Lietuvos salės futbolo rinktinės iškovotas trofėjus – paskata nesustoti | kl.lt

LIETUVOS SALĖS FUTBOLO RINKTINĖS IŠKOVOTAS TROFĖJUS – PASKATA NESUSTOTI

  • 0

"Tuo, kad iškovosime Baltijos taurę, neabejojau dar treniruočių stovykloje. Varžybos Latvijoje buvo tik per pratybas atlikto darbo atspindys", – pareiškė Lietuvos salės futbolo rinktinės strategas Dentinho.

Brazilo Emersono Junioro de Limos (geriau žinomo kaip Dentinho) vadovaujami Lietuvos futbolininkai Salaspilyje 8:3 sutriuškino Estijos nacionalinę salės futbolo ekipą bei 8:2 – Latvijos komandą ir iškovojo Baltijos taurę.

Per rungtynes su estais ir latviais po 4 įvarčius įmušė Edgaras Baranauskas ir Albertas Voskunovičius, po 2 – Lukas Sendžikas, Jurijus Jeremejevas ir Artūras Juchno, po 1 – Ernestas Macenis ir Tomas Bučma.

Lietuvai taip pat atstovavo Karolis Čirba, Egidijus Žagaras, Mantas Adomėnas, Aivaras Bagočius, Andrius Kaulinis, Lukas Sipavičius, Benas Spietinis ir Justinas Zagurskas.

Pranašumas: trenerio Dentinho vadovaujami Lietuvos salės futbolininkai latviams ir estams įmušė po 8 įvarčius. / Evaldo Šemioto nuotr.

Žaidėjai – iš Kauno, Mažeikių, Panevėžio, Naujosios Akmenės, Jonavos bei iš Vokietijos (J.Jeremejevas) ir Italijos (A.Juchno) klubų.

Vienintelis dalykas, kurį turėjau pakeisti, – įtikinti žaidėjus, kad jie yra žymiai geresni, nei patys apie save galvoja.

"Svarbiausia, kad vyrai tikėjo mano idėja, žaidė intensyviai ir labai norėjo iškovoti trofėjų. Prieš sutikdamas dirbti su Lietuvos salės futbolo rinktine puikiai žinojau futbolininkų meistriškumo lygį, žaidimo kokybę. Vienintelis dalykas, kurį turėjau pakeisti, – įtikinti juos, kad yra žymiai geresni, nei patys apie save galvoja", – teigė Dentinho.

Tad trenerio nenustebino, kad komanda nesutriko, kai teko rungtyniauti be kapitono J.Zagursko.

"Jis – labai svarbus žaidėjas, tačiau niekada nebuvo taip, kad žaidimo ašimi pasirinkčiau kurį nors vieną futbolininką. Kas pasikeitė, kai likome be Zagos? L.Sendžikas perėmė kapitono raištį, T.Bučma ir B.Spietinis atsitraukė į gynybą, ir viskas. Dėl to žaidimo kokybė visiškai nenukentėjo", – pasakojo Dentinho.

Brazilas pabrėžė: "Baltijos taurė – mūsų, tačiau reikia dirbti toliau tokiu ritmu, aukoti save ir tik tada Lietuvos rinktinę pamatysime Europos čempionato finalo turnyre."

GALERIJA

  • Lietuvos salės futbolo rinktinės iškovotas trofėjus – paskata nesustoti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS