Metų siekiai – sėkmė ne vien stadionuose | kl.lt

METŲ SIEKIAI – SĖKMĖ NE VIEN STADIONUOSE

„Tikslas – paprastas: išlikti C divizione“, – užduotį nacionalinei rinktinei įvardijo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius. „Stengsimės“, – užtikrino vienuolikės strategas Edgaras Jankauskas.

Laukia išlikimo mačas

Lietuvos futbolininkų laukia Tautų lygos mačas su Gibraltaro komanda. Nugalėtojai liks C divizione, pralaimėję iškris į žemiausią – D – divizioną.

Pirmos rungtynės numatytos kovo 21 d. Portugalijoje, Faro mieste, atsakomosios – kovo 26 d. Kaune, Dariaus ir Girėno stadione.

„Su visa pagarba būsimiems varžovams manau, kad Gibraltaras mums – įveikiamas“, – sakė LFF vadovas E. Stankevičius.

„Šiek tiek stebėjau Gibraltaro žaidėjus. Tai komanda, kuri visus savo trūkumus stengiasi kompensuoti kovingumu, netgi šiurkščiu žaidimu. Mums reikės būti tam pasiruošusiems. Vien meistriškumo neužteks, jeigu nusileisime kovingumu“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Lietuviai iškritimo dvikovą uždirbo C diviziono pirmoje grupėje užėmę paskutinę – ketvirtą – vietą, Gibraltaro atstovai buvo ketvirtos grupės autsaideriai.

Gėda dėl Vilniaus

Anot E. Stankevičiaus, jau tariamasi su Kauno miesto savivaldybe, kaip būtų galima kuo geriau paruošti Dariaus ir Girėno stadiono aikštės dangą.

Lietuvos futbolininkų rungtynės su Gibraltaro komanda – kovo 21 d. Portugalijoje ir 26 d. Kaune.

„Stebėsime, kaip žolė reaguos į oro sąlygas. Reikia nusiteikti, kad reikės šildyti, atitinkamai prižiūrėti. Vis dėlto manau, kad viskas turėtų būti gerai“, – teigė E. Stankevičius.

Komentuodamas tebestringančią nacionalinio stadiono Vilniuje statybų epopėją, LFF prezidentas sakė, kad ir varžovai teiraujasi, kodėl jiems tenka žaisti ne sostinėje.

„Atsibodo kalbėti apie tai. Gėda ir dar kartą – gėda. Kol kas sostinės futbolo infrastruktūra nedžiugina. Siekiame sėkmingo, rezultatyvaus dialogo su savivaldybe“, – kalbėjo E. Stankevičius.

Jis pridūrė, kad dėl tinkamų sąlygų Vilniuje stokos Europos merginų (iki 19 metų) futbolo čempionatas vyks Kaune, Jonavoje, Marijampolėje ir Alytuje. Ten bus ir treniruočių bazės.

„Tai iškalbingas faktas sostinės nenaudai“, – reziumavo LFF vadovas.

A lygoje – 10 klubų

Kitas nacionalinės vyrų futbolo rinktinės siekis – laimėti Baltijos taurės turnyrą, kuris numatytas birželį.

„Manau, esame konkurencingi iškovoti šį trofėjų“, – tvirtino E. Stankevičius.

Pastarąjį kartą mūsiškiai Baltijos taure džiaugėsi 2010-aisiais, kai 0:0 sužaidė su latviais ir 2:0 nugalėjo estus.

2024 m. Lietuvos futbolo sezonas startuos tradiciniu maču dėl Supertaurės: vasarį jėgas išmėgins A lygos čempionas „Panevėžys“ ir LFF taurės laimėtoja Vilniaus rajono „TransINVEST“ ekipa.

Kovo mėnesį prasidėsiančiame A lygos čempionate vėl dalyvaus 10 komandų. Vasario 5-ąją klubams bus dalijamos šio diviziono licencijos.

LFF generaliniu rėmėju tapo lažybų bendrovė „TOPsport“, tad yra pokyčių ir šalies futbolo lygų pavadinimuose: „TOPsport A lyga“, „TOPsport Pirma lyga“, „TOPsport futsal A lyga“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS