A lygos kelialapis nuplaukė paskutinėmis akimirkomis | kl.lt

A LYGOS KELIALAPIS NUPLAUKĖ PASKUTINĖMIS AKIMIRKOMIS

„Sezonas nebuvo lengvas. Jį pradėjome atsilikinėdami nuo konkurentų. Ir paskutinėse rungtynėse padarėme viską, ką galėjome, bet taškų pritrūkome“, - atsiduso Tomas Ražanauskas. Buvusio garsaus Lietuvos rinktinės futbolininko treniruojamai Alytaus „Dainavai“ nepavyko išsaugoti vietos  A lygoje.

„Kai kuriose rungtynėse mums pasisekė, pelnydavome taškus paskutinėmis akimirkomis. Kai kada, atvirkščiai, patys apmaudžiai pralaimėdavome. Galėjome pralaimėti praėjusiame ture su Gargždų „Banga“ ir tada paskutinės rungtynės apskritai nebūtų turėjusios jokios prasmės“, - dėstė T. Ražanauskas.

Paskutiniajame „Optibet A lygos“ ture Alytaus „Dainava“ svečiuose nukovė Marijampolės „Sūduvą“ 1:0 (0:0), bet užėmė devintą vietą ir iškrito į Pirmąją lygą.

Kovingieji dzūkai išsiveržė į priekį 78 minutę po 16-ojo Saido Hamuličiaus įvarčio čempionate.

Visgi džiaugsmas svečiams buvo tik laikinas dėl nepalankiai susiklosčiusiusios „Kauno Žalgirio“ ir Gargždų „Bangos“ rungtynių baigties („Banga šventė pergalę 1:0).

„Dainava“ su 35 taškais vos vienu tašku atsiliko nuo "Bangos" ir Telšių "Džiugo" bei čempionate užėmė devintąją vietą. Ši pozicija alytiškius turėtų grąžinti į pirmąją lygą, bet galutinis dalyvių sąrašas paaiškės tik žiemą. „Sūduva“ su 70 taškų antrą sezoną iš eilės pasipuošė sidabro medaliais ir pelnė kelialapį į UEFA Europos lygos varžybas.

"Didžiuojuosi savo komanda", - sakė "Sūduvos" treneris Victoras Basadre.

"Paskutinės rungtynės galėjo baigtis ir kitaip, tačiau viską pakeitė apmaudus įvartis. Nors paskutinis mačas nieko nelėmė, bet norėjome atsisveikinti pergale", - dėstė ispanas.

V.Basadre teigė nesąs tikras dėl ateities Marijampolėje, tačiau neprieštarautų likti dar metams.

 

 

Gairės: A lyga, Dainava, Sūduva
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS