M. Papšys: komentatoriai kartais žino daugiau, nei aš pats | kl.lt

M. PAPŠYS: KOMENTATORIAI KARTAIS ŽINO DAUGIAU, NEI AŠ PATS

"Koks mano honoraras už interviu?", – juokaudamas portalo futbolas.lt žurnalisto paklausė Kauno "Stumbro" futbolininkas Marius Papšys. Ilgai lauktame interviu buvęs Klaipėdos "Atlanto" saugas buvo atviras, nestokojo puikios nuotaikos ir atskleidė nemažai įdomių dalykų, kurie turėtų sudominti lietuviško futbolo batalijas sekančius sirgalius.

27-erių metų klaipėdietis portalui futbolas.lt papasakojo apie išsiskyrimą su "Atlantu", santykius su klubo direktoriumi Vaciu Lekevičiumi, pasirodymą laidoje "Farai" bei atskleidė, kodėl yra vadinamas Valera.

– Ar likote patenkintas tiek komandos, tiek savo rezultatais praėjusiame sezone?

– Be jokios abejonės nelikau patenkintas nei savo, nei komandos rezultatais, bet dėl visko visada yra tam tikrų priežasčių. Nėra ką ir pridėti – nebuvo medalių, vadinasi nieko.

– Kokios tos priežastys?

– Asmeniškai turėjau nemažai traumų. Žinot, iškritus nors ir savaitei vėliau nebėra taip lengva grįžti ten, kur buvai. Apie klubo problemas visi ir taip žinote. Tiek finansinės problemos, tiek organizacinės. Tarkime su medicina ten buvo didžiulė bėda – jei gavai traumą, turi gydytis taip, kaip nori.

– Kalbant apie finansus, kaip ilgai vėlavo atlyginimai?

– Sunku pasakyti koks tikslus laiko trapas, bet buvo ir iki trijų mėnesių. Žinot, aš neskaitau kai duoda pusę atlyginimo, o vėliau dar už daugiau nei mėnesį. Ten buvo visiška betvarkė.

– Pasibaigus sezonui turėjote planų likti Klaipėdoje, ar iš karto nusprendėte, kad negrįšite?

– Jie pasielgė labai negražiai. Su treneriu buvome susėdę ir pakalbėjom apie viską ir aš pasakiau, kad pagalvosiu ir jie sutiko su tuo. Kitą dieną spaudoje perskaičiau, kad manęs komandoje jau nebėra. Taip į "Atlantą" ir nebegrįžau.

– Perskaitęs dar kalbėjote su kuo nors iš klubo, ar taip tiesiog net ir neatsisveikinote?

– Nekalbėjau, o po keleto dienų gavau žinutę, kad turiu atnešti daiktus ir kad bus sumokėtas paskutinis atlyginimas.

– Klubo direktorius V.Lekevičius viename iš interviu ištarė tokius žodžius: "M.Papšys... Galėčiau kalbėti apie jį valandą. Jis kitoks, savotiškas žmogus." Akivaizdu, kad toks jo posakis nebuvo iš maloniųjų. Ką tai galėtų reikšti?

– Apie Vacį aš galėčiau kalbėti valandų valandas. Iš tikro, tai klauskite jo, nes aš nežinau, ką jis turi omenyje. Buvo tokia įdomi istorija. Jam prisiskambinti - neįmanoma. Kartą po treniruotės man kažko reikėjo, mėginau skambinti, bet jis nekėlė. Buvau netoli ofiso, užsukau ir pamačiau, kad prie jo stovi Vacio mašina. Priėjęs prie ofiso durų skambinau dar kartą ir tyliai pravėriau duris. Mačiau, kaip jis laikė telefoną rankoje ir pamatęs kas skambina, jį tiesiog padėjo į šalį. Tada užėjęs paklausiau: "Direktoriau, kodėl jūs neatsiliepiate?". O jis man sako, "ką nematai, kad kavą geriu?". Buvo su juo ir daugiau visokių niuansų, įdomi persona.

– Galbūt V.Lekevičius omenyje turėjo tą epizodą, kai buvote atsidūręs "Faruose"?

– Visų pirma, tai buvo nufilmuota per Naujuosius metus, kai dar nebuvau "Atlanto" narys. Ir apskritai, aš ten buvau ne prie ko.

– Kaip atsidūrėte Kauno "Stumbro" komandoje?

– Dar sezono pabaigoje sužinojau, kad "Stumbras" norėtų, kad aš žaisčiau pas juos. Agentas tada pradėjo derinti sąlygas ir tos derybos vyko. Tuo metu man buvo lūžusi koja, o po reabilitacijos sukirtome rankomis.

– Prieš praėjusį sezoną buvote užsibrėžęs tikslą pelnyti 12 įvarčiu ir atlikti 10 rezultatyvių perdavimų. Statistika gerokai atsiliko nuo tikslų, kaip yra šiemet?

– Iki tikslo tikrai pritrūko nemažai, bet prie to ir vėl prisidėjo traumos. Šiemet tokių tikslų nebekeliu ir tiesiog noriu sužaisti sezoną be traumų.

– Jau turėjote progą sužaisti prieš "Atlantą". Ar nelaikote kažkokios nuoskaudos?

– Motyvacijos šiose rungtynėse tikrai netrūko, bet rezultatas buvo labai prastas. O nuoskaudų tikrai nelaikau - kas buvo, tas buvo. Važiuojam toliau.

– Apskritai, sezono pradžia turbūt ne tokia, kokios tikėjotės?

– Be jokios abejonės, tačiau laiko ir rungtynių dar labai daug ir manau, kad viskas bus gerai.

– Kaip skiriasi "Atlanto" ir "Stumbro" virtuvė?

– Kaune susidaro labai geras įspūdis. Skiriasi ir treniruočių procesas, ir personalas, ir požiūris į patį žaidėją. Kaune viskas profesionaliau.

– Mariau, viešoje erdvėje sklando kalbos, kad esate vienas iš tų futbolininkų, kurie liaudiškai tariant, mėgsta "pajudėti". Kiek tame tiesos?

– Matote, komentatoriai kartais žino daugiau, nei aš pats. Galime jų paklausti, pasakys daugiau. Bet aš pasakysiu taip - yra disciplina ir yra laisvalaikis, kada gali atsipalaiduoti.

– Paskutinis klausimas, kodėl Valera?

– Nenoriu įžeisti tų, kurių vardas yra Valera, bet man tai pats negražiausias vardas iš visų. Kažkaip sumąsčiau jį užsidėti Facebook paskyroje, o "Atlanto" fanai mane pradėjo taip vadinti. Taip ir "prilipo".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS