Lyderių mūšiuose – siurprizų lietus | kl.lt

LYDERIŲ MŪŠIUOSE – SIURPRIZŲ LIETUS

Iš kuklios Pelenės į „Optibet Pirmos lygos“ karalienę Vilniaus rajono „TransInvest“ komanda pavirto rekordiniu greičiu – vos per septynis mėnesius. Auksinį tašką vilniečiai padėjo 27-ajame ture. Tuo tarpu kitiems turnyro lyderiams savaitgalis buvo lyg užkeiktas.

 

Čempioniškas receptas

„Daug išlieto prakaito treniruotėse, klubo šeimininkų dėmesys ir, žinoma, sportinė sėkmė. Kaip gi be jos“, – čempionišką receptą vardino „TransInvest“ komandos treneris Giedrius Barevičius.

Sezoną nesėkme 2:4 su Klaipėdos „Neptūnu“ pradėję nedrąsūs Pirmos lygos naujokai po to pažėrė fantastišką seriją – 18 mačų be pralaimėjimų. Iš jų būsimieji čempionai pasiekė net 16 pergalių ir vos dvi lygiąsias. Šio šuolio pakako, kad jie atsiplėštų nuo persekiotojų dviženkle persvara. Atotrūkis buvo toks didelis, jog jau prieš dvi savaites jie buvo pasiruošę specialius marškinėlius su užrašu: „Mes čempionai!“. Vis dėlto tąsyk namuose netikėtai 0:2 nusileista Panevėžio „Ekranui“, o po kelių dienų išvykoje nesugebėta palaužti (2:2) vieno autsaiderių – Vilniaus „Žalgirio“ B. Praėjusį šeštadienį „TransInvest“ priėmė Plungės „Babrungą“.

Trečias kartas jiems nemelavo. Tiesa, ir šįsyk teko atlaikyti nervų karą. Vos įpusėjus pirmajam kėliniui vilniečiai liko mažumoje, kai už antrą įspėjimą buvo pašalintas Lukas Valvonis. Atrodė, kad šventę ir vėl teks atidėti, tačiau Povilas Kiselevskis dar iki pertraukos įmušė pirmąjį įvartį. Nors antrajame kėlinyje plungiškiams buvo pavykę atstatyti pusiausvyrą 1:1, šeimininkai nuo suolo pakėlė talentą iš Brazilijos Gabrielį Vianą. Šis tuoj pat rezultatyviai užbaigė du greitus išpuolius, sykį pasižymėjo ir Ignas Kaškelevičius – 4:1. Vos nuaidėjus finaliniam švilpukui vilniečiai ne tik pasipuošė savo čempioniškais marškinėliais bei aukso medaliais, bet ir kėlė į viršų jiems operatyviai atvežtą lygos nugalėtojų taurę.

Paklaustas, nuo kada pradės galvoti apie kito sezono debiutą „Optibet A lygoje“, iki kurio liko dar beveik penki mėnesiai, G. Barevičius tvirtai pažadėjo: „Jau nuo rytojaus!“.

Klupinėjo visi

Nors iki sezono pabaigos vilniečiams lieka dar keturi mačai, jie su 61 tašku tapo nepavejami varžovams. Teoriškai juos dar būtų galėję persekioti Kauno „Be1 NFA“ futbolininkai, bet jie 27 ture tenkinosi lygiosiomis 1:1 su „Neptūnu“. Ši baigtis kauniečių nenuliūdino, nes išlyginamąjį įvartį Klaipėdoje jie įmušė jau 5-ąją pridėto laiko min.

Išplėštas taškas „Be1 NFA“ vaikinams leido pasivyti trečioje vietoje žengiantį Kėdainių „Nevėžį“. Kėdainiečiai turėjo dėkingą progą padidinti savo 47 taškų kraitį, bet netikėtai 1:3 nusileido „Kauno Žalgirio“ dubleriams. Atvykę pas vienus lygos autsaiderių „Nevėžio“ futbolininkai, įpusėjus pirmajam kėliniui, pirmavo 1:0, bet persvaros neišlaikė. Įdomu, jog šįsyk žalgiriečiai rėmėsi beveik vien jaunais žaidėjais, iš pagrindinės komandos pasitelkdami vos porą atsarginių.

Konkurentams barstant taškus, puikų šansą sustiprinti savo pozicijas varžytuvėse dėl medalių turėjo Kretingos „Minija“. Vis dėlto ir žemaičiai neatsiliko nuo turo tendencijų, 1:2 nusileisdami Panevėžio „Ekranui“. Antrąją vietą išsaugojusios „Minijos“ taupyklėje lieka 48 taškai, tačiau tašku atsiliekantis „Be1 NFA“ yra žaidęs rungtynėmis maniau, todėl iniciatyvą kovoje dėl antrojo kelialapio į A lygą turi kauniečiai.

Išgyvenimo lenktynės

Po mačą rezerve turi ir visos trys sostinės komandos. Dvi jų savaitgalį susitiko tarpusavyje. Vilniaus „Riteriai“ B savo aikštėje 1:3 neprilygo Baltijos futbolo akademijai. Abiems ekipoms lieka tik garbingai baigti šį sezoną, nes nei lygos medaliai, nei iškritimas iš turnyro jiems nebegresia. BFA iki pirmenybių finišo dar tikriausiai spės įšokti į 10-uką. „Riteriai“ B jau vargu ar tikisi pavyti prizininkų trejetą.

Tuo tarpu trečioji Vilniaus komanda – „Žalgiris“ B komplikavo savo pozicijas lenktynėse dėl išlikimo. Pirmadienį vilniečiai 0:3 nusileido „Šiauliams“ B, o jų saugas Matas Vareika dar iki pertraukos per porą min. sugebėjo užsidirbti dvi geltonas korteles.

Visai greta šių ekipų rikiuojasi ir „Panevėžio“ klubo jaunimas. Panevėžiečiai jau pirmosiomis turo sekundėmis praleido Vignono Dehemeto Smitho dūrį (0:1) ir per likusias 89 min. nesugebėjo atsitiesti akistatoje su Kauno rajono „Garliava“. Naujųjų Lietuvos čempionų dubleriai taip pat nėra ramūs dėl išlikimo Pirmoje lygoje. Panevėžiečiams kertiniu gali tapti šio penktadienio mūšis namuose su „Kauno Žalgiriu“ B.

Autsaiderių virtinę užbaigia „Jonava“, kurios gyvenimą kiek praskaidrino techninė pergalė prieš neberungtyniaujantį „MML City“ klubą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS