas Mamadou Toure. Jis buvo pripažintas geriausiu turnyro žaidėju.

Brazilų gretose per dvikovą su mūsiškiais po du kartus pasižymėjo Víctoras Murilo da Silva (Richardas) ir Rafaelis Nogueira da Silva (Fitsas).

Pasveikino: geriausiu turnyro žaidėju pripažintą M. Toure apdovanojo LFF prezidentas E. Stankevičius. / lff.lt nuotr.

Įvertino mūsiškių drąsą

„Manau, mūsų sėkmė padėjo Prancūzijos salės futbolui sužibėti dar ryškesnėmis spalvomis. Net suvokdami, kad anksčiau ar vėliau vis tiek pralaimėsime, kaskart stengiamės žaisti iš širdies“, – kalbėjo prancūzų komandos treneris Raphaelis Reynaud.

Nuo 2023-iųjų birželio 25-iosios, kai 3:5 nusileido paragvajiečiams, iki šiol prancūzai laimėjo devynerias rungtynes ir dvejas sužaidė lygiosiomis.

„Man patiko drąsi ir gerai organizuota Lietuvos rinktinė. Taip pat džiaugiuosi, kaip žaidėme su brazilais – nenuleidome rankų net ir atsilikdami 0:5“, – kalbėjo Ukrainos ekipos strategas Aleksandras Kosenko.

„Džiaugiamės galimybe išmėginti jėgas su tokio lygio komandomis. Šiandien mums svarbiausia – ne rezultatas, o kokių pamokų gauname, kokias mūsų bėdas stiprūs varžovai atidengia. Ruošiamės Europos čempionatui, šis turnyras – tik pirmas mūsų žingsnis“, – teigė Lietuvos rinktinės trenerio Dentinho asistentas Edvinas Alimkinas.

Susitiks Uzbekistane

Prancūzijos, Brazilijos ir Ukrainos salės futbolininkai šiemet rudenį dalyvaus pasaulio čempionato finalo turnyre, kuris numatytas Uzbekistane.

Europai taip pat atstovaus Kazachstano, Ispanijos, Portugalijos ir Kroatijos komandos, Nyderlandų arba Suomijos ekipa (jos pirmą atrankos mačą sužaidė 1:1, antras vyko vakar).

Pietų Ameriką kartu su brazilais reprezentuos Argentinos, Paragvajaus ir Venesuelos rinktinės.


Rezultatai

Lietuva–Ukraina 2:5 (1:3), Brazilija–Prancūzija 2:3 (1:1), Ukraina–Brazilija 2:7 (0:5), Prancūzija–Lietuva 5:0 (2:0), Ukraina–Prancūzija 4:4 (2:1), Lietuva–Brazilija 0:8 (0:8).


Turnyro lentelė

1. Prancūzija  2  1  0  12:6

2. Brazilija  2  0  1  17:5

3. Ukraina  1  1  1  11:13

4. Lietuva  0  0  3  2:18

GALERIJA

  • Lietuvos salės futbolo rinktinei – varžovų pamokos
lff.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS