Pergalę prieš Farerų salų rinktinę nukalė „Kauno Žalgirio“ saugo įvarčiai | kl.lt

PERGALĘ PRIEŠ FARERŲ SALŲ RINKTINĘ NUKALĖ „KAUNO ŽALGIRIO“ SAUGO ĮVARČIAI

„Labai džiaugiuosi, kad treneris Valdas Urbonas suteikė man šansą, kuriuo, manau, neblogai pasinaudojau. Pasisekė ir įmušti (kontroliniame mače su Estija), o tai suteikė nemažą psichologinį impulsą dirbti toliau“, - prieš keletą dienų mūsų portalui sakė Gratas Sirgėdas. Lietuvos rinktinės saugas nemelavo – trečiadienį savo augantį pasitikėjimą jis įrodė dar dviem įvarčiais.

Šįsyk kontroliniame Lietuvos rinktinės mače Vilniuje su Farerų salų komanda. 25-erių metų G.Sirgėdo įvarčiai nulėmė lietuvių pergalę 2:1. Pirmą sykį kaunietis pasižymėjo 42-ąją minutę, kai Markas Beneta atliko perdavimą iš kairiojo krašto Karoliui Laukžemiui. Šio smūgį sugėrė svečių gynėjai, bet nuo jų atšokusį kamuolį iš arti į vartus pasiuntė G.Sirgėdas. Tuo po įvarčio jis iškėlė buvusio Lietuvos rinktinės gynėjo Mariaus Žaliūko marškinėlius, taip pagerbdamas praėjusią savaitę mirusį futbolininką. Netrukus iš to paties atakos krašto kamuolį oru pasiuntė Donatas Kazlauskas ir G.Sirgėdas, aplenkęs varžovus, šįsyk galva nukreipė sviedinį į vartus.

Antrasis kėlinys buvo kiek blankesnis, o svečiai jautėsi vis drąsiau, savo pastangas vainikuodami  Gunnaro Vatnhamaro įvarčiu 92-ąją min.

Tai buvo jau penktosios lietuvių nepralaimėtos rungtynės iš eilės per pastaruosius du mėnesius. Prieš tai jie nugalėjo Albaniją, Estiją bei sužaidė lygiosiomis su Baltarusija ir Albanija.

Lietuviams mačas su albanais tapo generaline repeticija prieš Tautų lygos C diviziono mačus. Pirmąjį jau sekmadienį Valdo Urbono auklėtiniai žais su baltarusiais Minske, o kitą Kazachstane lapkričio 18 d. Kol kas mūsų komanda turi tiek pat taškų kiek albanai (po 5) ir dviem atsilieka nuo baltarusių (7 taškai), tad turi realių šansų pakovoti dėl pirmosios vietos grupėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Marija

SUNAIKINTOS NFA AUKLĖTINIS! SVEIKINIMAI VISAI NFA RINKTINEI, PO JŲ NEBUS NIEKO NIEKO, UŽ ŠITUOS ATEITIES NUOPELNUS KA PASVEIKINTI?

Užpelkis

Sveikinimai ! Antrasis kėlinys buvo nykus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS