A lygos apžvalga: kovoms Europoje pamatus klojantys favoritai bėdų neturėjo | kl.lt

A LYGOS APŽVALGA: KOVOMS EUROPOJE PAMATUS KLOJANTYS FAVORITAI BĖDŲ NETURĖJO

  • 0

Lietuvos futbolo A lygos 16-ajame ture užtikrintas pergales iškovojo Vilniaus „Žalgiris“, „Kauno Žalgiris“ bei Marijampolės „Sūduva“.

Nepraleido. Pergales skinantis, tačiau gynyboje nespindintis „Žalgiris“ Panevėžyje išlaikė vartus „sausus“. Vilniečiai išvykoje rezultatu 2:0 palaužė pirmą kartą šiame sezone „Aukštaitijos“ stadione pralaimėjusį „Panevėžį“ ir kamuolio iš savo ginamų vartų tinklo netraukė po ketverių rungtynių pertraukos.

Štilis. 11 įvarčių savo sąskaitoje turintis „Žalgirio“ atakų lyderis Tomislavas Kišas birželio mėnesį per tris mačus taikliais smūgiais nepasižymėjo. Šiuo kroato stabtelėjimu netruko pasinaudoti artimiausi konkurentai: „Kauno Žalgirio“ brazilas Joao Figueiredo yra pelnęs jau 10 įvarčių, o T. Kišo komandos draugas Liviu Antalis – 9.

Debiutai. 16-ajame ture A lygos sirgaliams prisistatė keletas naujų veidų. Su „Žalgirio“ marškinėliais pirmą sykį Lietuvos čempionate pasirodė slovėnas Klemenas Bolha, Klaipėdos „Atlanto“ garbę gynė du bulgarai – Stefano Kunčevas ir Dimitaras Petkovas. Šiame sezone „Sūduvoje“ debiutavo į klubą grįžęs Josipas Tadičius, kuris dvikovos pradžioje pakeitė susižeidusį Tosaintą Rickettsą.

Ginklas. „Sūduva“ namuose 4:1 įveikė „Atlantą“, o prie to svariai prisidėjo įvartį pelnęs bei 2 rezultatyvius perdavimus atlikęs Sandro Gotalas. Įdomu tai, kad austras per dvejas dvikovas su klaipėdiečiais pasižymėjo 2 kartus ir net 5 sykius asistavo savo komandos draugams.

Problema. Marijampolės klubo strategas Vladimiras Čeburinas nebuvo patenkintas dvikovos pradžia. Per trejas pastarąsias rungtynes „Arvi“ arenoje „Sūduva“ tris sykius susitikimų pradžiose praleisdavo įvarčius ir tai vyr. trenerio iš Kazachstano labai netenkina: „Kažkodėl nesame susikoncentravę mačo pradžioje, darome lemiamas klaidas. Ir šiose, ir praėjusiose rungtynėse sukurdavome daug progų, kurių metu reikia įmušti. Tai suteiktų pasitikėjimo ir jėgų“.

Santykis. Šiame sezone „Palanga“ ir „Kauno Žalgiris“ susitiko tris kartus – visuose tarpusavio mačuose kauniečiai iškovojo triuškinamas pergales. Bendras trejų rungtynių santykis – net 13:1 Kauno klubo naudai.

Puolėjai. „Kauno Žalgiris“ 4:0 sutriuškino „Palangą“, o prie to svariai prisidėjo du atakuojantys žaidėjai – Rokas Krušnauskas bei J. Figueiredo. Abu puolėjai pastaruoju metu yra įgavę solidžią sportinę formą ir per pastaruosius tris mačus jų sąskaitoje net 6 įvarčiai bei 2 rezultatyvūs perdavimai.

Gretos. Akivaizdu, kad „Palanga“ itin laukia pertraukos. Antrame mače iš eilės čempionato autsaideriai į išvykas vyko vos su dviem keitimais, iš kurių vienas buvo šį sykį ant atsarginių žaidėjų suolo likęs vartininkas iš Suomijos Jere Koponenas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS