Pergalė prieš autsaiderius kauniečius užkėlė į lygos viršūnę | kl.lt

PERGALĖ PRIEŠ AUTSAIDERIUS KAUNIEČIUS UŽKĖLĖ Į LYGOS VIRŠŪNĘ

Žaidimas gerėja, bet rezultatai ne. Lietuvos futbolo pirmenybių autsaiderės „Jonavos“ futbolininkai laikė Kauno rajono „Hegelmann“ egzaminą, tačiau atsilaikė tik dešimt minučių. Kauniečius minimali pergalė 1:0 bent laikinai pakėlė į „Optibet A lygos“ viršūnę.

Nors jonaviečiai sirgaliams plačiai atvėrė savo stadiono duris, įleisdami visus juos nemokamai,  rungtynes stebėjo mažiau nei šimtas žiūrovų. Pliaupiant lietui Kauno rajono futbolininkai nuo pirmųjų minučių ėmėsi kontroliuoti kamuolį. Pastangos iškart subrandino vaisių - 10 minutę standartinėje situacijoje Lazaras Sajčičius pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o ten nieko netrukdomas Mantas Fridrikas iš arti tiksliai smūgiavo į vartus.

Vėliau „Hegelmann“ toliau kėlė problemų varžovų vartams. 29 minutę iš už baudos aikštelės ribų atliko klastingą smūgį į tolimąjį vartų kampą, bet kamuolį pataikė į skersinį. Po kelių minučių Viliaus Armanavičiaus smūgį iš arti atrėmė vartininkas.

Pirmajame kėlinyje „Jonava“ reikšmingų atsakymų kauniečių išpuoliams neturėjo. Visgi kėlinio pabaigoje buvo galima pažymėti Tado Eliošiaus įsiveržimą į baudos aikštelę, pasibaigusiu stipriu smūgiu tiesiai į vartininką.

Po pertraukos „Hegelmann“ toliau išlaikė kontrolę, bet jų atakose iš pradžių buvo mažiau aštrumo. Tuo tarpu „Jonava ne tik pavyzdingai gynėsi, bet ir drąsiau jautėsi prie varžovų baudos aikštelės. 64 minutę Yehoras Glušacas įveikė varžovo priežiūrą ir netiksliai smūgiavo prie kairiojo virpsto.

Paskutinėje rungtynių atkarpoje Kauno klubas grėsmingai pagalando savo ginklus ir kelis kartus galėjo padėti tašką rungtynėse. Patogioje pozicijoje baudos aikštelės epicentre atsidūręs T. Gavi pataikė į virpstą, vėliau standartinėje situacijoje geros progos neišnaudojo ir I. Olaosebikanas. Prieš teisėjo galutinį švilpuką „Jonava“ surengė paskutinį šturmą, bet jis pasibaigė nevaisingai.

„Hegelmann“ (43 tšk.) šventė pergalę, kuri leido klubui pakilti į A lygos viršūnę. Tiesa, dviem taškais atsiliekantis Vilniaus "Žalgiris" yra užimtas UEFA Čempionų lygos kovose, o A lygoje turi net keturias rungtynes atsargoje. „Jonavai“, turinčiai vienintelį tašką, lieka vis mažiau net teorinių šansų pakilti iš paskutinės pozicijos.

Gairės: Hegelmann, Jonava, A lyga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS