Lietuvos vaikinų futsal rinktinė Druskininkuose antrą sykį sužaidė lygiosiomis | kl.lt

LIETUVOS VAIKINŲ FUTSAL RINKTINĖ DRUSKININKUOSE ANTRĄ SYKĮ SUŽAIDĖ LYGIOSIOMIS

  • 1

Lietuvos U19 futsal rinktinė ketvirtadienį Druskininkuose sužaidė antrąsias rungtynes UEFA U19 futsal Europos čempionato atrankos preliminariame turnyre.

Lietuviai, dar sykį sulaukę gausaus palaikymo, lygiosiomis 2:2 (1:2) išsiskyrė su Maltos komanda.

Pirmame dienos mače Anglijos rinktinė 5:4 pranoko estus, o tai reiškia, kad 6 taškus surinkę anglai jau užsitikrino pirmą vietą grupėje bei kelialapį į kitą atrankos etapą.

Šeštadienį lietuviai atranką užbaigs dvikova su Anglijos bendraamžiais. Mačas startuos 18.30 val., įėjimas nemokamas, o stebėti rungtynes tiesiogiai bus galima futbolas.tv platformoje.

Jau pirmą rungtynių minutę lietuviai gavo šaltą dušą, kai gražiu smūgiu pasižymėję maltiečiai išsiveržė į priekį. Visgi šeimininkai greitai atsigavo ir jau po keleto minučių Arianas Balasanovas pakartojo komandos draugo smūgį ir iš arti nukreipė kamuolį į tinklą, taip išlygindamas rezultatą.

Vėliau rungtynės apsilygino, ryškaus favorito nesimatė, tačiau kėliniui persivertus į antrą pusę svečiai išlaukė Lietuvos komandos klaidelės ir dar kartą išsiveržė į priekį (2:1) ir būtent tokią persvarą nusinešė į dvikovos pertrauką.

Antrą kėlinį lietuviai pradėjo savo atakų banga, tačiau Maltos ekipą ne sykį gelbėjo sėkmingai sužaidęs komandos vartininkas.

Po kelių minučių lietuviai aikštėje pradėjo žaisti su skrajojančiu vartininku, tačiau tai apčiuopiamų vaisių nedavė, mat varžovai toliau patikimai gynėsi ir šeimininkams pasižymėti neleido.

Visgi galų gale tai davė vaisių – likus žaisti kiek daugiau nei šešias minutes Matas Siaurusevičius atliko puikų reidą pro visą varžovų gynybą ir stipriu žemu smūgiu rezultatą išlygino.

Per likusį laiką lietuvaičiai visiškai uždarė varžovus jų aikštės pusėje, susikūrė net kelis gerus šansus pelnyti įvartį, tačiau fortūnos šypsnio nesulaukė ir, sužaidę lygiosiomis, prarado galimybes žengti į kitą turnyro etapą.

UEFA U19 Europos futsal čempionato atranka

Lietuva – Malta 2:2 (1:2).

LSC sporto kompleksas, Druskininkai; teisėjai – Martinas Kosteris (Danija), Turekhanas Tursumbayevas (Kazachstanas), Draženas Vukčevičius (Juodkalnija).

Įvarčiai: 5 min. Arianas Balasanovas, 34 min. Matas Siaurusevičius (Lietuva); 1 min. Masonas Agiusas, 13 min. Ivinas Gattas (Malta).

Įspėti: 20 min. Masonas Agiusas (Malta).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Gustas Jaskutis, Titas Pivovaras, Nojus Žitkauskas, Arianas Balasanovas, Gustas Zenkovas.

Po keitimo: Vilius Leibenka, Simas Petraitis, Radvilas Bliukis, Matas Siaurusevičius, Naglis Urbonas, Armandas Samsonikas, Titas Boriavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Danutė ritute

Niekam neįdomu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS