Pergalių tikslas – išvengti akistatos su „Žalgiriu“ | kl.lt

PERGALIŲ TIKSLAS – IŠVENGTI AKISTATOS SU „ŽALGIRIU“

Klaipėdos „Neptūnui“ teks rimtai paplušėti, kad atkrintamosiose varžybose išvengtų akistatos su stiprausa „Betsafe-LKL“ komanda. Klaipėdiečius pirmadienį aplenkė Alytaus „Dzūkija“, po atkaklios kovos namuose palaužusi vilčių patekti į pajėgiausiųjų aštuonetą neturintį Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Alytiškiai su dešimčia pergalių pakilo į 7-ąją poziciją.

„Per savaitę laimėti abejas rungtynes – geras rezultatas“, – džiūgavo Ramūnas Cvirka.

Jo auklėtiniai prieš keturias dienas išplėšę svarbią pergalę Prienuose, pirmadienį apgynė savo namų sienas akistatoje su kėdainiečiais. Dzūkai triumfavo 93:76, nors iššvaistė net 18-os taškų pranašumą antrajame kėlinyje.

„Antrame kėlinyje išsimušėme iš ritmo, bet po pertraukos susitvarkėme gynybą“, – teigė R. Cvirka.

Galingai startavę alytiškiai šovė į priekį 12:0, o pirmąjį ketvirtį laimėjo itin rezultatyviu stiliumi – 32:19. Tačiau atsigavę po sukrėtimo svečiai ėmė vytis. Mariaus Valinsko, iš viso pelniusio 25 taškus, (5 atk. kam., 6 rez. perd., vedami kėdainiečiai tirpdė šeimininkų pranašumą, kol galiausiai priartėjo iki vieno metimo 51:53. R. Cvirkos nurodymų gavę alytiškiai atsikvošėjo ir vėl šovė į priekį 12:2, taip susigrąžindama dviženklę persvarą 63:53. Jos dzūkai nebeišbarstė ir įsirašė 10-ąjį laimėjimą per 23 mačus.

Nugalėtojams Joshua Newkirkas ir Aleksandras Aranitovičius (14 atk. kam.) pelnė po 16, Mindaugas Lukauskis ir Dylanas Frye po 12. Pralaimėjusiems, neskaitant M. Valinsko, Paulius Murauskas įmetė 17 taškų, Svenas Smajlagičius 13.

„Nevėžis-Optibet“ patyrė septintąją nesėkmę paeiliui ir liko su 5 pergalėmis ir 18 nesėkmių. Tokius pat rodiklius turi ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“, tad kėdainiečiams teks pasistengti, norint pakilti iš priešpaskutinės 10-osios vietos.

Tuo tarpu „Dzūkija“ pavijo „Neptūną“, bet dar turi vienas rungtynes atsargoje. Jei alytiškiams pavyktų išsilaikyti 7-ojoje pozicijoje, jie veikiausiai išvengtų akistatos ketvirtfinalyje su favoritu – Kauno „Žalgiriu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS