Lietuvos U-21 futbolo rinktinė nusileido grupės lyderiams | kl.lt

LIETUVOS U-21 FUTBOLO RINKTINĖ NUSILEIDO GRUPĖS LYDERIAMS

  • 0

Lietuvos U-21 futbolo rinktinė antradienį sužaidė paskutines Europos čempionato atrankos rungtynes namuose. Carito Falcho auklėtiniai Gargžduose turėjo pripažinti grupės lyderių Danijos pranašumą 0:2.

Lietuvos komandos startinėje sudėtyje nuo rungtynių su Gruzija įvyko du pasikeitimai. Danielis Romanovskis ir Sigitas Olberkis pakeitė Domantą Antanavičių ir Edviną Baniulį.

Pirmąjį smūgį į vartus atliko lietuviai. 5 minutę D. Romanovskis pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, bet nestiprų Rimvydo Sadausko smūgį galva sulaikė vartininkas.

13 minutę pirmą kartą meistriškumą teko pademonstruoti Titui Krapikui. Svečių kapitonas Mathiasas Jensenas prie baudos aikštelės prieigų galingai smūgiavo į vartų kampą, bet vartų sargas gražiai blokavo smūgį.

Netrukus Eligijus Jankauskas techniškai susitvarkė su varžovo priežiūra kairiajame krašte ir atliko pavojingą perdavimą prie artimojo virpsto, bet danai neutralizavo pavojų išmušdami kamuolį į kampinį. Iš karto po to sekusiame kampinyje Giedrius Matulevičius galva smūgiavo pro šalį.

Vėliau lietuviai dažniau laiką leido savo aikštės pusėje, tačiau gynėsi kompaktiškai ir nesuteikė danams daug erdvių atakuojant.

39 minutę varžovo budrumą patikrino G. Matulevičius. Saugas iš kairiojo krašto užsuko kamuolį į tolimąjį dešinį vartų kampą, bet vartininkui pavyko smūgį blokuoti.

Iki kėlinio likus minutei, danams pavyko išsiveržti į priekį. 44 minutę Oliveris Abildgaardas galingu smūgiu iš maždaug 20 m. pataikė kamuolį nuo skersinio į vartus.

Po pertraukos Lietuvos futbolininkai bandė išlyginti rezultatą. Vieną pavojingiausių progų šeimininkai susikūrė 64 minutę – baudos aikštelėje R. Sadauskas stipriai smūgiavo į vartus, bet paskutinę akimirką varžovas blokavo smūgį.

73 minutę Danijos komandai pavyko įmušti antrą kartą. Techniškais ir greitais perdavimais išvystytą ataką tiksliu smūgiu baudos aikštelėje užbaigė Robertas Skovas.

Danija savo pranašumą pradėjo tausoti ir žaidė atsargiau. Rungtynės baigėsi svečių pergale 2:0. Danija toliau pirmauja grupėje su 19 taškų. Lietuvos komanda lieka šeštoje vietoje, surinkusi keturis taškus.

Paskutines dvi rungtynes Europos čempionato atrankoje Lietuvos U-21 rinktinė žais spalio mėnesį. Išvykoje lietuviai žais su Suomijos ir Farerų salų bendraamžiais.

Rungtynių statistika:

Lietuva U-21 – Danija U-21 0:2 (0:1)

Gargždų stadionas

Teisėjas – Timotheos Christofi (Kipras)

Įvartis: 44 min. O. Abiildgard (0:1), 73 min. R. Skov (0:2).

Lietuvos sudėtis: Titas Krapikas, Aleksandr Levšin, Sigitas Olberkis, Ričardas Šveikauskas, Domantas Šimkus, Dovydas Virkšas (64 min. Titas Milašius), Daniel Romanovskij, Karolis Šilkaitis (88 min. Tomas Dombrauskis), Eligijus Jankauskas (90+2 min. Svajūnas Čyžas), Giedrius Matulevičius, Rimvydas Sadauskas.

GALERIJA

  • Lietuvos U-21 futbolo rinktinė nusileido grupės lyderiams
  • Lietuvos U-21 futbolo rinktinė nusileido grupės lyderiams
  • Lietuvos U-21 futbolo rinktinė nusileido grupės lyderiams
  • Lietuvos U-21 futbolo rinktinė nusileido grupės lyderiams
LFF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS